Ананиев издаде още 4 заповеди заради извънредната обстановка

В една от тях се уточнява как ще се изписват пациенти с COVID-19
30 юни 2020 20:45, Красимир Ангелов
108
Ананиев издаде още 4 заповеди заради извънредната обстановка

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка до 15 юли, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Накратко, новото в заповедите е:

В заповедта за влизането на територията на България се посочва, че забраната за влизане в не се отнася и за лица, пътуващи с цел обучение за осъществяване на дейности по приключването на учебната 2019/2020 г., както и за практически обучения и изпити по практика и за подготовката на учебната 2020/2021 г., когато е невъзможно тези дейности да се реализират от разстояние.

Още по темата
В заповедта за задължителната изолация и/или болнично лечение е посочено, че лицата – потвърдени случаи на COVID-19, се изписват от лечебно заведение след преценка на лекуващия лекар на състоянието на пациента и изпълнение на едно от следните условия: документирани минимум 10 дни от началото на клиничните оплаквания за COVID-19 и минимум три допълнителни дни без оплаквания (вкл. без повишаване на телесната температура без прием на антипиретици и без респираторни симптоми); или два отрицателни резултата от изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19 от проби, взети в два последователни дни.

Лицата, при които се налага прилагане на последваща медицинска грижа в лечебно заведение, лицата, настанени в места, в които се предоставят социални услуги, и тези с невъзможност за изолация и лечение в домашни условия поради съжителство с хора от рискови групи, се изписват от болници след два отрицателни PCR резултата от проби, взети в два последователни дни.

В заповедта за въвеждане на противоепидемични мерки на територията на България изрично е разписано, че всички лица, когато се намират в закрити обществени места, в т. ч. транспортни средства за обществен превоз, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, национални центрове по проблемите на общественото здраве, административни учреждения и други места, в които се обслужват или имат достъп гражданите, железопътни гари и автогари, летища, метростанции, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, музеи и др., са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, както и за спортуващите на закрито за времето на физическата дейност.

В заповедта, с която се въвеждат временни противоепидемични мерки е посочено, че при провеждане на финала за купата на България между ЦСКА и Локомотив Пловдив на националния стадион "Васил Левски" се допускат до 3000 души в сектор, през една седалка, през един ред и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "а така баце" щото са пише на сметката на бай киро, много хитро от страна на началството ха ха..
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен 65 "Те са развъдници на вируса!" На какъв вирус са развъдник бе ***.
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ананиев беше заместник на финансовия министър и още, когато отиде в здравното министерство си помислих, че някой иска да се отърве от него. Същото е и със новата социална министърка, която беше заместничка на образователния министър и също си помислих, че някой иска да се отърве от нея. Но да са живи и здрави и двамата...
44
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо министъра на здравеопазването,който дори не е лекар трябва да издава заповеди лекуващите лекари колко време да лекуват и кога да изписват пациентите?! Това не е нормално,кой му ги спуска тези заповеди на този счетоводител?! Лекарите сами трябва да преценяват.
43
16
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Министър Ананиев, затворете баровете и дискотеките! Те са развъдници на вируса!
42
3
 
15
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Цитат от анонимен коментатор в друг сайт:"Навремето Киро Ананиев замиташе следите от кражбите на Иван Костов, после тези на "царя". При Борисов не знам защо се прави че разбира от медицина и превенции на инфекции, ами не си подаде оставката, че да може да се назначи някой дето наистина разбира от тези неща"При такова текучество на министри на здравеопазването през годините, този се задържа - странно!?
41
2
 
11
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
Сигурно има противоречия в заповедите! Ще си ги поправи пак!
40
1
 
16
 
! Отговори
Майтапчийски преди 3 години
Взимам хладилното ивеко и идвам да ви товаря в чувалите !
39
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От както се сетиха да пуснат срещу народа *** и всичко тръгна гладко с увеличението на бройките, със затягането на мерките и никаква реакция, а народа горкия се пули като теле в аптека, а пък троловете се препичат на моренцето, на нашето море де и за наша сметка, всичко е точно, пито платено. *** да си на днешно време и да не ти дреме..
38
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 49 Релеф СЗО им огромен принос за изкореняване на много опасни болести по цял свят през последните 80 години. Така че не си експерт за да оценяваш СЗО; Оправдават се със СЗО, защото не взеха на национално ниво мерки навреме
37
3
 
23
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 3 години
Бай Киро е пълен ненужник и обикновен слуга на дон Барба Ганьос от Банкя.Заповедите на дъртия прислужник са напълно безсмислени ,както и самият той.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Релеф Това не оправдава никого, защото всяка страна си има конституция.
35
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12 стига повтаря фраза която прочети в другия форум и там се отнасяше за теб, защото аз я написах. Погледни малко себе си, тогава критикувай...
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Релеф Може да кажат да ходим без *** "ако трябва" и пак няма да има съпротива.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този издава заповеди. Няма вариант да разбереш какво е заповядал във времето на коронабалона или какво е отменил. Електронна държава...
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "СЛЕД ТОЗИ МАЧ" мисля че си *** провокатор и нямаш място във форума
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоз човек колко е годишен той ми се вижда над седемдесетте, *** да е жив и здрав бе....
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Изключение... Що слагаш минус, всичко е в кавички, директно преписано от заповедта, цитирана по горе.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анатема
28
1
 
8
 
! Отговори
хора бдете преди 3 години
Тази вечер касиерки и охранителки от супермаркет от групата на Т.., който минава за приближен на управляващите, снимаха демонстративно разсеяните клиенти, като самите те не спазват нито мерки, нито правила по принцип. Защо няма охранителни камери. Щото така гробарите гробят без те да спазват правила, двоен стандарт е това.

Спонсорирани публикации