Такса "Барбарон", багери на плажа, а опашките към Гърция се увеличват

Едва 13 плажа с безплатни чадъри у нас
30 юни 2020 12:25,
356

Такса  "барбарон" по морето, малко туристи, но броят на "хитринките" не спира да расте. В заведение край Царево курортисти трябва да платят по 6 лева за пуфове.
Още по темата

Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно подценяват възможностите на потребителите да мислят, търсим нормативни решения на тези въпроси. Имахме някога икономика на дефицита, но сега търговецът трябва да се поставя в обувките на клиента и да знае какво може да даде. Това каза за "България сутрин" председателят на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

Такса "барбарон" конкретно съществувала от 3 години, в които потребителите се уведомяват с табела за нея. По думите му е трябвало търговците да помислят предварително. Каквато и табела да се постави на мястото, хората биха отхвърлили един подобен модел, смята Николов.

"За какво им беше на политиците и на министъра на туризма да обещават безплатни чадъри и шезлонги?! Накрая останаха 12-13 плажа, които могат да го предложат това, кому беше нужно", попита риторично Николов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Държавата също получава своя концесионен дял, припомни той. Разходите, които има по поддръжката на даден плаж, трябвало да се случва по един по-честен за потребителя начин.

"Туризмът ни все в един камък опитва да се спъне, но има и страхотни проблясъци, които трябва да се научим да разпознаваме. Капаните еднодневки не са устойчиви и дълготрайни в развитието на туризма", коментира още председателят на "Активни потребители".

Николов коментира и случая с трактор, който почиства плаж "Оазис" от водорасли в разгара на сезона.

"Багерите на плажа показват как добрите намерения могат да бъдат провалени. На плажа стават страшни разправии, защото винаги тракторът, който почиства, бива заобиколен от викащи туристи. Опашките към Гърция трябва да ни покажат, че нещо грешим. От бранша явно си живеят в розов облак и не са разменили две думи с потребителите, оправдават се с големите разходи. Според една анкета, хората, които биха посетили Гърция, са повече от тези през миналата година", подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ходят хората в Гърция?Риторичен въпрос нали.Срамно е да се ходи, но още по-срамно е да отидеш на Черноморието и да се държат с теб като нежелан гост. Само защото си българин, а не англичанин или германец. Като ги заговориш на английски смешковците там и почват да ти раболепничат. Доволни усмивки, когато им поръчаш една газирана вода за 3-*** човека. Това са антибългари там, най-голямата *** чуждопоклонна. Представете си какви трябва да са, за да може народа да избере вековните врагове
261
36
 
3
 
! Отговори
Лелеее преди 3 години
Да говори за цялото ни крайбрежие като за Слънчев бряг може само ограничен човек. Абе, пишман-туристи, вие на Тюленово били ли сте? А на устието на Велека? Толкова прекрасни места има в България, а дори не сте ги видели. Вас никой не заведе, а и вие няма да си заведете децата. Да, някъде има и по-красиви плажове. Тъжно за вас, че не усещате връзката с тази земя. Хайде, че пред Кауфланд в Сандански има опашка - пълнете чантите и отивайте да си печете барбекюто. Иначе ви обслужвали любезно...
260
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aман...Много години съм бил на къмпинг Нестинарка, там хората бяха много. На палатки в гората. Плажът беше на края на гората, морето беше кристално и пр. И какво стана? Мутри и всякакви печалбари завзеха хубавите места по морето и го ***. Естествено съвсем законно, както е според тях тази такса "Барбарон"...
259
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БерлинЖалко.
258
3
 
29
 
! Отговори
Берлин преди 3 години
Не ходя на море в бегето да не ме пребият мутрите някъде. От 20 години.
257
6
 
24
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Biv6hНе. Проблема е в нас, защото си избираме такова правителство. А туризмът е такъв, каквото ни е правителството - полуграмотно, мутренско и крадливо.
256
0
 
3
 
! Отговори
Юлиян преди 3 години
До ПешоМутриите ги няма, нали ?
255
1
 
29
 
! Отговори
Азити преди 3 години
ние отиваме в Гърция Мераклийте от морето да си пият кафето сами
254
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срамота и излагация голяма. Хората трабват да карат с колите часове наред, кервана се търкаля защото дебелите прасета тука още грухтят и се хранят от нас. Срамота голяма. Морето ни е на краката обаче кервана за Гърция не спира. Докога???? Край няма тази смешна и сатирична приказка!!!
253
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Донесох си малко бяло овално камъче от Итака.И на Кефалония съм била, Амулиани, Тасос,Закинтос...Прекрасно!
252
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 2019 бях в Италия, 2018 в Испания, 2017 на Бахамите, 2016 в Испания, 2015 в една арабска страна, 2014 в Испания, 2013 в Южна Африка, 2012 в Италия, 2011 в Испания, 2010 в Италия, 2009 в Западна Африка, 2008 в Гърция Санторини, 2007 в Турция и т.н. Мутрите да правят като вятъра.
251
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези мързеливци ще си останат само с морето си , а 330 милиарда долара висящи на МВФ други да ги връща. Хубаво е хората да са щастливи и да става шоу.
250
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм за бойкотиране на българския масов туризъм! Само почивки в чужбина, докато се научат мутрите!Ако ще се почива в България, по-хубаво отидете на селски туризъм, наемете си къща в някое селце, платете на някоя баба да ви готви селски домашни манджи, правете разходки на чист въздух, направете си плажа на язовира, на реката, където и да е, даже на покрива на блока с едно детско басейнче, само не и при мутрите на морето ни!!!
249
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво толкова има на плаж Византия това което го няма на Маями? Саки саки на Византия .
248
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такса "Спасител" 50 лева и може да си заврете Барбароните знаете къде.
247
3
 
40
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Поздрави от слънчева Гърция 😀Плажовете са чисти, обслужването е на висота, цените _ разумни.Пожелавам на всички колебаещи се да се насладят на този кеф.
246
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ден година храни. Ще ви лъжем като сте прости.
245
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си мазохист или ненормален да отидеш на бг морето - бетон, мръсотия, гадна храна и просташко отношение. Това е причината да има опашки от коли за Турция и Гърция.
244
3
 
15
 
! Отговори
Biv6h преди 3 години
проблема е в правителството защото не може да обуздае лакомията на локвените хотелиери. А Баце каза правителството а и държавата това съм АЗ!Днес спрете да триете, да не ви изтрият и вас така между другото.
243
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МенНе знам кога си ходил последно на Синеморец, аз не бях идвал от 4 г. Направо не ми се повярва колко е чиста водата, за десет минути със шнорхела видях 4 рака, няколко рибки и над 10 рака отшелници. Има плажове в Гърция, на които водата е по-лоша. Знам го, защото ходя 7 години поред, и септември отивам пак за 10 дни.