Такса "Барбарон", багери на плажа, а опашките към Гърция се увеличват

Едва 13 плажа с безплатни чадъри у нас
30 юни 2020 12:25, Павел Гълъбов
356

Такса  "барбарон" по морето, малко туристи, но броят на "хитринките" не спира да расте. В заведение край Царево курортисти трябва да платят по 6 лева за пуфове.
Още по темата

Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно подценяват възможностите на потребителите да мислят, търсим нормативни решения на тези въпроси. Имахме някога икономика на дефицита, но сега търговецът трябва да се поставя в обувките на клиента и да знае какво може да даде. Това каза за "България сутрин" председателят на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

Такса "барбарон" конкретно съществувала от 3 години, в които потребителите се уведомяват с табела за нея. По думите му е трябвало търговците да помислят предварително. Каквато и табела да се постави на мястото, хората биха отхвърлили един подобен модел, смята Николов.

"За какво им беше на политиците и на министъра на туризма да обещават безплатни чадъри и шезлонги?! Накрая останаха 12-13 плажа, които могат да го предложат това, кому беше нужно", попита риторично Николов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Държавата също получава своя концесионен дял, припомни той. Разходите, които има по поддръжката на даден плаж, трябвало да се случва по един по-честен за потребителя начин.

"Туризмът ни все в един камък опитва да се спъне, но има и страхотни проблясъци, които трябва да се научим да разпознаваме. Капаните еднодневки не са устойчиви и дълготрайни в развитието на туризма", коментира още председателят на "Активни потребители".

Николов коментира и случая с трактор, който почиства плаж "Оазис" от водорасли в разгара на сезона.

"Багерите на плажа показват как добрите намерения могат да бъдат провалени. На плажа стават страшни разправии, защото винаги тракторът, който почиства, бива заобиколен от викащи туристи. Опашките към Гърция трябва да ни покажат, че нещо грешим. От бранша явно си живеят в розов облак и не са разменили две думи с потребителите, оправдават се с големите разходи. Според една анкета, хората, които биха посетили Гърция, са повече от тези през миналата година", подчерта още той.


356
Още от Общество
НАП: Потребителите може въобще да не усетят намаленото ДДС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
2
 
40
 
! Отговори
цирк преди 1 седмица
Викам ОК..дайте ми 1 барбарон и масичка--Вика ми--Избери си..сядам на един ,слагам си плажната кърпа,носи ми масичката и преди да поръчвам ми иска 30 лева..Викам не можели ли със сметката?Еми..не,такава ни е практиката..Дадох й 30 лева..Естествено като те видят младеж --ГЪЗАР ,,,не ти носят и касова бележка..Правят те на ***..поръчах 2 пъти мохито,вода,фрапе--Сметката в консумация беше 34 лева + 30 лева барбарон и МАСИЧКА--Общо 64 лева..Ееее познайте дали вече седнах отново в БЕДРУМ БИЙЧ.??
255
1
 
35
 
! Отговори
цирк преди 1 седмица
Миналата година сядам по обяд на Бедрум Бийч-Сл.Брряг на барбароните отпред на пясъка с цел да консумирам..понеже те са част от ЗАВЕДЕНИЕТО--Бедрум.Какво се случи? Идва хостесата и видимо напрегната--Ааа тук да седнеШ струва 20 лв.?На ТИ говори..Викам й --Ок между другото аз съм клиент искам да поръчам.Няма значение ми вика--Плаща се 20 лв за Барбарон ! Викам ок а от малките дървени масички може ли-все пак коктейлите няма на пясъка да ги оставя--Може ама още 10 лв за масичката ! Представяте ли с
254
3
 
15
 
! Отговори
Biv6h преди 1 седмица
проблема е в правителството защото не може да обуздае лакомията на
локвените хотелиери. А Баце каза правителството а и държавата това съм АЗ!

Днес спрете да триете, да не ви изтрият и вас така между другото.
253
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Мен


Не знам кога си ходил последно на Синеморец, аз не бях идвал от 4 г. Направо не ми се повярва колко е чиста водата, за десет минути със шнорхела видях 4 рака, няколко рибки и над 10 рака отшелници. Има плажове в Гърция, на които водата е по-лоша. Знам го, защото ходя 7 години поред, и септември отивам пак за 10 дни.
252
0
 
10
 
! Отговори
1-н преди 1 седмица
Да правят като вятъра
251
1
 
26
 
! Отговори
Biv6h преди 1 седмица
Много ми е интересно кой ви е учил вас на капитализъм бе другари и
другарки. Такса да седнеш в заведението. А що не поискате такса за
влизане в заведението ви? Така е по-сигурно пил не пил, ял не ял
клиента, вие все ще сте на кяр.... :)
Да ама не, тоя вид динозаври отдавна ги отстреляха тотално навсекъде.
Най-много неколко по-здрави индивида да ви потрошат заведението а ако
много държите и целата ромска държава.
250
0
 
14
 
! Отговори
до 250 преди 1 седмица
Това, че палатките са забранени не ме притеснява - през годините съм си опъвал палатката най-вече на забранени места.
ПП. Обезопасявам си огнището /оградено с едри камъни, оскубана около огъня трева и т.н./, събирам си боклука, гледам никому да не преча.
249
12
 
5
 
! Отговори
Плажен Плъх преди 1 седмица
До апострофиралите ме по-долу коментатори !
Морето в Ахтопол беше кристално чисто , чалга НЯМА в нито едно заведение , дискотеки и среднощен вой - също !!!! Паркирането в цялото градче и на плажа е БЕЗПЛАТНО , обслужването е супер !!!!!!
Все още има кътчета незасегнати от презастрояване и бетониране !!!!!
248
1
 
7
 
! Отговори
до 247 преди 1 седмица
Те затова и палатките ги забраниха
247
0
 
8
 
! Отговори
vlady преди 1 седмица
Голям проблем е липсата на компетентни служители, които да разглеждат жалбите на туристите във Варна и Бургас. Работните визи на свещеник Нъждех Кешишян и свещеник Похос Микаелян не бяха удължени. В Гърция и Турция проблемите с разглеждането на жалбите са още по-сериозни.
246
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
наивно е да си мислите, че това е случайно. Това си е част от плана за унищожението ни като нация като държава и като народ...
245
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако ще ходя на черноморието - ще е на палатка. Нито стотинка на бетонните мутри!
244
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бойкот на бетона! Бойкот на мутрите!
243
0
 
33
 
! Отговори
до Хахахахах преди 1 седмица
Ало, местния, ами с тия селски номера колко още да ви идват хората? При комшиите обслужването е като по конец, при вас човек най-много да си натрови децата. А отходните води... ми българските хотелиери /мутри/ двайсет години не можеха да се разберат да съберат за една тръба, после "отходни води", на отходните води ли да ви идвам да почивам? Бойкот на бетона! Никаква почивка на черноморието!
242
2
 
14
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
До Вкусове разни

На бутамята в синеморец е втората най-гнусна вода, която съм виждал през живота си. Най-грусно е на арапя.
241
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Български туризъм - бетон, грозотия, скъпотия, отвратително обслужване, пълно с мутри и пияни пубери, селски номера, мръсно, токсично, гадна храна, алчни хотелиери...
240
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Празен бетон кънти като празна глава. Бойкот на бетона!
239
1
 
26
 
! Отговори
Колинс преди 1 седмица
Абсурдите и идиотизма на туризма в България са всъщност едно от проявленията на войнстващата българска простотия, която бавно, но сигурно унищожава държавата.
И какво да се лъжем, че ние всички сме супер, но има една малка прослойка от мутри и политици, които са виновни за всичките ни беди. Всички сме виновни, всеки народ заслужава своите управници и своята съдба...
238
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пожелавам им да фалират всичките дерачи на кожи и създатели на бетонни чудовища. Всички кметове и отговорните за разрешителните за строежите трябва да понесат цялата строгост на закона - затвор, отнемане на имущество. Нови закони и пълна забрана за строителни дейности извън населените места.
237
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За да си починете пълноценно отидете до Гърция или Турция.