Такса "Барбарон", багери на плажа, а опашките към Гърция се увеличват

Едва 13 плажа с безплатни чадъри у нас
30 юни 2020 12:25,
356

Такса  "барбарон" по морето, малко туристи, но броят на "хитринките" не спира да расте. В заведение край Царево курортисти трябва да платят по 6 лева за пуфове.
Още по темата

Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно подценяват възможностите на потребителите да мислят, търсим нормативни решения на тези въпроси. Имахме някога икономика на дефицита, но сега търговецът трябва да се поставя в обувките на клиента и да знае какво може да даде. Това каза за "България сутрин" председателят на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

Такса "барбарон" конкретно съществувала от 3 години, в които потребителите се уведомяват с табела за нея. По думите му е трябвало търговците да помислят предварително. Каквато и табела да се постави на мястото, хората биха отхвърлили един подобен модел, смята Николов.

"За какво им беше на политиците и на министъра на туризма да обещават безплатни чадъри и шезлонги?! Накрая останаха 12-13 плажа, които могат да го предложат това, кому беше нужно", попита риторично Николов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Държавата също получава своя концесионен дял, припомни той. Разходите, които има по поддръжката на даден плаж, трябвало да се случва по един по-честен за потребителя начин.

"Туризмът ни все в един камък опитва да се спъне, но има и страхотни проблясъци, които трябва да се научим да разпознаваме. Капаните еднодневки не са устойчиви и дълготрайни в развитието на туризма", коментира още председателят на "Активни потребители".

Николов коментира и случая с трактор, който почиства плаж "Оазис" от водорасли в разгара на сезона.

"Багерите на плажа показват как добрите намерения могат да бъдат провалени. На плажа стават страшни разправии, защото винаги тракторът, който почиства, бива заобиколен от викащи туристи. Опашките към Гърция трябва да ни покажат, че нещо грешим. От бранша явно си живеят в розов облак и не са разменили две думи с потребителите, оправдават се с големите разходи. Според една анкета, хората, които биха посетили Гърция, са повече от тези през миналата година", подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
0
 
10
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Да правят като вятъра
241
1
 
26
 
! Отговори
Biv6h преди 3 години
Много ми е интересно кой ви е учил вас на капитализъм бе другари и другарки. Такса да седнеш в заведението. А що не поискате такса за влизане в заведението ви? Така е по-сигурно пил не пил, ял не ял клиента, вие все ще сте на кяр.... :)Да ама не, тоя вид динозаври отдавна ги отстреляха тотално навсекъде. Най-много неколко по-здрави индивида да ви потрошат заведението а ако много държите и целата ромска държава.
240
0
 
14
 
! Отговори
до 250 преди 3 години
Това, че палатките са забранени не ме притеснява - през годините съм си опъвал палатката най-вече на забранени места. ПП. Обезопасявам си огнището /оградено с едри камъни, оскубана около огъня трева и т.н./, събирам си ***, гледам никому да не преча.
239
12
 
5
 
! Отговори
Плажен Плъх преди 3 години
До апострофиралите ме по-долу коментатори ! Морето в Ахтопол беше кристално чисто , чалга НЯМА в нито едно заведение , дискотеки и среднощен вой - също !!!! Паркирането в цялото градче и на плажа е БЕЗПЛАТНО , обслужването е супер !!!!!! Все още има кътчета незасегнати от презастрояване и бетониране !!!!!
238
1
 
7
 
! Отговори
до 247 преди 3 години
Те затова и палатките ги забраниха
237
0
 
8
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Голям проблем е липсата на компетентни служители, които да разглеждат жалбите на туристите във Варна и Бургас. Работните визи на свещеник Нъждех Кешишян и свещеник Похос Микаелян не бяха удължени. В Гърция и Турция проблемите с разглеждането на жалбите са още по-сериозни.
236
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наивно е да си мислите, че това е случайно. Това си е част от плана за унищожението ни като нация като държава и като народ...
235
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ще ходя на черноморието - ще е на палатка. Нито стотинка на бетонните мутри!
234
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойкот на бетона! Бойкот на мутрите!
233
0
 
33
 
! Отговори
до Хахахахах преди 3 години
Ало, местния, ами с тия селски номера колко още да ви идват хората? При комшиите обслужването е като по конец, при вас човек най-много да си натрови децата. А отходните води... ми българските хотелиери /мутри/ двайсет години не можеха да се разберат да съберат за една тръба, после "отходни води", на отходните води ли да ви идвам да почивам? Бойкот на бетона! Никаква почивка на черноморието!
232
2
 
14
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До Вкусове разниНа бутамята в синеморец е втората най-гнусна вода, която съм виждал през живота си. Най-грусно е на арапя.
231
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Български туризъм - бетон, грозотия, скъпотия, отвратително обслужване, пълно с мутри и пияни пубери, селски номера, мръсно, токсично, гадна храна, алчни хотелиери...
230
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Празен бетон кънти като празна глава. Бойкот на бетона!
229
1
 
26
 
! Отговори
Колинс преди 3 години
Абсурдите и идиотизма на туризма в България са всъщност едно от проявленията на войнстващата българска простотия, която бавно, но сигурно унищожава държавата. И какво да се лъжем, че ние всички сме супер, но има една малка прослойка от мутри и политици, които са виновни за всичките ни беди. Всички сме виновни, всеки народ заслужава своите управници и своята съдба...
228
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам им да фалират всичките дерачи на кожи и създатели на бетонни чудовища. Всички кметове и отговорните за разрешителните за строежите трябва да понесат цялата строгост на закона - затвор, отнемане на имущество. Нови закони и пълна забрана за строителни дейности извън населените места.
227
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да си починете пълноценно отидете до Гърция или Турция.
226
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не отивам на мутроморието !!!Харесвам България, но се разхождам до Гърция - чист плаж, чисто море, спокойно и красиво, децата са по-доволни !
225
1
 
30
 
! Отговори
123 преди 3 години
Кой каквото си сготви това сърба. (народна мъдрост) реципрочно каквато стратегия приложи да речем търговеца от това ще спечели. Високи цени, измами, тарикатлъщини са по скоро като ефекта на доминото и отблъскват хората(туристите) Конкуренцията за места за почивка особенно в тая криза е жестока и който не си е научил урока ще реве много в края на сезона. С трици маймуни не можеш да хванеш(пак народна мъдрост)
224
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ Арапя, и Иракли, и Шабла, и всичките подобни места вече са тотално съсипани и там са изляти хиляди тонове бетон. Мутрохотелите са навсякъде, плажът е концесиониран на 100%. Девствени кътчета вече няма. Ако някоя от тук коментиращите мутри или техни любовници знае такова място на черноморието - без чалга, без бетон, много моля, нека да сподели. Директно ще отида.
223
30
 
5
 
! Отговори
Хахахахах преди 3 години
Ходил до оня ден на станцията на Енергото, разбираш ли и си цопкал дупарката малко под тръбЪтЪ с отходна вода, ноооо днес вече взима 1200 чисто и бойкотира мутри, кълне се в Древна Елада... Комплексирана работа. Таман по-малко навалица като не ходите тук.