Такса "Барбарон", багери на плажа, а опашките към Гърция се увеличват

Едва 13 плажа с безплатни чадъри у нас
30 юни 2020 12:25,
356

Такса  "барбарон" по морето, малко туристи, но броят на "хитринките" не спира да расте. В заведение край Царево курортисти трябва да платят по 6 лева за пуфове.
Още по темата

Дали трябва или не трябва - решава клиентът. Търговците силно подценяват възможностите на потребителите да мислят, търсим нормативни решения на тези въпроси. Имахме някога икономика на дефицита, но сега търговецът трябва да се поставя в обувките на клиента и да знае какво може да даде. Това каза за "България сутрин" председателят на асоциация "Активни потребители" Богомил Николов.

Такса "барбарон" конкретно съществувала от 3 години, в които потребителите се уведомяват с табела за нея. По думите му е трябвало търговците да помислят предварително. Каквато и табела да се постави на мястото, хората биха отхвърлили един подобен модел, смята Николов.

"За какво им беше на политиците и на министъра на туризма да обещават безплатни чадъри и шезлонги?! Накрая останаха 12-13 плажа, които могат да го предложат това, кому беше нужно", попита риторично Николов от ефира на Bulgaria ON AIR.

Държавата също получава своя концесионен дял, припомни той. Разходите, които има по поддръжката на даден плаж, трябвало да се случва по един по-честен за потребителя начин.

"Туризмът ни все в един камък опитва да се спъне, но има и страхотни проблясъци, които трябва да се научим да разпознаваме. Капаните еднодневки не са устойчиви и дълготрайни в развитието на туризма", коментира още председателят на "Активни потребители".

Николов коментира и случая с трактор, който почиства плаж "Оазис" от водорасли в разгара на сезона.

"Багерите на плажа показват как добрите намерения могат да бъдат провалени. На плажа стават страшни разправии, защото винаги тракторът, който почиства, бива заобиколен от викащи туристи. Опашките към Гърция трябва да ни покажат, че нещо грешим. От бранша явно си живеят в розов облак и не са разменили две думи с потребителите, оправдават се с големите разходи. Според една анкета, хората, които биха посетили Гърция, са повече от тези през миналата година", подчерта още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
282
3
 
44
 
! Отговори
Ийон Тихи преди 3 години
Парадокса е , че мутрите ще пострадат катастрофално от собствените си глупости. Навремето ляха бетон на пясъка, дрогираха се по заведения, стреляха се по дискотеки. Ще фалират всички и дано и така да стане. Черноморието трябва да се очисти от тия некадърници и да се съборят хотелите. Не може боксьори да са хотелиери. Но като гледам кой е Премиер......
281
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМО ГЪРЦИЯ
280
25
 
4
 
! Отговори
Рошко преди 3 години
Нямат пари ама иначе тръгнали рани рано на море ..... Па съберете още някой кеф, идва август месец. Тогава отидете ...... За 6 лева мрънкат ама в София да влезеш в басейна ти е по е 10 лв а, барбарони мизерни.
279
2
 
19
 
! Отговори
... преди 3 години
Тоя и той да не се прави на луд. Нормално е хората да се съберат и да викат по трактора и тракториста, които видиш ли, почиствали плажа. Плажа се почиства вечер, когато няма хора а не през деня, когато плажа е пълен.Колкото до барбарон - аз ако искам барбарон, ще си занеса а няма да чакам някой си да ми даде срещу 6 лв. Баща ви навремето все на барбарон е седял на плажа. Аре и вие големи курортисти станахте........................
278
0
 
33
 
! Отговори
Клопи преди 3 години
Вчера пътувах по АМ Струма ,пълно е с чужди коли в посока Гърция!Поляци,Румънци,сърби,немци-потока е огромен,всяка трета кола пътува натам!Има да си чакате гърците да си затворят границата!!
277
36
 
3
 
! Отговори
До Tawq преди 3 години
Ха ха ха Еми така де. Мрънка, че дал 6 лева за да седне в заведение и цял ден да се излежава на едно кафе и кока кола, ни иначе тръгнал на море .... Къде си тръгнал без пари бе ганъо, като нямаш пари за море ше ходиш на язовир, *** провинциалисти ........
276
32
 
3
 
! Отговори
Tawq преди 3 години
Селянина пак негодува. Дал 3 евро за барбарон и вдига голяма врява. Ми ходете на палатка или на хамак кой ви кара да сядате на бар с барбарони?
275
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 292Да фалират дано!
274
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринХа-ха-ха! Сиромаха, как се радва на 3 дни в Гърция... Мале, мале...Гърция скоро ще затвори границата, заради заразените у нас.
273
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже вече е 1 юли, искам да поздравя всички с Джулая.И нека не забравяме как преди няколко години българските "хотелиери" и "ресторантьори" превърнаха хипарския празник в типично българска изцепка с кебапчета и чалга концерти.Ето това е БГ туризъм. ПОДКРЕПЕТЕ, че умреха от глад горките.....
272
5
 
29
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Ние току що се прибрах от Гърция и избегнах новите правила за новите влизащи. Изкарахме късмет и сме много доволни от 3-те дни в които бяхме там. Не само, че получихме феноменално отношение като обслужване и отношение, но и ни излезе по евтино всичко. Повече от доволни сме и въобще не съжалявамНяколко години подред ходим и в България. Изобщо няма база за сравнение. База няма, какво остава отношение и стойност! Преди 3 седмици бях на Несебър и какво стана, багера 2 поредни дни не спря на плажа.
271
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Разумни цени са"голяма бира - 1.50лв. а малка бира - 1.00лв.Къде на морето ли ?В р-т "Тангра" стария Несебър, където е спокойно, чисто и обслужването е добро."-------------За пръв път чувам квартален супермаркет да се е кръстил ресторант и касиерката на изхода да се води обслужване. Извинявай, ама освен ако в тоя "р-т" не продавате жълта вода, такива цени и на едро не се намират.Вие съвсем за канарчета ни взехте.
270
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Какво толкова има на плаж Византия това което го няма на Маями?"------------------Отговарям ти - 2-3 часа път с кола, а не ден и половина със самолет. И липса на виза, щото са в ЕС, а Маями е в Щатите. Ако ми притропа във всеки един момент мога да се прибера у нас или да кривна с колата към Хърватска, Черна Гора или Италия.От Щатите ще ми е трудно да си хвана самолета от днес за днес. Капиш?
269
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До глупав бълхаринЩо бе, другарю - да го награждаваме българския туризъм с присъствието си ли? Ми нали пишеш, че не ни искаш? Ми ние и не идваме!Ти изобщо знаеш ли какво искаш, или просто си плямпаш, щото никой не ти идва на курорта и ти се чудиш как да си избиеш парите за ипотеката?
268
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега са смели, защото още е началото на сезона, като се види как няма жив човек скоро ще запеят друга песен. С подобен манталитет и отношение фалит е най-малкото което ги чака тези смешници пиман бизнесмени. Наесен ще искате да си продадете и хотела и вилата и плажа, ама няма кой балък да ви го вземе, ахахах.
267
0
 
38
 
! Отговори
123 преди 3 години
До 281: Отиващите хора в Гърция и държави различни от България ясно показват какво Не искат. Не искат да си дават парите на нагли тарикати като теб и като хилядите псевдо бизнесмени които се самозабравиха. Живеем в демократичен свят и всеки решава къде ще почива и къде ще харчи парите си. Просто е.
266
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
281 защо тогава искате да ви намаляват данъците че и помощи, ясно е че в републиката на мърлявите чалгаджии всичко може, хайде тровете се в собствените си ланя на които си миришете по принцип и които вече са навсякъде по осраното ви черноморие, ние се радваме че има Гърция, добре че историята е запазила тази част на морето там и морето не е останало на миризливите чалгаджии насеращи всичко
265
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намерят ли се цаката да не могат да перат пари бетона изсъхва но няма воля всеки спестил от държавата е ларжс в хотели
264
45
 
2
 
! Отговори
глупав бълхарин преди 3 години
драги бълхари, които се радвате, че отивате в Гърция, един вид наказвате родния туризъм, ние по морето отдавна направихме доста пари. Отивайте и не се вясвайте повече от Пловдив насам ,,, мрънкащи кисели шопски бедни *** Ние НЕ ИСКАМЕ .
263
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 277Като видях последния път какво правят на село Синеморец и какъв бетон леят и ти гарантирам , че повече няма да стъпя. Каква Велека? А за прекрасния Силистар нещо няма ли да кажеш. Още ли стоят смрадливите автомобилни гуми там? А като знам какъв плаж беше - див.Ама какво говоря - Каваците! Какво беше там, а какво е сега?Ще се върне ли това от онова време? Никога. Както и качествените туристи разбира се.БГ море става само за проституция и алкохол. Нали това искаха.