Разравят площадка с отпадъци до Червен бряг, отцепиха района

Възможно е част от боклуците да са радиоактивни
1 юли 2020 11:43, Анисия Иванова
10
Разравят площадка с отпадъци до Червен бряг, отцепиха района
Снимка: БГНЕС

В района на бивше ТКЗС край Червен бряг под ръководството на Специализираната прокуратура са започнали действия по разравянето на голямо количество отпадъци с неизяснен произход.

Преди две седмици стана ясно, че площадката на бившето ТКЗС е ползвана за незаконно депониране на отпадъци и се установи, че е възможно част от тях да са заровени, съобщи БНТ.

Още по темата

На място са наблюдаващите прокурор по разследването, по което са обвиняеми бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков и бизнесмените братя Бобокови, той като има данни, че незаконно заровените отпадъци може да свързани с фирми на бизнесмените и с незаконната дейност на уличените като участници в организирана престъпна група.

Според експертите балите не са български и са дошли от чужбина. Вероятно са били заровени поне преди 2 години. По мнението на специалистите това са отпадъци от акумулатори и електроника.

Заради риск за здравето на хората районът е отцепен. Възможно е част от отпадъците да са радиоактивни и на място има екипи, които постоянно да замерват радиоактивността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
там преди 3 години
земята е страхотно плодородна! Унищожиха там всичко. С.стопанство е под опеката на Илчовски, който на 28 годи беше станал арендатор и милионер!
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честните частници с милионен бизнес забъркани с ***. Не може да бъде! Нищо по-различно от мафията в Италия, в умален мащаб. Няма партии, има икономически интереси. За народа маски и ограничения да не протестира. Страхувайте те от камионите с трупове, докато дишате мръсния въздух, вода, почви
3
3
 
19
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
Добра реклама за туризма!Добре дошли в страната на Борисов и нейната корумпирана клика.
2
4
 
14
 
! Отговори
. преди 3 години
До ШойгуПлащат ли ти или просто обичаш да тролиш и да дразниш хората??
1
16
 
5
 
! Отговори
Шойгу преди 3 години
Хората на Радев тровят природата и водите на България