Доц. Кунчев пред Bulgaria ON AIR: Нови мерки, ако случаите нарастват

Няма да има блокиране и затваряне на градове, категоричен е той
Обновена: 3 юли 2020 10:53 | 3 юли 2020 10:52, Анисия Иванова
162

В последните дни регистрираме много повече случаи на заразени с новия коронавирус. Расте и броят на починалите, които вече са 232-ма.

"В момента ситуацията не е същата нито в България, нито в света. Неминуемо обаче, ако има продължаващо нарастване на случаите, очевидно, че допълнителни мерки трябва да бъдат взети. Не е задължително да бъдат от този характер, който беше в началото, тъй като ние вече понатрупахме опит. Виждаме кое работи, кое не работи, кое е по-ефективно. Самата болнична мрежа разви значително системата от отделения, които могат да работят с коронавируса. Можем да увеличим броя на леглата, ако е необходимо", заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в специално интервю за Bulgaria ON AIR.

Според него към ситуации, в които ще има блокиране на цели градове, като областните и столицата, няма да се стигне, защото тази мярка пречи на нормалния живот - стопански и личен.

"Хората не могат да си планират живота, почивката, а ефектът не е чак толкова голям. Установяваме, че там, където възникне огнище, е много по-добре да се съсредоточим, да има по-силни мерки. Затваряме цели предприятия, изследваме цели колективи, търсим контактните лица и засега в рамките на няколко дни успяваме да санираме такива огнища и те вече да нямат нови случаи", допълни доц. Кунчев.

Здравният инспектор посочи още, че на база на такива огнища започва по-активно пренасяне на вируса.

"Имаме вече и дифузно разпространение. В големите градове София, Пловдив възникват случаи, при които трудно се намира връзката един с друг. В ежедневието се срещаме с толкова много хора, че има възможност на различни места да получим вируса от някой носител", заяви още той.

Доц. д-р Ангел Кунчев избягва да прогнозира, каквото и да било за вируса, защото COVID-19 доказал, че не подлежи на прогнозиране.

"Нито има точните характеристики на другите респираторни вируси, за да кажем, че сезонът му е зимният. Сблъскваме се с прояви на вируса, които няма как да предвидим. Всички имаме опасения, че когато настъпи есенно-зимният период, това ще облекчи предаването на вируса. Хората започват да са на закрити помещения, контактите са още по-интензивни.", категоричен е експертът.

Вижте цялото интервю на Даяна Георгиева с доц. д-р Ангел Кунчев във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Лойко Симитлийски Избори има в демокрацията. Те му слагат маска на устат като на животно, той тръгнал на избори да е надява, другата година или другия живот...
63
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"" Нови мерки, ако случаите нарастват ""...........Кунчев *** ли е ... всички държави които се пишат сигурни да не мислите, че има по-малко вирус от България ? Aми не !Правят по-малко тестове, манипулират цифри, сами се изкарват сигурни.тука Кунчев и генерал Годжи за да се правят на важни са взели цяла България в заложници. Заради тях Гърция а скоро и другите ще ни вкарат в черните списъци, край с туризъм, край с икономика ... аз ли да ви уча какво да правите ?
62
8
 
6
 
! Отговори
Златена преди 3 години
Нека в България да сложат най строгите мерки щото 18 годишните безсъвестни безмозъщни безотговорни безчовечни българи дебилни с егоистично мислене от нищо друго не разбират такива хора се интересуват само единствено от себе си и от своето благополучие за живота на другите Българи въобще не им пука заради такива дебелокожи 18 годишни егоисти с егоистично мислене страдаме ние нормалните Българи?
61
4
 
6
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Абе за изкукали не знам, обаче много разпуснати дебелаци и дебелани се навъдиха за няколко месеца. От дебели, по-дебели. Как го мисли този народ това дебелеене, хич не разбирам. Масово махат скара, меса и какви ли не неща и дебелеят.
60
2
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До до 31Ами те другарете пенсионери така са си свикнали от едно време, от партийните събрания. Да говорят от името на Народа...Народа иска това, Народа иска онова. Ние, Народа ще направим така и така. Безмозъчни комунисти. Седят по цял ден тук, дращят си и се надъхват, че са много и като дойдат избори, нормалните хора, които работят, а не дращят тук денонощно им го подават устно, да е по-вкусно и ГЕРБ пак е на власт :) А те: А? Ко стана ве, другаре, пак загубихме.
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
троловете ги разбирам обаче, даже подкрепям в някаква степен... няколко коментара и касичката на герб изтънява XD
58
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто въведоха извънредните мерки започнах да срещам все повече изкукуригали хора по улиците.Не че преди нямаше луди, но сега е масово!Гледам, хора вървят по улиците и сами си говорят, бърборят несвързано (нищо не им се разбира), крещят, ръкомахат. А има и агресвини...
57
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герб си копаят политическия гроб... малко остана!
56
7
 
7
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Народотъпотия, влез утре в хирургия и им обясни на докторите да разкарат маските, докато режат някого, щот е бациларник....Колко точно си ***?! Продължавай да коментираш! Живо искам да разбера! Дотук си някъде на 7.5 от 10. Можеш ли да надскочиш 10?
55
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви мерки няма да има, мафиотите държат Бойко с компромати и той повече няма да посмее да въведе никакви мерки, защтото ще почнат да излизат нови записи. Това до тука беше само предупреждение. Става въпрос за пари, за много пари.
54
4
 
4
 
! Отговори
до 49 преди 3 години
Масоните го правят това, защото не искат да разберем, че земята е плоска, но тя всъщност е. Затова ще сложат и 5G, за да прожектират холограма към сателитите на мъск, които ще могат да докажат веднъж завинаги плоската земя.
53
6
 
4
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Затворете границите !!!Не трябва да се пътува в чужбина, да се набие една нова гранична ограда и да се върне граничарството у нас.
52
8
 
10
 
! Отговори
народопсихология преди 3 години
А носенето на намордници/бациларници на устата не е глупост така ли?
51
8
 
20
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 3 години
Кунчев, заради разпространяване на информация водеща до масова психоза сред народа ти си за затвора, моето момче!Преди теб беше оня идиoтт Мутафчийски, който плямпаше, че яко ще измрем, сега ти го заместваш в това отношение.За затвора сте и той и ти, скaпаняци!
50
2
 
10
 
! Отговори
Зарко Попа преди 3 години
Струва ми се, че обществото и докторята започнахме да учим за ковид по едно и също време, и колкото знае грамотния гражданин, макар и немедик, толкова по темата знаят и докторите
49
3
 
3
 
! Отговори
До 48 преди 3 години
Щот продавачките и чистачките па сте цвета на нацията....
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ти разрешат ли нови мерки?Хората са яко психясали и само една искричка е достатъчна да пламне потопа...
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До "Кунчев" Отдавна не става въпрос само за пари и стига го повтаря това. Налагат НСР с маски, хората да нямат лица нито самоличност. Двоен стандарт само те да имат лица, но после ще игнорират и медите, които услужливо им пригласят. НСР е това.
46
4
 
5
 
! Отговори
пациент преди 3 години
Сега разбрах от кои доктори да бягам!Не ме учудва факта, че вече хората масово са почнали да ходят по врачки и знахари когато имат здравословен проблем.Ясно е на кого вярват повече!Ама то е като родния ни туризъм: Колкото и да призовават да бъдем патриоти и да ходим на нашето море, всички българи масово хукват към гръцкото.Същата работа и с докторите ни.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До народопсихологияТрябва да напишеш един сценарии и от форума да го заснем с подръчни средства и след това да качим филма на ютюб