Полицаите отново на протест - недоволни от проблемите в системата

Настояват за преговори с вътрешния министър
Обновена: 5 юли 2020 09:26 | 5 юли 2020 07:45, Камелия Цветанова
113
Полицаите отново на протест - недоволни от проблемите в системата
Снимка: Dnes.bg

Синдикатите в МВР ще излязат днес в 13 ч. на протест, съобщи Българското национално радио. Причината е недоволство от работата на дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството.

Още по темата


Недоволните полицаи ще се съберат в градинката до вътрешното министерство. Според тях има нужда от промени в дирекция „Правно-нормативна дейност“ в министерството.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР информират, че въпреки положените през последните години усилия, нейни членове и всички служители в МВР продължават системно да са потърпевши от неспособността на дирекцията да предложи на ръководството на министерството решение на проблеми, които засягат пряко професионални и икономически интереси на служителите.

Полицаите призовават още вътрешния министър във възможно най-кратък срок да започне официални преговори с тях с цел търсене на взаимно приемлив изход от създалата се ситуация, допълва БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
7
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Това означава , че много комунисти има в полицията ! Останаха много от старите милиционери и сега им е спуснато партийно поръчение да създават напрежение и хаос ! Червеногъзите няма да мирясат до изборите , а и след това ще реват, че сме ги изритали отново от властта !
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях обран от ОПГ представяща се за майстори!Полицията ми каза защо им даваш все едно са ме питали и аь съм им дал без да ме заплашват.
49
1
 
12
 
! Отговори
гладен полицай преди 3 години
Ако не ни вдигнете заплатите всички ще станем катаджии.
48
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я ми напомнете колко заплати взимаха меверето при пенсиониране - 20 или 40? И това извън пенсията и всичките "придобивки", които са си изработили през годините. Дори и за полицаите, които не са на улицата и не борят престъпността, а просто седят на бюро.
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искат да поумнеят за да бъдат отново милиционери.
46
1
 
22
 
! Отговори
Решението преди 3 години
В Грузия преди години се направи тотална полицейска реформа, и сега хората са доволни и служителите също но за това трябва политическа воля и политици с топки а у нас... !?
45
2
 
14
 
! Отговори
Ей преди 3 години
Народа достатачно/на сила/ги подкрепя като им плаща не малките заплати, невиждани привилегии/права/ и тн. И какво получава народа нищо,всички ги виждаме по улиците как изглеждат и какво правят, и с право хората искат реформи и промени на работа на полицията.
44
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Европейската държава с най-много куки на глава от населението, куките протестират... Искат права и мангизи... Три четвърти от тях са чантаджии, некадърници и прости милиционери, ходещи "на работа" с единствената мисъл, която могат да имат - да се пенсионират... Другите са прости катаджии, тюфлеци, криещи се у храстите зер некой не е минал навреме на ГТП, докато малцинствата разграбиха къщите на дедите ни по селата... "Народе!!!..."
43
4
 
20
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
По голяма Милиционерщина -не е имало дори през "гадният" Комунизъм!!
42
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В системата на МВР и МО има толкова много служители които са на двойна хранилка-заплата и пенсия едновременно и са в тежест на системата,а нашите деца нямат работа!!!
41
4
 
22
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Тези лица нямат ли малко чест и достойнство, в време на жестока криза и хиляди останали без работа, тези същества който хунтата позлати против волята на народа но с парите на народа, тръгнали пак да искат, а какво дават на страната?!
40
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Всеки средно интелигентен човек прочел коментарите по долу ще му стане ясно защо сме най-бедната държава в ЕС."Не, пич... Най-бедната сме, защото на полицаите винаги са им давали повече отколкото на учителите. И лека-полека свестните хора които ги бива за учители си намират поприще с което да могат да купят обувки на децата си. И така остават само тия които не стават. И така с течение на времето народът става все по-глyпав и неук и неспособен да изгради богата държава.
39
1
 
8
 
! Отговори
пери преди 3 години
До 121212Принципно си прав. Но за да подкрепиш някого, трябва да му вярваш и да го уважаваш. И полицаите, и учителите, че и мед.сестрите не се радват на особена почит в обществото ни. Причините са отделен въпрос.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синдикатите са само едни полицейски провокатори. Дано го разберете някога.
37
5
 
23
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 години
До 121212 Как да подкрепяш протеста на тези, които те глобяват със цялото си съзнание, 200 лева за две изгоряли крушки, на габаритите вътре във фара, при положение че ги имаш крушките да ги смениш, както е по закон, а не ти разрешават? Тези, които гледат да спрат само автомобили за 1500-2000 лева, но се обръщат на другата страна, котато мине скъпата кола на мутрата, или на началниците им, което е едно и също понякога?На тези, които биха безмилостно баби и старци пред НС, за да запазят службичка
36
3
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Не мога да разбера -Пари ли искат полицаите -или някакви правни норми да могат да бият хора по улиците?? Много едно такова замаскирано искане и Протест--А може да искат всяка година на всеки полицаи по едно кюлче злато бонус??
35
3
 
8
 
! Отговори
милицай преди 3 години
Всеки народ заслужава и полицаите си. И политиците.и президент.и съд.и,,,икономиката си.
34
14
 
11
 
! Отговори
121212 преди 3 години
Всеки средно интелигентен човек прочел коментарите по долу ще му стане ясно защо сме най-бедната държава в ЕС. Полицаите трябва да се подкрепят. Утре ще бъдат мед. сестри, в други ден - учителите.... Това е нация, това е народ, обединен народ. Трябва да се изисква от политиците за да почнат да мислят за народа си. Всъщност то на сградата на парламента го пише "ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА", но явно никой не се замисля над написаното. Ще спомена само притчата за дяволите,казана и българите.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напишете в Гуугъл "грузия катаджии" и вижте резултатите.
32
0
 
2
 
! Отговори
Трайно безработен преди 3 години
Готое съм веднага да сменя катаджиите нямам жена милионерка като сегашните нямам и пари ако утре имам да ми ги вземат