Проф. Кантарджиев за скока при заразените: Отпуснахме по-рано мерките

Хората не си бяха взели някои поуки, заяви той
5 юли 2020 16:55, Анисия Иванова
165

Увеличение на заразените с коронавирус има в почти всички балкански държави. Това заяви директорът на Центъра за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред Bulgaria ON AIR.

Днес 180 са новите положителни проби за COVID-19 при направени 2591 PCR теста у нас. Медицинските служители с коронавирус са 446.

Според професора скокът при заразените се дължи на няколко факта.

"Около 2 седмици по-рано отпуснахме всички мерки. Основната причина е, че хората не си бяха взели някои поуки", заяви проф. Кантарджиев.

По думите му това са събиранията на закрито - тържествата, религиозни, семейни, училищни.

"Близкият контакт в продължително време на закрито, когато говорят, крещят, пеят, заекват, предава заболяването", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХОРАТА ЛИ СА ТИ ВИНОВНИ, ЧЕ ТИ НЕ МОЖЕШ ДА ГИ ИЗЛЕКУВАШ БЕ ? ВИНОВЕН СИ ТИ И МУТАФЧИЙСКИ, КАТО НЕ ИМ ДАВАШ ДА ХВАНАТ СТАДЕН ИМУНИТЕТ ТЕ УМИРАТ ХОРАТА. ВИЕ СТЕ УБИЙЦИ.
77
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнализаторТи не разбра ли, че това не е грип и не е сезонно? Всеки организъм реагира различно на вируса.... Кой кара грип през топлите месеци? С какво се лекува тази инфекция от вируса? То бива праволинейност и заблуждение, но чак толкова...
76
2
 
0
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 56Точно както ти ноисиш фамилията и бащиното име на бащща сим ама нямаш нищо общо с него.Поне според твойте думи.
75
8
 
12
 
! Отговори
Теглилков преди 3 години
Кантар(лъжи)ев,ще ви повярвам и на тебе и на другите НОЩници,когато публично признаете колко получавате под масата от СЗО!И когато Майтапчийски и Ку-ку-кунчев си признаят кой им плати екскурзиите по плажовете на една съседна държава.
74
2
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен....... що те баннаха бе, говедооо..... Със сигурност си роднина на споменатото чифтокопитно.
73
3
 
10
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 70Зa пcихoтeрoр cтaвa въпрoc! Дa ти излизa вcякa cутрин нa вcякa тeлeвизия cвeтaтa трoицa c гeнeрaлa oблeчeн в чeрнo в cрeдaтa и дa ти нaбивa, чe e cтрaшнo и "шa ca мрe"!Зaщo ce нaпрaви? Кaтo пooтминe иcтeриятa щe рaзбeрeм мoжe би, чe нeщo ce e прoмeнилo, чe някoи ca удeceтoрили бoгaтcтвaтa и влacттa cи! A някoи нaпрoтив - щe ca зaгубили много! В Румъния минaхa изoбщo бeз cтруктури кaтo НOЩ! Прocтo хoрaтa тaм cи вършaт рaбoтaтa бeз мнoгo мeдиeн шум и бeз ДOПЪЛНИТEЛНO ЗAПЛAЩAНE!Някoй oт пocтвaщитe тук дa e прoчeл зaкoнa зa зaщитa нa нaceлeниeтo при бeдcтвия и aвaрии!? Прoчeтeт
72
20
 
15
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Преболедувах Корона-вирусната инфекция през Април. Лекарска "помощ" получих по телефона. Стоях си вкъщи две седмици. Имах температура 37,5 С в продължение на пет дни (само вечерно време). Повлиях се добре от обичайните лекарства за понижаване на температурата. Пих и антибиотик, защото имам хронично заболяване. Не развих никакви респираторни симптоми.Боледувал съм от грип. Доста по-тежко е от Корона вируса.
71
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"има вирус, няма траен имунитет" и какво от това?
70
10
 
20
 
! Отговори
Freeman преди 3 години
Батенце, ако хората ви уважаваха, ако ви вярваха, щяха да се съобразяват със съветите ви. При наличието на вирусна пандемия всеки ден ни се караше от телевизора един чичко коремен хирург. Вирусна пандемия. Коремен хирург. Нали ме усещаш кво искам да кажа? Човек трябва да е реалист за тези неща.
69
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука некъв Гърбав цака минуси. Сега ще пусна програмата и ще му открия IP-то и ше му занеса едно шиши уйски.
68
17
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски ще се окаже прав на 100 %... За съжаление. За разлика от мeнтето Мангъров.
67
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали един висш ръководител (който заповяда на експертите) беше казал, че поема пълната отговорност за отхлабване на мерките и ако заразените минат 100 на денонощие, щял да върне старите правила? Нито върна правилата, а за поемане на отговорност да не говорим...
66
3
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До HandelТова не го знаех!Предполагах защото съм наясно, че вируси и бактерии от всякакъв вид съществуват около и в нашите тела и живеем!Обаче сега имаме световна истерия!?Интересно кой още ще иска да гризе на Мангъров старите непрани чорапи?!Готов ли си за минусите на сещаш се кои!? Аз съм и не ми пука колко *** ще се изредят!
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 63 То да бяха 2 месеца...тоя Мутафчийски му гледахме надменната физиономия поне 3 месеца всяка сутрин, брат!
64
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнализаторОстава да допълним - за СМЕЛИТЕ без медицинска помощ през периода, който предлагаш. Така ще е най-справедливо.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До HandelХа-ха-ха. Баси Tъпака си... Напиши в Гугъл "covid-19" и прочети преди да пишеш г'лупости.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен58Повод за чипиране е тоя театър !Не случайно Боеко купи компютър,да е първи у махалата.
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнализаторВъобще не си прав. Ама наистина.
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теорията на конспирацията е фейк, има вирус, няма траен имунитет, има и "умници" с фейк мислене!
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е че тези които създадоха коронавируса веднага да дадат на хората ваксината и да не се спотайват да мине време за да я изкарат! От самолет се вижда, че това нещо е изкуствено, айде стига сме се правили на щрауси!