След дадени 700 лв. – семейство седи под карантина след отрицателни тестове

Вече десети ден стоим заключени в двустаен апартамент, сподели Денислав
6 юли 2020 11:04, Ния Христова
128

Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни в резултатите им за COVID-19 и реши да направи нови тестове в независима лаборатория. След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати, според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина.

"Тестовете бяха проведени по покана на РЗИ от детската градина в център на РЗИ в София. Едното дете излезе с положителен тест, другото - с отрицателен. Направихме допълнителни тестове в независима частна лаборатория, тестовете излязоха отрицателни. Тестовете за антитела също излязоха отрицателни. Вече десети ден стоим заключени под карантина - без симптоми и с втори отрицателни тестове", разказа Денислав Димитров пред Bulgaria ON AIR
 
Той увери, че семейството му спазва карантината, тъй като има предписания за това, но те са им били връчени няколко дни след излизането на тестовете. 
 
"От началото на сагата нито РЗИ са се свързали с нас, за да видят ние как сме и какво е състоянието на положителното, според тях, дете, нито има проверка от органите на МВР дали сме на адрес", каза още Денислав. 
 
Той не спори дали има коронавирус, но пита дали РЗИ може да отговори на въпроса човек заразен ли е за околните и до каква степен. При липсата на симптоми и втори отрицателен PCR тест, нужно ли е човек да стои под карантина, пита още той. 
 
"Цяло семейство да стои затворено, без да може да излиза да пазарува и да си изхвърля боклука... С работодателите не сме имали проблеми. Най-голямата трудност е това, че сме изолирани с две малки деца в двустаен апартамент. Предполагам, че малката ми дъщеря е част от статистиката", сподели Денислав. 
 
Той смята подходите на РЗИ за хаотични и твърди, че не са унифицирани. С него са се свързали други граждани със сходни проблеми. А за Денислав и семейството му остават още 4 дни под пълна карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Off Абсолютно правилно!
55
0
 
11
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Произвол е, анонимни ми приятелю. Произвол е. И то политически! Целта е да попречат Тръмп да бъде преизбран. Затова ЕС по политически причини наложи карантина на идващи от САЩ, а в същото вечер няма карантина за държави, с много по-голяма бройка заразени на глава от населението. А това е единствения критерий, другото са манипулации. Ако САЩ имат 10 заразени на 1 милион , а Канада има 13 заразени на един милион, реално, в Канада има по-висок процент заразени. А за Канада карантина няма. Защо ли?
54
1
 
1
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Анонимен 56:Каква карантина бълнуваш? Българските турци направо си пият аналгинчетата и отиват да берат тютюн за Пеевски, а турските гастарбайтери кой ще ги карантинира - те са няколко милиона.Ползвай си главата и за нещо друго освен да има какво да подпираш с ръка.
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, де! Тези, които влизат в страната от Турция не са тествани, но имат задължителна 15 дневна карантина. А в случая има поне 1 положителен тест
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Додо 52Това с карантината при идване от някои държави с повече заразени го има и в други държави. Това точно не е приемер за произвол. А че е неприятно и разсипващо планове е ясно
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Препоръчаните със заповед на Онаниев лаборатории с фалшивите положителни тестове
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До германецМахай се, никой не те иска тука.
49
0
 
22
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Мои приятели, живеещи в САЩ от 20 години миналата седмица се върнаха в Бг за почивка за 3 седмици. На летището за тяхна изненада им треснали 14 дни карантина.Това тотално разсипа всичките им планове. Направиха си както ПСР, така и кръвни тестове на цялото семейство, резултатите им излязоха в петък, свързаха се с РЗИ, но оттам им казали, че веднъж поставени под карантина, абсолютно нищо друго не може да я отмени, освен заповед на министъра. Ако щат и всеки ден по два негативни теста да имали.
48
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При описаните обстоятелства, не бих стоял изобщо под карантина.
47
2
 
16
 
! Отговори
УжЪсс преди 3 години
Трудно е да си български гражданин.Всеки те мачка и подиграва с теб.Ако има втора серия в живота по-добре да се родя магаре отколкото човек в България.
46
7
 
3
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Ако тези хора освен българско имаха и американско гражданство,нещата щяха да стоят по-друг начин...---Имате проблемен ген. И с марсиански паспорт няма да прокопсате.
45
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новини от първата карантина, явно са им дали заповед да заливат с информация за коронавирус подготвят народа за втора серия...след това, който иска да пътува между градовете, да излиза на вън да води нормален живот ще трябва да се ваксинира. Няма да е задължителна ваксината, просто ще ти стъжнят живота ако не се ваксинираш, хората сами ще изберат да ги набоцкат с кой знае кво за да водят нормален живот...
44
19
 
12
 
! Отговори
Off преди 3 години
Има ли я най-малко съмнение, пък камо ли положителна проба на някого - в случая на едното дете - всички контактни попадат под карантина. За да не заразят другите - след 2 дена пробата им може да е отрицателна, и да боледуват безсимптомно. При едн кихване в магазина и ще има още 3-4 с положителни проби. Тоз ревльо ако верно трябваше да ходи на война, щеше да се нацапа още на наборната комисия.
43
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 42Не е задължително да ходи в лаборатория. Може служители да са отишли на адреса. Каква я тази агресия и квалификации "***"? Ако ви е крив светът, решавайте си проблемите в собствения живот.
42
4
 
9
 
! Отговори
Репичка преди 3 години
Ако тези хора освен българско имаха и американско гражданство,нещата щяха да стоят по-друг начин което е нормално за подмазваческото и угодническото ни племе
41
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"по 1200лв. дават на лекар да диагностицира болен от каквото и да е с коронавирус. 1800лв е на болен да се съгласи да го пишат болен от измислицата"Кажи конкретни имена, а не си измисляй!. Все е история за роднина на приятел на незнамкойси ...Освен това болницата получава 1200 за лечение на пациент с коронавирус. Някак си сметката не излиза.Да не говорим, че СЗО не дава пари, а само акъл.
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази новина е стара, не е от сега. Докато я публикувате след "одобрение", на хората ще им изтече карантината. Вървите далеч след новините.
39
34
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще стоиш затворен, нeщacтник безотговорен! Излязъл положителен тест на едното дете, оня тръгнал да заразява из частните лаборатории. Кeлeш пълен.
38
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по 1200лв. дават на лекар да диагностицира болен от каквото и да е с коронавирус. 1800лв е на болен да се съгласи да го пишат болен от измислицата. Там отиват парите от СЗО за "борба" с измислената болест. Познавам поне 5 човека на които им е предлагано 1800лв да се съгласят да ги пишат болни. Хората са бедни , това за тях са страшно много пари. Лесно се манипулират данни ...Болни от болеста все още не познавам...
37
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ауу,всеки ден инфо за този "ужас" -стоял миличкия денчо затворен в къщи !правете сметка ,ако денчо трябва да иде на война ?