За пета вечер антиправителствен протест в София

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред
Обновена: 13 юли 2020 21:17 | 13 юли 2020 19:06, Красимир Ангелов
342

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

И тази вечер недоволни граждани се събраха в центъра на София за протест. Това е петият поред антиправителствен протест в столицата.

Още около 17 часа първите хора започнаха да се събират на площада пред президентството.

Малко по-късно протестиращите стартираха своето шествие по бул. "Дондуков" край Министерски съвет. В момента недоволните граждани са блокирали бул. "Цар Освободител" и "Дондуков". Така на практика движението е блокирано в т.нар. Триъгълник на властта, заключен между сградите на Министерски съвет, Народно събрание и Президентството.

"Искаме да останем в България, бъдеще за нашите деца", гласи един от плакатите на протестиращите. Освен в София, има протести в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и Добрич, съобщава Bulgaria ON AIR.

Засилено е полицейското присъствие в района.

На този етап шествието е спокойно и няма нарушения на обществения ред.

Малко по-рано тази вечер протестиращи се събраха и пред сградата на Министерство на вътрешните работи с искане за оставка на вътрешния министър Младен Маринов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Прочети още на: https://www.dnes.bg/slideshow.php?id=40608

 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
 

Причините за исканата оставка са две - събитията от петък вечер, когато по време на антиправителствения протест в столицата се стигна до сблъсъци с полицията и бяха получени сигнали за полицейско насилие и съботният протест в парк  "Росенец".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


342
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
7
 
8
 
! Отговори
до ss преди 3 години
Кой ще ги излъже , първо Радев не е обещавал че народа ще стане по богат ,нито да намали безработицата нито да реши проблема с корона вируса нито че ще дигне доходите нито че ще пребори корупцията ,единствено се издъни с обещанието че ще направи контрол над съда .Но това е малка лъжа която е очевидно че системата не го позволява, освен ако не се направи диктатура, но ЕС не дава.
192
6
 
3
 
! Отговори
до ТБС преди 3 години
Ахахаха, това ли измисли бе, отворко, фотошоп? В главата ти е шкембе чорба, нали? Сигурно Бойко с фотошоп банкноти ти плаща, хаха
191
2
 
0
 
! Отговори
Отец Конспираций преди 3 години
Решено е вече чада. Ще изкарат на дондушкия Че гевара нещо кофти. Ще тръгне в парламентя импийчмънта и за да не се срамим пред чужденците ще подаде оставка. Улицата ще избухне и за да се успокои, Бацето ще подаде оставка. Служебния кабинет ще го реди Червенокоска. Зимъска ще има ужасии и напролет ще направят правителство на националното спасение. Майтап, бе Уилита!
190
6
 
6
 
! Отговори
селянин преди 3 години
абе верно ли в Софето, 40 000 са излязли на протест тази вечер?!
189
10
 
5
 
! Отговори
Бай Коко преди 3 години
Още 2 дни и оставката ще е на бюрото.
188
2
 
7
 
! Отговори
Извод преди 3 години
Май нещата са същите, каквито бяха по време на приватизацията. Знаеше се, че във всеки район на България има договорка кои заводи и други обекти ще се дадат на хора от СДС и кои ще са за БСП.И сега вероятно са се договорили - ако успеят да съборят сегашното правителство, кой по колко процента ще вземе от парите, които ще дойдат от Европа.Затова Ванката Костов уж организира отделен протест, но после ще се присъединят към хората на Радев и Корнелия. Палячовци, за пари какво ли не правят.
187
7
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Боко е...пътник,но още приема...овации за Чакалнята.В нея вече...чака Влади-Чакалнята,който си е купил билет за влак,който го няма в разписанието,но нали Боко е...казал,може да мине някой.
186
4
 
12
 
! Отговори
ТБС преди 3 години
До до ТБСПрати една снимка и ще те изкарам как спиш до ракла със златни кюлчета отворко и цялата гама на Арсенал Казанлък , пак *** ще се усъмни в теб. Толкова ли сте лесни за манипулиране?Оня ден без да е проверено се пуска нови а за починало момче, което само си е тръгнало от болницата. За какво изобщо говорим?
185
8
 
13
 
! Отговори
МРАЗЯ РУСИЯ преди 3 години
А, РАДЕВ ИСКА ДА НИ ВКАРА ПАК В РУСКАТА РОБИЯ И ПРОСТОТИЯ!!!Е , КАК БЕ РАДЕВ.....ХА,ХА,ХАААААААААА...
184
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работи се усилено за чекмеджето-скоро ще видите истината, че Бойко няма нищо общо с това
183
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 199 ОтегченНатегни си създателката.
182
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ + БСП = БКП
181
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко се повтаря през някакъв период от време - протести, оставки, искания и ...накрая пак същото. Явно не е това начина. Тъкмо стигнем донякъде и искаме да сменим системата .. пак. Дали не е по-добре да се ремонтират тези части от системата, които не работят?! Щото пак ще сме на опашката на Европа. Не може със същите действия да искаме различни резултати.
180
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България трябва да приеме Рублата за валута а не еврото!България трябва да бъде в СССР не в ЕС в България трябва да се учи руски а не английски!
179
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев се заяждаше с Борисов при всяка възможност, Борисов се заяждаше с Радев при всяка възможност просто си играеха както децата си играя, но проблема е че те не са деца, май сега го разбраха и Радев се изпокри и Борисов.Радев без да се усети призова да има нова конституция в която да има контрол върху съдебната система, проблема е че дори и теоретично няма как да се направи такъв модел, дори и да получи служебното правителство .Борисов е ясен той е сърдито дете, чудещо се дали не откаже завин
178
3
 
8
 
! Отговори
SS преди 3 години
Пак ще ви(ни) излъжат.Бъдете убедени.Сигурно още от сега се нарежда пасианса на бъдещ.правителство и се правят договорки.Който и да дойде на власт,вие(ние)ще си бъдем пак бедни!
177
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еничари наречени полицаи бият тези които им плащат заплатите демек народа. А пък на сарайте пазят шефа си мутрата Доган от народа които е собственик на морските бреговете като в всички демократични държави :) както е по конституция.
176
10
 
7
 
! Отговори
Отегчен преди 3 години
Освен в София "протести" (платени циркове) има и в някои други градове. Участниците във всички тези "протести" не наброяват даже и 10 хиляди човека общо.Толкова пари са отпуснали позитанковците за наемане на "протестиращи". Слаба работа, хазната ли им се поизпразни?
175
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вечна слава на славянските народи! Нов СССР ще има и ще бъде обединение на всички славянски народи! България , Русия , Сърбия , Хърватия , Словения , Словакия , Чехия , Полша, ! Вечна слава на славянските народи и вечна слава на Путина
174
5
 
7
 
! Отговори
до ТБС преди 3 години
Искаме да кажеш за пачките в чекмеджето на Борисов, айде кажи де, отворко