Борисов за протестите: Мъчно ми е за разединението на нацията, ще говорим!

Премиерът е категоричен, че никой не може да се справи сам
Обновена: 15 юли 2020 11:09 | 15 юли 2020 10:50, Веселина Йорданова
658
Борисов за протестите: Мъчно ми е за разединението на нацията, ще говорим!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че винаги е бил на страната на протестиращите, но му е мъчно за разединението на нацията, за полицаите и невинно битите хора.

Още по темата
"Утре сутрин ще се видя с коалиционните партньори, ще говорим. Ако нямаме план за стабилност, включително с опозиционните партии да се договори какво ще се прави през останалите месеци, никой не може да се справи сам", подчерта той пред министрите.

Борисов даде да се разбере, че в момента го спира предстоящият Европейският съвет. Премиерът каза още, че има инструменти, които казват, по какъв начин се прекратява мандат и се правят избори.

Желанието им за оставка на това правителство няма да им подобри положението, каза той във връзка със социалните искания на протеста. По думите му, икономическите мерки, които се прилагат, не са като икономиката да работи. Според него, ако финансите на държавата се удържат по този начин, годината ще завърши като през 2018 г.

Не знам как ще преодолеем следващите месеци. Сега България е единствената държава може би в света, която счита, че коронавирус няма и пандемията е отминала, каза Борисов, който сутринта е имал редовна среща с Щаба.

Той даде пример, че у нас нито някой мисли, нито изпълнява мерки, а редица държави ги връщат. Премиерът каза, че е разтревожен, че наесен това ще ни изиграе лоша шега.

"Икономическата криза идва с огромни темпове в цял свят - от Америка до Европа", заяви премиерът и прогнозира, че ще става по-лошо. До този момент не са спирани социални плащания, проекти и не е теглен заем, но "влизайки в подобна ситуация, държавата трябва да бъде много консолидирана".

Борисов каза, че предстои Европейски съвет и трябва да защити на него парите за България.

Това са дните, които ни спират. Така или иначе има вот на недоверие, ще го гледаме, няма да се спирам на сценаристите, на всичко, което през времето се случи, заяви премиерът. Той даде пример, че никога не е виждал вицепремиера Красимир Каракачанов с торбичка от голяма верига, но това се е насадило в общественото съзнание.

Вчера стана ясно кой как ги поръчва и как ги прави, посочи той, визирайки изнесените телефонни разговори от прокуратурата вчера на бизнесмена Васил Божков.

Миналия петък, когато влязохме в чакалнята на еврозоната и банковия съюз, това не беше контрапротест, а се бяха събрали хора да поздравят правителството за свършената работа, подчерта той.

В началото на заседанието на правителството стана ясно, че с близо 17 млн. лв. се увеличава капиталът на УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив чрез издаване на нови акции. Така ще се извърши строителство на нова сграда и нов болничен корпус от 7 етажа по педиатрия и онкология за деца и възрастни.

Правим детска болница за Южна България. Можем да си го позволим, а и децата заслужават. Убеден съм, че и в София ще има детска болница скоро, коментира премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
452
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 480Да, БСП изхвърли Паунов от редиците си, но той остана като уж независим депутат в НС, нещо повече: днес Паунов активно участва във вота на недоверие - внесен от БСП. Питам: Кога Прокуратурата, въз основа на записите, за които Паунов е признал участие, ще му повдигне обвинение, в съучастие с Черепа, за държавна измяна и организиране на кървави бунтове с цел сваляне на законното избраните правителство и гл. прокурор???
451
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак един глас, който много прилича на Бойко Борисов този път в задушевен разговор с братиньо Борис Велчев, понастоящем шеф на Конституционния съд. Още ли има някой, който вярва кое е основното ОПГ в държавата?Иначе не сме близки с никой от висшите магистрати.
450
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Домъчня ми за Жан Виденов. Как героично седече? Как пое вината за фалитите на банките? Те т;'ва е мъж
449
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнозина пишат от "името на целия български народ" и призовават към бунт и кръв. Кой ви дава право да пишете от мое име, от името на семейството ми и приятелите ми, които не подкрепят Радев, Нинова, Божков, Манолова и т.н. провалени политици, криминални престъпници и незаконно забогатели олигарси. Да, има нужда от промяна. Но, не от типа "пременил се Илия - пак в тия", защото тези, които организират протести и ръководят народното недоволство са тези, които 30 + 45 г. крадоха и съсипваха България.
448
10
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
за какво ти е мъчно колко години повтаряш че си бил опозицията на избори и сколко си ги бил като си в коалиция със сулъо и пулъо ето до какво водят просташкитеизказвания и парите в чекмеджето ние не сме купени гласове и няма да бъдем
447
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощните изпълнения бяхя по поръчка на тиквата борисов!!! Снощи той си позволи да подмени протеста на Народа и да го окървави!!! Снощи тиквата стана т.о.р! Разберете - протести трябва и ЩЕ има докато е на власт тази т.о.р .След това трябва да търка пейките в затвора до живот!!! За да знаят дошлите след него - няма да има милост за предателите на милата ни Родина!!!!!
446
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След записите с Божков: БСП изхвърли Александър Паунов от редиците сиhttps://mediapool.bg/prokuraturata-atakuva-protestite-sas-srs-ta-s-bozhkov-news309783.html
445
2
 
2
 
! Отговори
Как се обират хората преди 3 години
Червеният Добромир Гущеров: от Соца до кръга на големите - Комбина (12.06.2016)https://youtube/watch?v=ANrGCJHgtwE
444
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 470 Eми с каквото разполага Борисов , това праща на протеста - мутри и агитки , неговите хора Виждаш , как всеки ден валят писма в подкрепа от федерациите към Борисов - негови са мутрите
443
7
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
мъчно му било на толупина за "разединението".....Ами ти какво очакваш бе?"Единение" между ТВОЕТО ШКАФЧЕ,пълно с милиони в брой и златни кюлчета,със "шкафчетата" на хората,които,както правилно отбеляза един колега,са пълни с кредитни документи ?!..лично аз знам,че всичките ти дъски хлопат,но..това по никакъв начин не те оправдава!-МАХАЙ СЕ и остави СПОСОБНИТЕ да решават НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ИНТЕРЕСИ!!!!!!..а ако се дърпаш като магаре на мост,има и друг вариант..Познат многократно в Историята.
442
9
 
7
 
! Отговори
мира преди 3 години
Нагъл и дебелоок, жалък и ненаситен отврътително същество Коя майка го е раждала и възпитавала не знам Ама ще остави на внуците си по тежки проблеми и от тези на макък тошкоВсички ще бягат от тях
441
5
 
10
 
! Отговори
Чочо преди 3 години
Явно протестиращите хора страдат от аналгезия защото се самоизяждат и не чувствуват болка . Това самобичуване не е характерно за здравия разум .Какво искате? - Да падне Бойко и да дойде БСП на власт - няма кой друг . Ако не знаете питайте какво е стършел свършил .
440
9
 
9
 
! Отговори
kires преди 3 години
Казват, че п ре зи де нта ПЛЪХ е забягнал при решетников.
439
7
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
До Кратко и ясноЧест? Този е по- голям *** и от Плевнелиев! Под чехлите на Деса, Корни, Илиана и Мая, трудно се шава!
438
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 465Мооля? Я пак! То и гардовете на Росенец на бяха от НСО. Политиците да си извадят чатовете с бизнеса. Е, извадиха и неговите, и на неговите съветници. И му лъсна омазаното дъ.
437
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм с президента, че трябва да се борим с мутрите. Обаче защо на протеста идват мутри и агитки. Нещо не е наред
436
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някаква чевенокоса кукувица пред президентсвото снощи, по една от телевизиите:"искала да си оправи живота"! Да дойдели умни и способни политици! И как ще стане това? Сваляме ББ и го заместваме с умни и способни?! Списъка къде е? От кухи *** ми се струва, че ще докарат Беров 2 с всичките мутри. Та няма да е мутри вън, а ще бъде всички мутри вътре. Нищо общо с 2013-та. Тогава кукувците неразбрали фактурите си за ток. Футболните агитки и Мая Манолова докараха двама на власт да си разпределят Бг.
435
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
малко смях с детската градина наречена " Министерски съвет "-----"Премиерът забрани на Данаил Кирилов да пише постове във Facebooк.Премиерът Бойко Борисов забрани на членовете на кабинета да пишат постове във Facebook, обръщайки се по-специално към правосъдния министър Данаил Кирилов. Това стана в редовния му коментар пред медиите преди началото на заседанието на Министерския съвет"
434
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът е хванат от Божков ! И без записите беше ясно !Протестирайте ,за да ви яхне олигахра и антуража му.Тогава ще видите кон боб яде ли ?Неуки простаци !От кое не сте доволни бе,лентяи! Какво искате,да седите и някои да ви дава!? Я отворете ***.bg ,работа ли няма ????
433
19
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Оставка!БСП и ДПС - вечна дружба!Черепа - обратно в България!Нинова - премиер!Сидеров - вътрешен министър!Румен Шведски - пожизнен президент!Победа!