Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта

Окончателното решение - след завръщане на премиера от Брюксел
Обновена: 15 юли 2020 17:40 | 15 юли 2020 17:39, Веселина Йорданова
343
Три варианта обсъждали при Борисов за бъдещето на властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три варианта се тиражират в публичното пространство за бъдещето на правителството след протестите от последните дни. Решение обаче ще се вземе, след като премиерът Бойко Борисов се върне от срещата в Брюксел за евробюджета. Самият Борисов заяви сутринта, че "има идеи", но изчаква именно нея.

Днес при него се е състояла среща с участието на ключови министри от кабинета, предаде БНР.

Още по темата
Първият вариант предвижда подаване на оставка на правителството, назначаване на служебен кабинет и провеждане на предсрочни избори. Повечето от присъстващите са били на мнение, че вариантът е рисков за големите енергийни проекти на страната.

Вторият е за кабинет на ГЕРБ, на който Борисов не е премиер, с експертен характер след вота на недоверие през следващата седмица, по време на който депутатите от мнозинството ще гласуват "въздържал се", след което президентът ще връчи мандат първо на най-голямата парламентарна сила - ГЕРБ.

Третият е Борисов да излезе в отпуска до редовните избори и кабинетът да се управлява от действащите вицепремиери. Той отново е със смяна на всички министри.

По време на обсъждането е било изразено мнение, че само две партии - ГЕРБ и ДПС, са готови веднага за предсрочни избори, тъй като имат добре организирани структури в цялата страна.

Предстоят и обсъждания с коалиционния партньор Обединени патриоти, даде да се разбере Борисов днес.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
7
 
7
 
! Отговори
Прогноза преди 3 години
Ако Бойко сега подаде оставка, ще бъде брилянтен негов ход. "По волята на улицата" ще хвърли народа в лапите на комунистите, турците и олигарсите, а той вече е в историята с това, което направи. Много съм преживял от 1989 досега, работил съм за 5 долара на месец, при пенсия 2 долара, но това което се задава след счупването на държавата, ще бъде по- лошо от всичко. Дано не съм прав!
134
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този филм вече го гледам от 2013-та2013-та Бойко беше свален от протести после имаше предсрочни избори и дойде Орешарски на власт и отново имаше протести после през 2014-та Орешарски беше свален от власт2014-та Бойко отново идва на власт 2017-та Бойко отново подава оставка2017-та след предсрочни избори Бойко отново идва на власт!2020-та ако има оставка се очаква отново служебен кабинет и после предсрочни избори2020/21-ва отново Бойко на власт
133
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се договори оставка на Гешев и механизъм за демократичен избор на главен прокурор със задължителна перестройка на системата. Абе прокуратурата трябва да се събори и да се изгради отноео. Ама как ще стане нямам идея. Радев вече е задействал нещо по въпроса.
132
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ФАКТ?!Бойко Борисов е бил член на БКП!Какво триете?Прочетете има къде!Менда Стоянова и тя е била член на БКП.Фандъкова и тяе била член на БКП!Това са известни факти!!!!БСП и ГЕРБ са две крила на БКП и са комунисти-ФАКТ!!!!30 години само комунисти ни управляват-ФАКТ!!!
131
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа и да има реални доказателства срещу него че е извършвал престъпления в България--------Няма реални доказателства срещу Бижков.Няма реални доказателства срещу Иванчева.Няма реални доказателства срещу Бобоков и президентските съветници.Просто няма.Гешев злоупотребява със служебното си положение и върши противодържавна дейност - излага държавата. Ако иска може да ме намери по айпито и да ме съди, но това е положението.
130
2
 
5
 
! Отговори
хаха преди 3 години
И трите варианта са от типа:" погледнал се Илия- пак в тия". ГЕРБ ще управлява, ама ББ щял да е в отпуска. Веднага се сещам, как ще се спотайва у тях и ще остави пекинската патица, например, да решава кое- как.
129
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хидрата се мъчи да лавира, щото е хваната натясно. В Италия на същото чудовище му викат октопод. Имаше такъв италиански сериал и покойният Стефан Данаилов играеше в него.
128
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До краят на седмицата Мутрагеньо е история.Рекетът,популизмът и гологлавато г"оведо Гешев му изядоха власта!
127
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това което построи ГЕРБ комунистите от БСП не могат само да го боядисат!
126
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До EmigrantНе разсъждавай за държавата, в която НЕ СИ! Мий там чиниите, и тихо!
125
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев престъпника не успя да вземе пари от Грипените и сега е решил да осребри длъжността си като стане *** на Божков и изкара някой лев, но ще му приседнат тези пари.
124
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ако имаш топки не дей да продаваш оставка щото след няколко месеца има избори Поне един цял мандат искарай Не бъде женичка малко стачки и веднага хвърляш оставка това го гледам вече от 2013-та
123
9
 
13
 
! Отговори
Emigrant преди 3 години
Да ривеш против правителство което те защити най добре от целия,повтарям целия свят от КОВИД19,спря емигрантите, безработица по ниска от 5%,стабилен лев,стабилни доходи за тия които искат да работят,успешно включване в чакалнята на еврото, намаление на газът с 45% и да ти върнат пари с 5 години назад?!Това мирише на СЪБОТАЖ,оглавен от изконните червени б.андюги!!Искате справедливост,ооо *** ще я получите веднага!*** се намества на престолът,черепа и мустака се връщат,милионерите на свобода!
122
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
121
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще гласувам за партия НОВЕ ДЕМОКРАЦИЯ!Искам да си търкам пак билетчета!:)))
120
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никоя мафия не е по силна от държавата и трябва да се активират всички служби и да се елиминират божковите платени мафиоти, а на Радев по късно ще му дойде времето.
119
0
 
2
 
! Отговори
айде бе преди 3 години
До Анонимен тароОще се намира злато.Иначе защо Дънди ще се помотква,след като са му дадени картите от преди демокрацията,когато геолози хозеха и проучваха.И кой ще купи на щерка си 10% от акциите,ако е губещо.В Трън се намеси холандецът Патрик и ги спря временно.
118
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа и да има реални доказателства срещу него че е извършвал престъпления в България, арабите няма да го върнат, защото имат закон който гласи, че инвестираш ли 250 000 долара в ОАЕ и даже Интерпол не може да те пипне.--------Няма реални доказателства.
117
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама той Бойко има пистолет на шкафа,да не вземе да се гръмне тоя ***?!Трябва да мине през затвора както си е редно.
116
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Някой да обясни на Бошков *** пред парламента, че отива ли Герб идват на власт Доган и комунистите."Комунистите (ГЕРБ) са на власт в момента и се управляват от Доган чрез васала Борисов!Божков за 10 години разшири бизнеса си многократно при ГЕРБ и никой не го пипна!