СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона

Не се подавайте на провокации, призова комисар Антон Златанов
Обновена: 19 юли 2020 16:51 | 19 юли 2020 16:49, Анисия Иванова
177
СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Вчерашните протести преминаха сравнително спокойно, без инциденти и нарушения на обществения ред, каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг в Столичната дирекция на вътрешните работи.

"Нашето послание към организаторите и протестиращите е да запазят протеста мирен. Необходимите послания могат да бъдат отправяни, но това трябва да бъде съобразено със закона. Нека се скандира, нека има и плакати, но всичко трябва да остане в рамките на закона", заяви Златанов относно призивите на протестиращите.

Той добави, че имат нужда от диалог с протестиращите, с гражданите и през последните дни има такъв.

"Призоваваме организаторите в крайна сметка да се спази законодателството на България и Закона за митингите и манифестациите и мероприятията да започнат да се заявяват в Столична община. Да бъдат с продължителност каквато Законът повелява, а именно в светлата част на денонощието. Предварително да бъдат обявени местата, където ще има митинги и маршрутите на шествията", добави той.

Златанов обясни, че полицията не се вълнува от политическите пристрастия, нейна работа е да запази обществения ред.

"Границата между гражданско неподчинение и нарушаването на закона е много тънка. Гражданите, дошли на протест, не трябва да се поддават на призиви за нарушаването на реда и закона", добави той.

"Нека има протестиращи, но институциите трябва да работят. МВР е деполитизирана структура и следва да запазим реда", каза още Златанов и добави, че организаторите трябва да подават заявления за протестите и шествията си в Столичната община.

Зам.-директорът на столичната полиция съобщи още, че по време на 10-я протест е задържано лице с газов пистолет, което е незаконно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи като е за граждани искат да се спазва закона, како е за политици, те могат и да не спазват закона. Политиците начело с Боко да не би да краде законно а? Революция без кръв няма, никога не е имало, или ако е имало, аз не знам.
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля, бъдете мирни. Както мирно баце и кръговете около него ви ограбват и геноцидират вече 30 години. Също толкова мирно и тихо, както негово слънчево величество пълни нощни шкафчета, строи палати ва Барселона за Мис *** и в Бистрица за Севда, както съвсем мирничко приказва с Братиньо, както още по-мирно "опрасква", клати с 200, както мирно 10-има от полицаите му ритат в главата припаднало момче, както мирно се "усвояват" европари и се ремонтира ремонта.С вашата демокрация по вашите глави.
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕДИ КОЙСИНатам тръгват нещата, че дори полицията няма да може да ги опази :) Те си знаят гербавите - може да сме най бедната държава от ЕС, но има стабилност :)
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наесен щяло дае трудно ми то сега е лесно космически цени малки заплати коронавируса ли ще ни уплаши и без корона и с корона е се тая
53
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връщането на Бсп и Дпс на власт означава и връщане на poMcките набези от 90-те.Изнасилени бабички пребити старци и тн.
52
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия призиви за гражданско неподчинение на гладните организатори са апел към момченцата с качулките да ходят да трошат, да замерят с камъни и кой знае още какво. Ама като станат сакатлъците, после да ги подведат под отговорност за подбудителство и да плащат щетите от джобовете си.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да попитаме тоя защо ни плаши другото което ме интересува уж у църквите несе пуска заради коронавируса днес обаче в Ловеч бе луд ница
50
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте цялата държава, да му отеснее на диктатора Боко Тиквата! В тази държава няма достатъчно място за нас и за мутрите от ГЕРБ.
49
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде поне си признайте,че се борите за кървавочервена диктатура под маската на уж демократични протести.
48
6
 
5
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ПРОТЕСТИРАЙТЕ МИРНО БЕЗ НАДЕЖДИ ЗА ПРОМЯНА
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сто пъти писах: " гербавите, спрете да крадете и ще има пари за всичко!" . Ама научили се веднъж грарбераст да краде няма спирка. Късно е вече. Оставка и ревизия.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46Ескобар построи цял жилищен комплекс в родния му Меделин, втория по големина град след Богота, но не му пречеше да убива невинни хора с взривовете си :( Бедните хора още са му благодарни, виж какво е да направиш нещо за тях, въпреки че си бил касапин.
45
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След оставката света няма да свърши,но ще спре и малкото икономика,която имаме-справка 2013,идва тежка криза,идва есен-зима с корони,грипове и кой знае какво, идва президент,който не се е загрижил досега за здравето на нацията,идва един излишен харч от нашите пари.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДВР казва в прав текст, че ще има дране на тънка набоцкана кожа на наркофенчетата на Черепа.А аз призовавам интелигентните млади хора да протестират докато им се удовлетворят исканията, но културно !
43
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама защо никой не ми отговаря кой ще "оправи" младите след оставката? Радев ли?, Ами че той видно се е загрижил само да не го изведат с белезници от президентството. Досега нищо не е свършил. Божков ли? Нинова ли? Манолова ли?Гечев ли?Петков? Бойкикев? Ами нали сме ги гледали вече тия или според вас някакъв катарзис са преживели и мислят за някой от народа.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко, не!
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С оставката на банкянския еднокнижник няма да свърши света, както се опитват да ни внушат милиционерски капацитети незнайни.
40
9
 
12
 
! Отговори
Полиция да не дреме преди 3 години
Утре щели да затварят сгради, улици, гари и други, абе тук има ли закони и полицаи, всеки, който нарушава обществения ред да бъде арестуван, значи някакви студенти от чужбина, агитки и *** ще ми затварят кръстовището и ще ми пречат на свободното движение, полицията да си свърши работата!
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отново питам младите какво ще.правят Боко като подаде оставка? Кой си представят,че ще ги оправя тогава?
38
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма значение дали има подписани договори с изпълнители,има си много начини да ни забатачат, така че да не можем да се откачим с години (напр. АЕЦ Белене) и да тъпчем на едно място. Но това далеч не е най-страшното на този служебен кабинет. А публичната заявка за саморазправа, което е атрибут на авторитарни и тоталитарни управления и няма нищо общо с демократичността.