СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона

Не се подавайте на провокации, призова комисар Антон Златанов
Обновена: 19 юли 2020 16:51 | 19 юли 2020 16:49, Анисия Иванова
177
СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Вчерашните протести преминаха сравнително спокойно, без инциденти и нарушения на обществения ред, каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг в Столичната дирекция на вътрешните работи.

"Нашето послание към организаторите и протестиращите е да запазят протеста мирен. Необходимите послания могат да бъдат отправяни, но това трябва да бъде съобразено със закона. Нека се скандира, нека има и плакати, но всичко трябва да остане в рамките на закона", заяви Златанов относно призивите на протестиращите.

Той добави, че имат нужда от диалог с протестиращите, с гражданите и през последните дни има такъв.

"Призоваваме организаторите в крайна сметка да се спази законодателството на България и Закона за митингите и манифестациите и мероприятията да започнат да се заявяват в Столична община. Да бъдат с продължителност каквато Законът повелява, а именно в светлата част на денонощието. Предварително да бъдат обявени местата, където ще има митинги и маршрутите на шествията", добави той.

Златанов обясни, че полицията не се вълнува от политическите пристрастия, нейна работа е да запази обществения ред.

"Границата между гражданско неподчинение и нарушаването на закона е много тънка. Гражданите, дошли на протест, не трябва да се поддават на призиви за нарушаването на реда и закона", добави той.

"Нека има протестиращи, но институциите трябва да работят. МВР е деполитизирана структура и следва да запазим реда", каза още Златанов и добави, че организаторите трябва да подават заявления за протестите и шествията си в Столичната община.

Зам.-директорът на столичната полиция съобщи още, че по време на 10-я протест е задържано лице с газов пистолет, което е незаконно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради ПРОТЕСТИТЕ НЕКА УТРЕ НИЕ ГЕРБ ПОКАЖЕМ ЧЕ СМЕ ПОВЕЧЕ. УТРЕ ОТ 18 ЧАСА ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО. ОСТАВКА НА РАДЕВ.НЕЗАБАВНО.
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ ЕС сме, но само на хартия. Парите, които идват по еврофондове, се крадат и отиват по нощни шкафчета и за наши хора и фирмички. Тия фирми укриват данъци, осигуровки и правят обществени поръчки с качеството на рядко лай*о. Иначе в ЕС сме най-бедни, най-бързо топящи се демографски, с най-висока корупция, с най-много ченгета на глава от населението, с най-ниски минимални и средни заплати. Що се отнася до свобода на словото, сме мнооооооого далеч от ЕС.
75
2
 
6
 
! Отговори
Гларус преди 3 години
Да,имаше един пребит през 2015 който го преразказа в сегашно време.После докторите казаха,че избягал от Пирогов и отишъл пак да го "пребиват".
74
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опита за метеж на Черепа и Фигуранта е по вероятно да изпише на ГЕРБ вежди, вместо да му извади очите.Като основател на ГЕРБ беше логично Бойко да я управлява еднолично, но сега протеста води до пречистването й и превръщането й в една зряла проевропейска републиканска партия с почетен председател и доайен Бойко Борисов.За Фигуранта ще остане да отчете оттеглянето на Борисов за "победа", а загубата на предстоящите парламентарни избори за "капитал".Легенда: Радев = жалка фигура с главна буква
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГларусРазликата с Путин е че ние сме в ЕС, не че няма пребити, даже се чудя мисирките как го отразиха това демократично действие :) Може би има обидени служителки, че ги оприличават с пуйките, засегната чест предполагам :)
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ именно оттам произлиза тиквун - от лево, ама баш най-лево. Не си особено умен, ако не разбираш - протеста не е в подкрепа на Радев/БСП, протеста е СРЕЩУ мафията ГЕРБ, която е кукла на конци в ръцете на дебелия. Всичките партии - Герб, БСП, десни, патреоти, ДПС прочие - са оплетени като свински черва. НЕ ИСКАМЕ НИКОЙ ОТ ВАС, КОМУНОПИТЕЦИ! ОСТАВКА!
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГларусЧакай сега - Русия за тебе е нормална страна, пък уж си гербаджия. Значи подкрепяш Путиновия тоталитаризъм, но същевременно си голям евроатлантик, точно като баце. "Пълна анархия" е хората да протестират срещу геноцида на любимия ти еднокнижник, но кражбите на тиквената мафия са в реда на нещата.Когнитивния дисонанс на гробарските писоари стига фрапиращи мащаби.
70
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой нормален гласува за лява партия в Света.Дори в Сащ вижте кои са с демократите *** готованци чернокожи мързеливи *** бели увредени нещастници и *** кой нормален ще гласува за лява партия.Левите идеи са базирани на отнемане на частна собственост свръхпревилегии на малцинствата премахване свободата на словото национализация.Отврат!Най низшите представители на човешкият род гласуват в ляво.
69
2
 
3
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Българина все си мрънка и недоволства и не знае како иска Нека кажат имена дето искат да ги са на всласт а само седят по кафета и кръчми и викат във БГ няма живот и за 1000лв няма да работя
68
5
 
9
 
! Отговори
Гларус преди 3 години
Това ако се случваше в една нормална за живеене страна като Русия,Путин досега десет пъти да е вкарал в някой Сибирски затвор тези тримата Бабикян,Минеков и адвоката.Тук обаче в България е пълна анархия и всеки си прави какво си иска,а полицаите се оставят да ги целят със шишета и камъни без да гъкнат.
67
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 82 Ти у ред ли си бре? Ние що не помним това?! И какво БСП те гони бре? Младите хора искат вече властта! И казват НЕ на стари мутри комунисти в нея!
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 81Значи казваш че ще управляват до изборите, но ще са в оставка, така ли да го разбираме раята?
65
5
 
15
 
! Отговори
ДОПИТВАНЕ преди 3 години
ОСТАВКА НА КОГО ЖЕЛАЕТЕ РАДЕВ + БОРИСОВ -
64
8
 
2
 
! Отговори
Див преди 3 години
СДВР разграничава ли що е протест или шествие? Щом е протест няма как да е мирен и тих. А гл. Прокурор защо не се е произнесъл, къде са осъдените за възродителния процес и убийците на полит. Затворници до 1989г. Защо все още няма закон за лустрация? Защото така и отърва на власта, независимо от коя партия е тя? Защо държавни служители пенсионери са все още на работа и в същото време получаващи и пенсии, чии протежета са те? Едни гладуват а други благоденстват в следствие на некадърно управление.
63
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че ще бъдат мирни! А тюфлека тулуб и бивше борче от времето на СИК кога ще си ходи?
62
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По времето на БСП Виденов и тн.poMите насилваха бременни биеха полицай и буквално се гавреха с хората в България.Това бяха престъпления против човешката същност.Бсп изцяло ги подкрепяха.Сега ще е същото ако пак дойдат на власт.Лявото значи разсипия разруха гавра с трудът на хората престъпност и беззаконие.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
(Корекция)Всички искания на протестиращите ще бъдат удовлетворени - ще има правитество на Борисов в отавка, до редовните парламентарни избори.Wikipediя: Тибериус Юлиус Цезар Аугустос 14 до 37 година от н.е.Когато става иператор казва на първия си консул: От днес всичко трябва да се промени така, че да си остане същото.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички искания на протестиращите ще бъдат удовлетворени - ще има правитество на Борисов в отавка, до редовните парламентарни избори.Wikipediя: Тибериус Цезал Юлиян Аугустос 7 до 14 година от н.е.Когато става иператор казва на първия си консул: От днес всичко трябва да се промени така, че да си остане същото.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се ЗАБРАНЯТ ВСЯКАКВИ ПРОТЕСТИ.
58
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68Има една поговорка, която гласи: Като не щеш мира, на ти секира.Не разчитам да я знаеш, де. Вие гербаджиите действате на принципите "кради много", "шиб*й с 200", "опраскай го", "пълни шкафчето", "плаши мисирките" и най-вече - "бъди комично неграмотен".Оставка, бе!