Радев: Протестите отварят път към бъдещето, процесът е необратим!

Президентът заяви, че е готов със служебно правителство
Обновена: 30 юли 2020 19:38 | 30 юли 2020 19:25, Веселина Йорданова
806
Радев: Протестите отварят път към бъдещето, процесът е необратим!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тези протести отварят пътя към бъдещето на България. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти днес.

Хората са на площадите, набира се огромна обществена енергия и не виждам сила, която да може да й противостои, посочи Радев.

Още по темата
Според президента този процес е необратим.

Готов съм със служебно правителство, каза още Румен Радев.

Президентът бе помолен да коментира и последния запис, за който се твърди, че се чува гласът на премиера Бойко Борисов.

"Този разговор ясно показва кой е поръчителят на цялата очерняща кампания, която се води спрямо президентската институция. Жалкото е, че в паническите опити за лично спасение министър-председателят завлича цялата своя партия и всички свои съпартийци на дъното. Там има много почтени хора и сега те трябва да носят чуждия позор", посочи държавният глава.

Според него призивите на премиера за диалог са измамни, защото той едно говори пред камерите, но по телефона дава съвсем други указания.

Упорството на кабинета и на главния прокурор само ескалира кризата, смята държавният глава, който отново призова за оставка. Няма друг изход от ситуацията, каза той.

Държавният глава коментира и решението на Конституционния съд дали действащ президент може да бъде разследван. "Решенията на Конституционния съд не се коментират, те се изпълняват. Особено когато са ясни и еднозначни", каза той.

"За мен означава, че всеки, който използва Конституцията и законите за атака на други институции, трябва да си носи своята отговорност", допълни Румен Радев.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


806
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
625
1
 
8
 
! Отговори
БГ преди 3 години
677, ще видим кой има бъдеще и кой няма! Избирателите ще кажат, ти си драскай тука!
624
12
 
2
 
! Отговори
ДО 672 пенсионера преди 3 години
За оня с пачките ли говориш? С кюлчетата злато? Прав си, там му е мястото...
623
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пенсионерНе си пенсионер, а ***-***! И Радев пряко го избраха 2 милиона и повече избиратели!
622
13
 
2
 
! Отговори
Нормален човек преди 3 години
Сичкото герботрол тука, левчета заработват, че кукловодите им са в потрес и страхът ги тресе... хахаха
621
2
 
13
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До ПомняЗдрасти наборе!Аз пък знам един виц от настоящето:Попитали радио Ереван кой е най-късия виц?Отговори ли,че има три които се борят за първо място:Радев-президент;русофил-патриот и арменец-миньор!
620
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Историческия момент у нас ще настъпи когато всички членове на БКП бъдат изхвърлени от властови позиции с закон. Исторически момент не се прави с плямпане и нищоправене
619
1
 
11
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Пътят към бъдещето за теб е към панделата!Процесът е необратим!
618
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има някои словосъчетания изпразнени от съдържание, които човек не бива да казва в държава разорена от комунистите:(1) исторически момент(2) светло бъдеще(3) равенство и братство(4) братски народи(5) устойчив темп на развитие(6) развита икономика(7) необратими обществени промени(8) по-справедлив строй...
617
1
 
12
 
! Отговори
Помня преди 3 години
До Анонимен 667 Аз съм роден 1950г. и помня същото колега.Хванали един че разказва политически вицове. Вкарали го в милицията и след хубав бой го пускат. На вратата един от милиционерите го спира: Я чакай , ти защо ходиш посред лято с тези кубинки с големи грайфери ?Ами нали казвате че при комунизма ще бъде мед и масло , та да не се плъзгам по маслото.Та такива ми ти работи.
616
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едо ,че някой отново ми крещи в ушите: Колелото на историята се върти и ще се върти то окончателната победа на комунизма. Да бе Радев ама то така се завъртя,че ни вземаха всичко под носа а ние чакахме на опашка за олио,червен пипер и бира на парцали.Африканците ни изядоха сиренето,кашкавала и месото и накрая ни показаха среден пръст. Това ли ти е светлото бъдеще?
615
3
 
15
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Фигуранте, това бъдеще,което искаш да ни докараш вече сме го изживели (ние си знаем как).!!! Не ни се прави на умен ! По-добре помисли за собственото си бъдеще, че те виждаме в кауша , мислителю червен продажен !!!
614
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм роден 1960. От тогава още слушам комунистите да ми говорят за светлото бъдеще. И сега като почне някой да ми говори свветлото бъдеще почва да ми се по.връща
613
3
 
17
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Добре знаем,че безплатен обяд няма! Та, платено е на протестиращите-добре! Сега вече идва ред за плащане на всички магарии, извършени от протестиращите - цапане и чистене на свинщината след протестите, забавяне на 1 милион работещи за работа, задържане и удължаване на обществения транспорт, задържане и загуби за 1 милион работещи ,извъшващи работа със собствен транспорт, загуби от неположен труд, загуби от извънреден труд за полицаи,пожарникари и други = няколко милиона !!! Кой ще плати ?????
612
4
 
16
 
! Отговори
ОХ преди 3 години
Само као му мерна физиономията противна на тоя нищоправец, ми се обръщат червата. Гну сен про дажник . Като толкова си обичаш путин и русия заминавай еднопосочно в рая на земята. И да не забравя - вземи си платените т вари от улиците, заедно с палатките. ОК. Ще ми прави той правителство !!! Ай сиктир.........
611
16
 
4
 
! Отговори
Извод от коментарите преди 3 години
Племето си заслужава гербаджийската пасмина начело с бандит от подземния свят.
610
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С футболни агитки и с военни вървим смело към пропастта. Ако това е бъдещето оставате с един по-малко
609
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ха, като член на БКП радев говори за светлото бъдеще
608
2
 
21
 
! Отговори
Прости хора,ей... преди 3 години
Тия *** все за бъдещето се вълнуват. 45 години строяха светлото социалистическо бъдеще и не само, че нищо не построиха , ами и фалираха няколко пъти държавата! Но всичко това показва и нещо друго-българина е много ***! Пожелавам на всичките тия, дето се вързаха на простотиите на Рубльов ,Копейкин , сестра Галева , нинова -да изкарат една купонна зима с нищо по магазините, да преживеят хиперинфлацията и т.н. Ама само те- щото ние "светлото" им бъдеще не го искаме! Да идат в С.Корея!
607
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
май за Нова Година ще чете патетично реч ама в централния
606
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много ме е срам от тебе румка такова недоразумение си голямо ти за мене не си президент