Битите зад колоните на МС искат по-тежки наказания за полицаите

Униформените бяха наказани дисциплинарно
Обновена: 3 авг 2020 23:04 | 3 авг 2020 09:15, Нели Христова
190
Битите зад колоните на МС искат по-тежки наказания за полицаите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Преди дни, от вътрешна проверка в МВР, стана ясно, че четирима полицаи са превишили правомощията си по време на протестите. Те ще бъдат наказани дисциплинарно, но пострадалите зад колоните на Министерски съвет искат по-тежки наказания.

Един от тях е Тони Липошлиев, който прекарва в ареста 24 часа. Срещу него няма повдигнато обвинение. По думите му в първите часове след ареста той е дал показания на разследващия полицай и повече не е потърсен.

"Всички сме виждали видеозаписите с насилие над Тони. Той е пострадало лице, има доказателства в тази посока. Тогава защо не е викан на разпит в СДВР при тази проверка, а в същото време има твърдения, че проверката е направена според изискванията?", пита адвокатът на момчето Владимир Иванов пред bTV.

Сред арестуваните зад колоните в онази вечер е и Жоро Георгиев. "В един момент се усети, че ескалира напрежението, разхвърчаха се бутилки, пуснаха сълзотворен газ, ние се дръпнахме леко назад, но в суматохата, когато се обърнах назад, понесох удар от униформен. Продължиха да ме удрят, паднах на земята, бях напръскан с лютив спрей в очите, с ръце вързани зад гърба", разказва той. Младежът е с обвинение в хулиганство и е пуснат на свобода срещу гаранция от 1000 лева.

Според обвинението, той е викал "еничари". Георгиев е категоричен, че не е удрял полицай.

Със случая се занимава Софийска районна прокуратура, но и до момента не е напълно ясно какво са заснели камерите около Министерски съвет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом в един момент мирно-протестиращи граждани им направи впечатление, че има групи, умишлено провокиращи органите на реда, работата е ясна.Стига лъжовно циврене, че уж били бити.
127
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
инфекцията Ковид агресивно напредва.а Бойко не спира нахлуващите болни туристи и закрити барове- дрогата трябва да се продава...нали Бойко.
126
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** полицейски
125
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ще спечели и следващите избори, а бедните Протестърчета ще си останат просто наркомани и алкохолици
124
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тюфлеците на площада започват да губят търпение. Дали от дрогата и алкохола, дали от това че са изпържиха на слънцето или пък защото парите дето им дадоха свършиха- незнам.
123
15
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 години
комунист.ГЕРП се провали тотално
122
24
 
19
 
! Отговори
Революция преди 3 години
Доживотен затвор за башибузуците на ГЕРБ, посегнали на децата на България
121
14
 
5
 
! Отговори
До XuTbP5bP преди 3 години
*** едно и да риташ паднал на земята човек, друго е да са те подгонили с брадви група избиратели на ГЕРБ.
120
5
 
7
 
! Отговори
Котьо преди 3 години
Жорето яко лъже:D Той от малък се си лъже...ку беше пипнат *** някой ушев, шеше3 пати да се е изпуснал у гащете!!!Хахахах...мноу лъже жорката.
119
12
 
11
 
! Отговори
До XuTbP5bP преди 3 години
Не виждаш ли колко си смешен - кого са атакували групово като хиени? Единствените които са на група са тези полицайчета, които ритат студента. А иначе като почнат да ги разнасят римляните из маалата подвиват опашки и реват по телевизията.
118
10
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Малко са ги били.
117
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kaквото са търсели, са си го намерили, не ги съжалявам и не вярвам да са бити.
116
5
 
19
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 3 години
Типични борци за социална справедливост. Атакуват само групово като хиени. Ако се окаже обаче някой по-силен от тях (което са повечето хора) минават в режим "жертва".
115
5
 
15
 
! Отговори
Организаторите преди 3 години
ясно и недвусмислено демонстрират своя МОРАЛ И ЦЕННОСТНА СИСТЕМА чрез тези протести. Какво разбираме: за тях живота и здравето на последвалите ги симпантизанти е без значение, те са готови да го рискуват, за да имат причина да обвиняват полицията. За тях живота и здравето на жителите на тази страна е без значение и те са готови да го заложат за да получат своите облаги, затваряйки центъра на София. Те са способни всеки факт да го извъртят за свой интерес, например затваряне на път или достъп
114
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върховенство на закона ли: а тия дето спят на площада и се правят на мъченици не нарушават ли законите и денонощно викат и пеят. Съмнявам се изобщо някой да е докоснал ония божи кравички. ***. Заслужавате да се печете още на площада. И без това няма да видите оставка или нещо близо даже до оставка. Но после ще обяснявате за какво сте похарчили парите дето ги взехте.:)))))))))))
113
14
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
тея килеши дето жвърлят бутилки ,павета и бомби по полицаите -те какво искали=====Тея *** са ги замеряли с лак за нокти, вувузели и пластмасови шишета - ако изобщо са били те дето са хвърляли. Трудно ще мине за опит за убийство. Виж обаче 6 човека да ритат пданал на земята младеж си е опит за убийство от всякъде.
112
6
 
3
 
! Отговори
МС Хамър преди 3 години
Граждански дела за причинени неимуществени и морални щети, ако полюцията си ги крие юнаците и ги "наказва" административно с мъмрене, ще плаща държавата, ама не от на Боко чекмеджето, ами от вашите данъци.
111
6
 
15
 
! Отговори
Да осъдят преди 3 години
първо хвърлящите бомби и бутилки. Уважавайте полицаите, те се справиха блестящо.
110
15
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Ето за това хората ка на улицата: няма върховенство на закона. Тези полицаи, които НЕ са само 4-*** (от записите ясно се виждат 5-6 полицаи, които ритат свалено на земята момче и още 4-***, които влачат друг зад колоните), не са арестувани, към тях няма повдигнати обвинения за престъпления по време на служба! Те трябва да бъдат съдени и съдът, а не вътрешната проверка на МВР, ще реши дали са виновни или не!ОСТАВКА, СЪД и ЗАТВОР за Банкянския Каруцар, неговия пет с каскета и цялото правителство!
109
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема сега на управляващите е, че има интернет, тоест информацията бързо се разпространява :) Де да беше старото време, си мислят управляващите :)))Излиза говорител, казва каквото трябва да казва по ТЕЛЕВИЗОРА и хората вярват.Скъпоценни ми ГЕРБ, веднага забранете Интернет, пратете танковете да смажат получовеците и не се занимавайте повече :) Какво си играете не знам, Бойко или картечниците :))))

Спонсорирани публикации