Политолог: Оставката е встрани от националния интерес

Обществото не намира различен модел на представителство
334
Политолог: Оставката е встрани от националния интерес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оставка на правителството и разпускане на Народното събрание няма да реши протеста, а е крачка много встрани от националния интерес. Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов пред БНР.

По думите му трябва някой да приеме бюджета за следващата година, от което ще зависи всичко в държавата и някой трябва да носи отговорност за действията на държавата в тези условия.

Още по темата

Ние не знаем какво ни предстои. В тази ситуация, всеки авантюризъм от типа на това - нека народът да управлява, руши демокрацията, категоричен беше Гълъбов и добави, че в Конституцията много ясно е казано, че управлява парламентът:

Той не вижда основание за парламентарна криза. Последният вот на недоверие беше преодолян със 124 народни представители, което означава, че управляващата коалиция има парламентарно мнозинство, аргументира се Гълъбов.

"Нямаме завършен мандат от 2009-а година, което означава, че сме в състояние на политическа несигурност вече 11 години, което е много лошо, защото разколебава доверието на хората в институциите и намалява готовността на гражданите да участват в изборите".

Според политолога проблем на българското общество е, че не успява да възпита следващо поколение български граждани, които да познават Конституцията и законите:

"Идеята за връщането на младите българи от чужбина я гледахме преди 20 години на "Българският Великден", тогава Любка Качакова (по-късно политик от НДСВ - бел.ред.) се завърна с плакат "Срам ни е от вас". Сега е следващото поколение". 

Политологът определи резултатите от социологическите проучвания като ситуативни, защото, според него, в обществото няма нагласа за избори. По думите му българското общество търси различен политически модел на представителство, но засега не го намира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


334
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
212
10
 
8
 
! Отговори
ДО ПОЛИТОЛОГА преди 3 години
НАРОДОВЛАСТИЕ И НАРОДНА ВЛАСТ НАРОДА ВИ ГО КАЗВА ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА НАГЛЕЕТЕ И ДА ЛЪЖЕТЕ ,ЧЕ НЯМАЛО АЛТЕРНАТИВА.
211
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев като началник почти беше унищожил ВВС, сега опитва да унищожи и България.
210
4
 
6
 
! Отговори
тоя е много нагъл преди 3 години
значи проблема на обществото е , че не познава конституцията и законите....ами ние може и да не ги познаваме но не ги ПОТЪПКВАМЕ СЪЗНАТЕЛНО както го правят политиците,съда,прокуратурата и полицията които ги знаят много добре. и каква отговорност точно носи боко за своето престъпно управление ...едва ли ще наказателна защото досега политик в затвора НЯМА...явно другарско смъмряне. а нека националният интерес да не се определя от шепа самозванци на държавната хранилка , че те своят интерес гледат
209
7
 
10
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Не е важно кой е министър прецедател! ВАЖНА Е ПОЛИТИКАТА КОЯТО СЕ СЛЕДВА А ТЯ Е ДОБРА ЗА БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА А ИМЕННО:1. ТЪРСЕНЕ НА ДЪЛБОКО ИНТЕГРИРАНЕ В ЕС! ЕРМ2 И ЦЕЛ ЕВРОЗОНАТА! Баци направи много усилия и го пуснаха!2. СРАВНИТЕЛНО НИСКИ ДАНЪЦИ ТА ХОРАТА ДА ПЛАЩАТ А НЕ ДА КРИЯТ!3. СТРОИТЕЛСТВО НА МАГИСТРАЛИ И МЕТРО С ПАРИ ОТ ЕС!4. БАЛАНСИРАНА ВЪНШНА ПОЛИТИКА. НА ПУТИН СТРОИ ТРЪБА, ОТ ТРЪМП КУПИ САМОЛЕТИ. НА ЕДИНИЯ НЕЩО И НА ДРУГИЯ НЕЩОТАКА СЕ ПРАВИ АМА БАЛКАНЕЦА НИЩО НЕ ВИЖДА И МРЪНКА!
208
3
 
5
 
! Отговори
Whitestar преди 3 години
Без видима политическа програма на опозицията, представена от нейните отговорни лица е Невъзможно да се реши проблемът с исканата оставка! Управляващите трябва много сериозно да анализират причините за протестите, както и предложените алтернативи, но продължавайки да носят пълна професионална отговорност за постъпките си! Пряката демокрация си има и предимства, и недостатъци. Не случайно нейният първообраз е теокрацията.
207
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев добре ги излъга тия да киснат на моста и да гладуват там, той през туй време си порка вино със кифтаци и лежи под климатика и пъшка.
206
12
 
10
 
! Отговори
Стига манимупации! преди 3 години
Как не ви е срам бе? От както има протест 1 мнение на "политолог" или "социолог" пък не каза нещо в ползва на протестиращите? Е как е възможно 1 да не ги подкрепи при десетки ако не стотици хора протестиращи? По нагла манипулация от вашата - здраве му кажи! Толкова очевидно гоправите, че и да се обърнем на другата страна ще ни е ясно, че лъжете...Любопитно ми е г-н. Антоний Гълъбов и колегите му дали се чувстват БЪЛГАРИ?
205
4
 
7
 
! Отговори
ПРОДЪЛЖАВАТ преди 3 години
да хвърлят прах и да лъжат за какво ли не.
204
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ни обяснява всъщност, че националния интерес е да ни управляват мутри и престъпници.
203
1
 
11
 
! Отговори
Знак свише преди 3 години
Инфаркт покоси мюезина на превърнатата в джамия св.София,докато вие на минарето.
202
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 223Доминиращата партия не е по палатките, а по бухалките, както видяхме на т. нар. "конференция"
201
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 222На Божков му помогнаха не други, а тиквата и ковчежника му срещу скромните 60 млн. лв. изтеглени кеш.
200
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите мобилизираха придворните си политолози, които почти не излизат от студиата на медиите. Подозирам, че си носят спални чували и спят там. От покани из медиите не им остава време да се приберат вкъщи.
199
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставки,протести..Чакат ни големи проблеми,които сами си създаваме. Какво бъдеще да очакваме при това нагнетяване на обществено напрежение, подклаждано от Най-висшия държавен пост? Ако утре има оставка, а доминиращата партия легне на кръстовищата и разпъне палатки? Каква позиция тогава ще заемете, другарю Радев?
198
6
 
14
 
! Отговори
до 217 преди 3 години
И понеже си представяте, му помагате на Божков, спите в неговите палатки, ядете и пиете от неговата храна. Дрогата сами ли си я купувате?Изобщо щом Божков напише някаква глупост във фейсбук изпадате в делириум и се хвърляте да му разчиствате пътя.Жалки сте.
197
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като ви нахендрят една диктатура на пролетариата, в частност нинова и фигуранта, тогава ще видите къде зимуват раците. Ще си мечтаете за Борисов.
196
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И на тоя са му казали : отиваш и като глашатай размахваш чекмеджето и викаш - празно е !
195
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя политолог май е същия като Караянчева, без "кърджалийска".
194
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не харесвате ГЕРБ,но това което са ви приготвили след ГЕРБ е много по-страшно,в страната и в момента витае страх,но управляващите не могат да ви кажат какво се случва,че ще ги убият,ако проговорят.
193
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"На протестиращите им е много нисък хоризонта. Те могат да си представят чекмедже с пачки и пистолет (какво клише а?) но не могат да си представят 500 милиона откраднати пари от Васил Божков"Заблуждаваш се! Представяме си! Даже си представяме как е прибрал парите с помощта на Горанов, който услужливо си е затварял очите за невнесените такси. И дори си представяме как парите на Божков са стигнали до шкафчето на Борисов.

Спонсорирани публикации