Акцията срещу палатките - политическа грешка

Била в най-неподходящия момент от протестите
268
Акцията срещу палатките - политическа грешка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Акцията на силите на реда срещу палатките на протестиращите на централни софийски кръстовища е "огромна политическа грешка", смята Деян Кюранов, доктор по философия.

"Ако не друго, това е изключително сгрешен момент за този политически акт. Те го подготвяха, подготвяха, правиха си устата и го направиха в най-неподходящия момент, когато протестът очевидно се разраства", коментира той пред БНР.

Още по темата
Според Кюранов у нас имаме фасадна демокрация и засега властта иска да запази фасадата, но тя се е пропукала и се вижда диктаторското лице.

"След като имаме - показаха го агенциите, мнозинство, което симпатизира на протеста, то не излиза на протест, но симпатизира, можем да сме сигурни, че след тази сутрин това мнозинство ще стане още по-голямо“, коментира още той.

Деян Кюранов е изследовател на политическите процеси в Беларус. Преди президентските избори там той направи аналогия между Беларус и България. "Отровно женско трио" се изправя срещу настоящия президент на страната, обясни Кюранов.

Сега Светлана Тихановская е кандидат на опозицията, което по думите му е "нещо нечувано за Беларус, както и да има митинг от 70 хиляди души".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 152''Това че си работил в службите по соца, не те прави комунист. Нямал си друга опция да растеж.''Не дрънкай мантри спуснати от лъжеца-комунист Борисов!Насила той не е влязъл в БКП!Тия ги разправяй на някой съветски комбайнер!ГЕРБ и БСП са комунисти,а и другите в парламента.Няма как да заблудиш хората има си досиета!
117
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 148Ако излезеш с автомат, после ще се чудиш как да си го извадиш от *** ампула.
116
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме заблудени ти се заблуден. На запад тайните служби работят яко. Никога нямаше да допуснат ББ там, ако беше комунист. Видяхме, как реагираха на Орешарски. Прави разлика ***. Това че си работил в службите по соца, не те прави комунист. Нямал си друга опция да растеж.
115
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Танковете да дойдат!
114
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако излезем всички с автомати , тея с клошарските униформи - нямат шанс , трябва на обора кървава революция , ама овчо няма *** .....
113
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 139Да не забравите после ПАК да хленчите по телевизиите и във фейсбук колко много лошо бие вчерашната полиция - 2 реда сълзи и 5 реда сополи.
112
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНещо си се възпалил бе червен ***.Много отчаяно квичиш.Но внимавай,който нож вади, от нож умира Хайде марш да си почистиш *** от Орлов мост,който си оставил и се прибирай обратно в Каспичан
111
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ е соц партия!Борисов е член на БКП!
110
12
 
44
 
! Отговори
До 135 преди 3 години
Отвори си google и си потърси какво се произвежда в България днес, то е в много пъти повече от преди 89 - всичко което се прави днес, се прави ефективно и рентабилно, ето защо има и развитие. При БКП имаме единство летаргия и деградация, да работиш на загуба, нискотехнологично и ултра некачествено, очевидно за теб е мечта - жалка история.
109
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заблудените антикомунисти.Дето си мислят, че Бойко не е комунист и че ГЕРБ не са пълни с комунисти и ченгета.
108
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкайте олигарсите и соц партията им.
107
21
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма грешка направиха милиционерите затова протестите няма да са мирни вече!Много бой ще ядат,ама яко ще ядат бой!
106
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви политически грешки, какви 5 лева?Работата на МВР като една ДЕПОЛИТИЗИРАНА ИНСТИТУЦИЯ е да пази вътрешния обществен ред.Да даваш оценки на една деполитизирана структура на една структура, която има задължението да пази реда, клини към пълна кретения, господин пишман социолог.
105
5
 
44
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Не съм за правителството и мафията ,която е навсякъде. Но неможе да ми се ограничават права за да се оправдаят действията на шепа хора.Искат законност ,а не го спазват именно това.Следващите опити за блокади трябва да получат сериозен удър от полицията за да се разбере,че има правила.
104
2
 
48
 
! Отговори
Некомпетентен ! преди 3 години
Деян Кюранов е изследовател на политическите процеси в Беларус Доста некомпетентен анализатор, щом твърди, че отровното трио се било изправило срещу Президента Радев .......... всички пък мислехме, че протестират срещу Премиера и Гл. Прокурор !
103
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В закуската шунка с бъркани яйца кокошката е въвлечена, докато прасето участва.
102
4
 
40
 
! Отговори
До 124 преди 3 години
Да прав не прави опити да обясняваш, защото е пределно ясно че малкото ти полирано мозъче, не може да си обясни, защо БКП режима рухна, то предпочита да вярва в червения рай с който са го облъчвали десетилетия - при такива като теб логическото мислене е заменено с партийни лозунги.
101
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 126Работя в цялата страна- уви. Излез от виртуалния свят и ти се разходи.
100
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 123Не съм за ГЕРБ, но искам отговор сега. Или си малък или не си много умен да дадеш отговор сега. Може и образуванието да ти липсва. То тъпотията не е наследствена:))))))))))))). А може и да имаш съвсем малко израстъче и там долу и много да те е срам и затова да говориш с омраза. Незнам
99
5
 
45
 
! Отговори
До 119 преди 3 години
Днес българската икономика работи рентабилно и се развива, а преди 89 имахме икономика работеща почти изцяло на загуба, произвеждаща некачествен и в малки количества продукт. Магазините празни, избор никакъв, качеството дори не е фактор при постоянния недостиг, ето това е социкономиката. Защо имаше режим на тока? Защото нямахме друг друг продукт който да продадем на гнилия запад срещу така мечтаната валута, с която БКП шаманите да си живеят райски.