Свободно за движение е кръстовището пред румънското посолство

Жандармерия е събрала палатките на кръстовището
Обновена: 14 авг 2020 08:20 | 14 авг 2020 07:21, Елка Василева
267
Свободно за движение е кръстовището пред румънското посолство
Кадър: БНТ

Свободно за движение тази сутрин е кръстовището на бул. "Ситняково" и "Шипченски проход" пред румънското посолство.

Протестиращите в София блокираха снощи кръстовището пред румънското посолство. За минути шатри, палатки, дървени скари и стари гуми блокираха движението в района.

По разказ на протестиращи в 5.00 часа сутринта жандармерия с над 20 коли е дошла на място и е събрала палатките, тентите и дървените скари от барикадата.

Още по темата

В този час кръстовището е свободно за движение, предаде БНТ.

По разкази на протестиращи е имало напрежение с полицията. На няколко граждани са били взети личните карти и са били отведени настрана. Дошли са и провокатори - двама младежи са спукали гумите на бус, останал в района на кръстовището.

Остават блокирани три столични кръстовища - при Ректората, на Орлов мост и на бул. "Цар Освободител".



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балканските проходи са много по удобни за затваряне, прохлада е, но там няма журналисти в такова количество! Пък и протестиращите не са от горската партия, а от градската десница! Иначе щяха да съборят 2-3 буки, да затворят прохода и да избягат във Влашко!
227
3
 
10
 
! Отговори
До 218 преди 3 години
Много се пенявиш, ама и ти не знаеш защо! Трябват протести по конкретни каузи и хубавото е, че дали от страх или от прозорливост ББ се съобразява с разумните предложения! А сега се събрали едни хора да искат нещо, ама всеки си иска нещо си, ама не знае как да стане, ама трябва да стане щото на него му харесва и не му пука за другите! След седем месеца има редовни избори, НЕ - дайте сега да клатим държавата! Е, на есен като почнат хората да изпадат зад борда, ще бъде "щото няКОЙ" е клатил лодката
226
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не дойдат да блокират Люлин? Ще бъдат изметени и живи няма да си тръгнат.
225
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да правят, с тия блокади няма да накарат хорицта от Надежда тръгнали за едната заплата да напуснат работа и да отидат да протестират. Бъдете сигурни! Грешен ви е подхода. Аз ще изстрадам чакането в задръстванията и тъпканиците в метрото, но докато не видя Лозенец или Банкя блокирана ме губите като подкрепа за каузата!
224
1
 
14
 
! Отговори
Независим наблюдател преди 3 години
Старият ми баща казваше - на прави това на другите, което не искаш да правят на теб! Та как би реагирал Хаджигенов, ако някой започне да хвърля яйца и домати по хубавия му офис на "Лавеле" 14. Поне това е разрешено от независимия ни и справедлив съд на Лозана!
223
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той ако подаде оставка по човешки подбуди, каква тиква ще е! Ако Доган излезе и му каже да се маха, ще изпълни веднага!
222
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си пуснат кадри от протестите от 10 януари 1997, когато успешно беше свалена БСП от власт упрвлявала преди това почти без прекъсване от 1990 до 1997. Нямаше никакви блокади по бедните квартали, но за сметка на това хръчаха яко камъни и тояги към парламента. Вярно, че сега са отпуска и работят online, но всеки знае къде е Борисов, нали? Всеки знае къде са им къщите. Определено не са в Надежда или Орландовци!
221
1
 
2
 
! Отговори
до... преди 3 години
Не може мутренските квартали, защото всичките тези работи се организират от мутренските квартали! На хората от бизнеса им омръзна от тикви и решиха да ги премахнат, но все още не смеят да го изразят гласно! То се почувства за ден-два преди месец, дори сайтовете бяха завъртели табелата, но юнакът все пак раздава парите и не се знае....
220
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може ли просто тиквата да подаде оставка и всички да се приберат спокойни?
219
1
 
7
 
! Отговори
TROY преди 3 години
Смелчаците да отидат да вземат калашниците на войничета пред руското посолство. Патрони нямат. ***.
218
1
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Вие какво искате!? То при демокрацията така се протестира! Дори са много безидейни! Едно време партизаните, понеже не им държали гащите да проведат истинска диверсия, умували, умували и накрая взели решение за пореден път да прекъснат телефонната линия между Трън и селата! И така, дошъл 9 септември!
217
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да отрежеш северната от южната част на София просто защото работодателите няма да позволят на работниците да отсъстват. Съответно хората ще избеснеят и ще си го изкарат на *** с палатктие по кръстовищата, които избирателно отбягват мутренските квартали!
216
1
 
3
 
! Отговори
льоло преди 3 години
Защо само там? Има още три кръстовища.
215
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от червен терор! Тези не са никакви протестиращи а чисти терористи. Аз ако на някой от тях му блокирам входа към къщи ще ореве държавата за правата си. А правата на останалите 1.5 милона от София?
214
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз си мисля, че набутване на трафика в Слатина вече ще прелее чашата. И то ще я прелее не в полза на протестиращите. Аз ги подкрепях до вчера. Не може ти да тормозиш най онеправданите хора, които и без това всеки ден се блъскат да пътуват километри, защото всички фирми ги набутаха в Младост, а в същото време мутренските квартали да си стоят необезпокоявани. Сега вече ще се радвам жандармерията хубав кютек да им удари също като милицията на Лукашенко!
213
2
 
3
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
А пропуснах - блокада и на бул. България и на ЦАР Борис III
212
11
 
0
 
! Отговори
до 204 преди 3 години
А коя е ,,каузата на народа" бе, отворко? След като много знаеш, че тези момчета не правят нещата както трябва, излез и покажи как! Или поне имай малко уважение към тях, а не да грухтиш и се правиш на мислител! Мен ме мързи и ме е срам да изляза да протестирам, затова отдавам признанието си на младите, оптимистите, смелите! Тези, които не са загубили детското в себе си и дон Кихот! Завирай се в подмола като оня пингвин от творчеството на Горки! Не си гербер, надявам се да схващаш!
211
0
 
14
 
! Отговори
Асенов преди 3 години
Кога най-сетне полицията ще си свърши работата?! Това затваряне на кръстовище си е чиста проба хулиганство!!!!
210
9
 
1
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Довечера ще се върнат и пак ще го блокират. Помнете ми думата. После полицията ще ги пази като спре всякакво движение в посока Подуяне, Гара Искър и алея Яворов.Така предвижавнето от северна към южна София ще стане поти невъзможно. Освен това предлагав на протестиращите и една блокада на кръстовището на Тодор Александров и Константин Величков а да не забравя и Лъвов мост. Не знам защо е пропускан с пренебрежение. Така целия град ще спре за радост на ГЕРБ.
209
2
 
14
 
! Отговори
до 194 преди 3 години
Кой е "народния" гняв - 4-5 хиляди блуждаещи по София, които играете футбол по кръстовищата ли бе. Нещо си много крив в съжденията.