Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов

Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо, заяви лидерът на „Подкрепа“
16 авг 2020 11:50, Красимир Ангелов
380
Сегашните протести нямат енергията на тези от 2013 г., смята Димитър Манолов
Снимка: БГНЕС

"Сегашните протести не приличат на тези през 2013 г. - в тях има по-малко енергия и са подкрепени от повече политически сили, но не съм убеден, че те са по-качествени". Това заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов пред bTV.

"Има купчина хора, с които не бих застанал рамо до рамо", заяви той.

По думите му на протеста няма никакви искания в раздела, в който синдикатите работят - за условия на труд, за заплати, за данъчна система.

Още по темата
"Ние по-старите направихме да е възможно тези хора да искат това, което искат, защото когато ние започнахме, това беше невъзможно и не полицията пазеше протестиращите, а полицията пазеше от протестиращите. Полицията биеше нас, когато протестирахме, а сега очакват полицията тях да пази. Тези неща не са природно явление, хора са се борили за това – ние от предишните генерация", отбеляза Манолов.

"Ние сме на страната на протестите", заяви Манолов и отбеляза, че протестите участват много представители на КТ "Подкрепа", но не "развяват байраците" на синдикалната организация.

"Ако някой иска аз да бъда там, ще дойде и ще ми каже какво предлага, когато седне в дебелото кресло и аз да му кажа какво искам, ако той дойде и като си поприказваме, и ако гледните ни точки се срещнат, тогава може да излезем и с байраците. Ама така – "ние сме за високи идеали, ние сме за системата и такова" – това е за неинтелигентни хора, но ако някой дойде с конкретни предложение, тогава разговорът става различен", заяви Манолов.

Според синдикалния лидер настоящият протест нарочно "няма лице", защото единствената му цел е да има предсрочни избори и служебен кабинет.

Манолов отбеляза, че би желал при промени в Конституцията да се позволи на синдикатите да "участват в политическия процес, но тогава става малко страшно". Що се отнася до предложените от премиера Бойко Борисов проектопромени в основния закон по отношение на съдебната и законодателната власт, президентът на КТ "Подкрепа" заяви, че не е компетентен да коментира реформите в правосъдната система, но "намаляването на броя на депутатите е уникална глупост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
4
 
! Отговори
Калигула преди 3 години
Ще пише нова конституция. И разни човеци без достойнство, говорят неща на които не вярват. Ама за паница леща всичко може.
239
6
 
12
 
! Отговори
И този куку е преди 3 години
решил ди ближе Боко. Много близачи изплуваха, но ядец, няма да получат нищо!?
238
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
и тия са една трагедия..,мани мани!Когато апарата на бившата ДС се подготви за "подмяната",той побърза да си направи няколко АТРИБУТА.Първо:-Създаде СДС,но го обезглави още от началото,като го раздели на две:-"СДС Движение" и "СДС..либерали" май беше.Същото направиха и със "синдикатите":-Скалъпиха набързо от сумата мераклии два "синдиката":-Подкрепа" и "КНСБ"..Нито единия,нито другия ПРОДУКТ не беше дефиниран като "браншови",просто се туриха синекури на държавната ясла..Братя-близнаци,но с
237
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалък шу шу миг.
236
0
 
11
 
! Отговори
6 преди 3 години
Има ли в България синдикати ? Да -едната израсна от боен отряд на СДС , а другата - от номенклатурата ! Разбира се , че няма -едни пенсии не можаха за преизчислят , а съпругите на лидерите им са на висока държавна работа !
235
4
 
10
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
Да не забравяме колко пари наливаше ГЕРБ тогава. Нека си спомним, че тогава верно си имаше луумпени безработни, на които си беше плащано да са там от 6 до 10 примерно вечерта, Сега е малко по-различно, хората не са платени, а протестите са денонощни, макар и с по-малко оставащи представители. Това е доста услужливо изказване. Благодарим на господина от Подкрепа. Ясно заявява, че алъшвериша с управляващите е вървял добре
234
3
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Парите са им по-малко явно. Нали сте далеч от мисълта, че тия на Орлов мост кесят там денонощно без да са обезпечени за това 😁
233
6
 
11
 
! Отговори
ДААА.. преди 3 години
ТОЗИ Е СЪЩО ЕДИН ОТ МУТРИТЕ ИЗПОЛЗВА НАРОДА ВЗЕМА ИМ ПАРИТЕ КАТО ЧЛЕНСКИ ВНОС И КЪДЕ ГИ ДАВА СИГУРНО И ТОЙ ИМА ЧЕКМЕДЖЕ КАТО БОРИСОВ - ПО ДОБРЕ ДА МЪЛЧИ ЗАЩОТО СЛЕДВАЩОТО ИСКАНЕ ЗА ООСТАВКА ЩЕ Е НА ВАС ДВАМАТА ОТ ПРОФСЪЮЗИТЕ
232
0
 
5
 
! Отговори
Конституция чл 40 преди 3 години
(1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.Акта на цензура е нарушение на Конституцията на Република България. Дано сте наясно с този факт. Желая успех и съвест. Чао.
231
4
 
12
 
! Отговори
чл. 40, ал. 1 преди 3 години
Оставка на Борисов и ГЕРБ.Към момента управляват с 50% (500.000 човека) от дадената им подкрепа (1.300.000 гласа или 1/6 от българското население).В тези условия не само не можеш да ковеш Конституция и да свикваш ВНС. В подобни условия трябва МОМЕНТАЛНО да си подадат оставките.НА МИГА. Дори и без протести.
230
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, оФчата рая си е рая! Ще изяде хляба на младите с подлите си ганьовски номера!ИЗВИНЯВАЙТЕ МЛАДЕЖИ!!! Срам ме е от това поколение което пропиля 30 години в подлизуркане. Срам ме е деца пред вас и искам да НИ простите, защото времето така ни формира и възпита, пък и си търсим комфорта защото времето вече не е наше както беше преди 30 години. Пропиляхме го. МОЛЯ СЕ поне на вас да не пречим! Дръжте се млади умни необременени сънародници! Бъдете силни и неотстъпчиви! МУТРИТЕ ВЪН!!!
229
0
 
9
 
! Отговори
Аз знам преди 3 години
Я на бас че и депутатите ще си останат240 .Няма да има в никакъв случай дистанционно гласуване. И машинно
228
11
 
7
 
! Отговори
стадо УФСЕ преди 3 години
Един чалга концерт ще събере повече ! Тия протести станаха като купчините кучешко ако по тротоарите. Гaднo и миризливo, но свикваш с тях, заобикаляш ги и продължаваш.
227
4
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Борисов няма да подаде оставка.Няма да има закон за лустрацията.Няма да пипнат мафиотите олигарси.Няма да има здравеопазване .Няма образование.Няма край на корупцията.Няма раждаемост.Няма демокрация.Няма лабаво.
226
6
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ нямат Енергия преди 3 години
НЕ МОЖЕ и НЯМА КАК граждани, събрали 1/6 от народната подкрепа (1.300.000 гласа) и загубили КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ ПОЛОВИНАТА от нея, да тероризират 6.500.000 български граждани и да стоят на власт, пък КАМО ЛИ да свикват Велико Народно Събрание и да коват нова Конституция. Say whaaaat??!?!?!?!??!?!Това е терор! Това е опит за установяване на диктатура. Тези намерения ПОГАЗВАТ КОНСТИТУЦИЯТА!ГЕРБ са се САМОЗАБРАВИЛИ! НАРОДА ЩЕ ГИ НАКАЖЕ!ОСТАВКА! МОМЕНТАЛНА ОСТАВКА!!!!!
225
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митю Манолов,е умерено нагаждащ се подмазвач.В сравнение с колегата му от КНСБ,той бледнее по слагачество.Димитров е част от групата на герб,когато се вземат превантивни мерки при евентуални протести.За мен днешните профсъюзи са организации,които са свързани с управляващите.Борисов с парите на данъкоплатците купува партии,тези "президенти" за него са много лесна работа.
224
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А още по-голяма е купчината хора, които не биха застанали до теб! Причината е простичка, и ти се уяде!
223
4
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Като чета коментарите на бабикянчетата нищо чудно още тази вечер към искатията за оставки да се прибави е този на лидера на КТ Подкрепа Димитър Манолов.
222
3
 
10
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 3 години
Димитър Манолов смята ?!Не може да бъде - това не е той !Той ,освен да лuже управнически седалища , друго не е показал че може !
221
3
 
4
 
! Отговори
? преди 3 години
До Анонимен 257Кой народ бе? Ако смяташ примерно 50000 човека за целия български народ се лъжеш!