За 40-та вечер антиправителствен протест в София, блокадите остават

Отново яйца полетяха по сградата на Министерския съвет
Обновена: 17 авг 2020 21:01 | 17 авг 2020 21:00, Красимир Ангелов
235

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 40-та поредна вечер в "Триъгълника на властта" в София се провежда протест с искане за оставката на правителството и главния прокурор. Остават блокирани 3 важни кръстовища в столицата – Орлов мост, на площад "Независимост" и край Софийския университет.

Още по темата
По традиция протестиращите започнаха да се събират малко след 19 часа. Полицейското присъствие е засилено.

Недоволните отново хвърляха яйца по сградата на Министерския съвет и обявиха, че нямат намерение да дадат 2 седмици спокойствие, за което призова по-рано днес премиерът Бойко Борисов.

По-рано днес в столицата изникна нов палатков лагер пред Министерството на здравеопазването. Той е изграден от протестиращите медицински сестри.

Поводът за недоволството на сестрите е, че те не бяха включени в Националния рамков договор. Недоволните здравни работници искат цялостна промяна на здравната система. В подписания миналата седмица рамков договор са включени само лекари и стоматолози, но не и медицински сестри. Това според протестиращите сестри е недопустимо.

В късния следобед при тях пристигна здравния министър проф. Костадин Ангелов, който разговаря с тях.

Протест и контрапротест имаше и във Варна. Там президентът Румен Радев се срещна с граждани и коментира настоящата ситуация в страната. Контрапротестът обаче го освирква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов и Лукашенко са първи братовчеди.Хаха, оставка , Мутри!
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов прати полиция ще стане гражданска война накрая изпотрошиха колите на народа
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видях стари хора, даже видях с ушaнки, добре облечени :))) В Софето да не е хладно нещо, щото тука е жега, по Черноморието :)) Това Софийското поле е....бегай, бегай...Всичко далеч от морето е провинция - Хемингуей :))
49
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия почнаха да трошат колите на народа Борисов няма ли да прати полиция да ги разкара от улиците
48
0
 
21
 
! Отговори
Моля!!! преди 3 години
Аз протестиращи не видях, а само вандали, съсипеащи и превръщащи в гнусна клоака сгради , улици и площади поддържани с парите на нормалните данъкоплатци.
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на Палатков мост днес има ли живи или палатките са повече от жителите?
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А отчето отслужи ли заупокойна литургия на протеста? Все пак 40 дни мъка трябва да се отбележат както традициите повеляват!
45
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно е как относителността действа и в политиката Когато хората протестират срещу правителството са тълпа от улицата , а когат същата тази тълпа е призована от телевизора пред урните вече е суверен със силата и съзнанието да дава власт. Не знам да смея ли или да плача?
44
1
 
17
 
! Отговори
баба Гицка преди 3 години
Много пари за храна имат тез протестиращите бря...
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗапознатаКак може да сте толкова проста.
42
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Господин ПремиерТам е работата, че ръцете са им изцапани....Бокича колкото и да се кълне във внуците, които са хубави деца, не му прави чест :) Но го разбирам, страда от нарцисизъм, плюс това има взимане-даване с Доган и старите му друшки от СИК :) Въпроса е, дали е толкова ***, отколкото изглежда, все пак става на въпрос за държавата, не за някакви самозабравили се :))
41
15
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Бойко Борисов иска да може да си променя конституцията без Велико народно събрание, затова иска свикване на такова, за да прави каквото си поиска и да се бетонира на власт докато е жив.
40
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаАз не съм на протеста, но с кеф ще гласувам против тази пародия на управление. И почти всичките ми познати също. Хайде гледай си мотничарчетата, дружките от какао бийч, слънчака и г.т. Розьор и комплексар. точно такива като теб - арогантни, нагли, ме амбицират да гласувам за първи път от 20 години против твоите любимци.
39
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
40 на 0 за Бойко.
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39Няма оправия :))) Спомних си, че от новобранския център в Долна Митрополия ме бяха пратили в Бургас, там научих че наричали варненци, гагаузи....:)) След като им направих 200 лицеви на старите, след юркане разбира се, научих ги да ме уважават....:)
37
1
 
22
 
! Отговори
Дуло преди 3 години
Когато разбуташ кошера на мафията, мафията почва да вика "мафия". Казах.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия пак почнаха да хвърлят храна.И ни срам ни съвест. И даже се радват.И такива ли ще ни управляват?Няма да го допуснем.
35
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонката, да се снима с булката от БарЦелона и с детето му
34
11
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
И по БСТВ вече не дават протестчето:):):):)Бойко да пусне във фейса още една снимка с внуците да се порадват за един ден:):):):)
33
0
 
8
 
! Отговори
Колев преди 3 години
До ПомняЧовече ти заби, повтаряш само "Така започнаха спонтанно и протестите които свалиха - жан виденов" РЕСТАРТИРАЙ СЕ.