Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември

Министър Ангелов: Лъжа е, че наесен маските навън ще са задължителни
Обновена: 25 авг 2020 15:12 | 25 авг 2020 14:48, Анисия Иванова
249
Обмислят удължаване на епидемичната обстановка до края на септември
Снимка: БГНЕС

Доклад с искане за удължаване на извънредната епидемична обстановка ще бъде внесен от Министерството на здравеопазването в Министерски съвет утре.

Това съобщи във Варна ресорният министър проф. д-р Костадин Ангелов, цитиран от БНР.  В последните две седмици в сравнение с предходните две заболеваемостта в България намалява.

Не възнамеряваме да засилваме мерките, ако цифрите останат такива, каза още здравният министър.

Като грозна лъжа определи твърденията, че наесен маските навън отново стават задължителни.

Това е поредното удължаване на извънредната епидемична обстановка у нас. На 13 март до 13 април в страната ни беше въведено извънредното положение заради COVID-19.

След това по предложение на Министерския съвет и въз основа на Конституцията Народното събрание удължи до 13 май извънредното положение заради разпространението на коронавируса.

Впоследстиве правната комисия в НС прие поправките в Закона за здравето, предложени от правителството, с които мерките срещу разпространието на коронавируса да останат в сила и след 13 май, когато приключи извънредното положение.

На 13 май официално падна извънредното положение в цялата страна, но останаха в сила част от мерките срещу разпространението на коронавируса. 

Оттогава извънредното положение се замени с извънредната епидемична обстановка до 15 юни. Впоследствие тя също беше удължавана на няколко пъти - до края на юни, до края на юли и до края на август.

 

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
3
 
13
 
! Отговори
о, не .. преди 3 години
... аз съм на мнение, че поради covid 19 трябва да има забрана на всякакви обществени прояви до 31 декември 2099 година ....... никакви сбирки, плажове, морета, океани, партита, сватби ... и даже пишни погребения ...... никакви абитуриентски балове ...... никакво ходене на гости ...... никакъв секс, милувки, целувки, крайпътни каки или swingers парти ...... до 31 декември 2099 година да си стоим в къщи и да не мислим за глупости ...
153
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩО НЕ СТЕ НА ХАВАЙ?
152
4
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
С удължаване или не децата трябва да са в училище. Дистанционното обучение е некачествено, не може да замени присъственото. Ако трябва с маски, ако трябва на разстояние, но с подходяща организация трябва да се справят.
151
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФутурологАКО СИ ГОЛЯМО НЕЩО, КВО ПРАЙШ ТУКА ВА???
150
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ae махайте тия парцали да не дойдем да ви манем я. и без това 90% ги носат като лигавници. и аз турам парлама що пара за глоби от мене нема да видите. не ви ли е ясно че и слепите прогледнаха за "пандемията"
149
6
 
2
 
! Отговори
Футуролог преди 3 години
До Анонимен 152Аз поне съм нещо, а Вие сте си анонимен от самото начало.
148
0
 
11
 
! Отговори
Стига преди 3 години
Баста
147
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФутурологАми представете се с името си, щом сте толкова горд със себе си!
146
2
 
7
 
! Отговори
do 144 преди 3 години
и тоз и ония мутф ли е не го знам са терористи убийци на българи и престъпници чужди агенти които работят срещу народа си !
145
4
 
2
 
! Отговори
Футуролог преди 3 години
До Анонимен 145Не съм тръгнал да обиждам никого, за разлика от Вас. Продължавам да не разбирам, какъв Ви е проблема? Ако сте даскал (аз лично предпочитам думата учител), мислете, как ще започните годината, а не нападайте всеки срещнат по форумите.
144
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да става какво ще става, а после да идва новото!
143
1
 
15
 
! Отговори
огнян преди 3 години
Е господа от щаб ли сте?от гробарите ли сте?къда са Ви чувалите с умрелите,Доволни сте,напълнихте джобовете,чухме Ви всички знайни и незнайни(Велики ВГ професори ликари,математеци,врачки,)и каква стана ....Но идва висока инфлация,скъпа храна,ток,ток,газ,И кво правим...Е тогава хората ще ***..,
142
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФутурологРАЗКАРАЙ СЕ БЕ - АКЪЛ НЕ ИСКАМ, А ПРАВА!
141
2
 
5
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
До септември 2021г.Няма да си играят на дребно.
140
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФутурологГолемите букви може да говорят за слабо зрение, счупена една ръка, развалена клавиатура.А за тебе се вижда, че си надут пуяк, който няма как да е добър даскал.
139
3
 
6
 
! Отговори
Харизмата е вродена преди 3 години
Това имаше Мутафчийски, а тоя грозник Коцето е пълна скръб никой не го слуша, с цяла България слушаше генерала.. преди.. да се намеси политиката.
138
3
 
14
 
! Отговори
DO 138 преди 3 години
САМО ДА ВМЕТНА ЧЕ КОМУНИЗМА ИМАШЕ ИСТИНСКА СВОБОДА А В СЕГАШНИЯ КАПИТАЛИЗЪМ Е ТОТАЛЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ,ЗАТОВА МОЖЕШЕ ЗАВЪРШЕКА ДА Е ЧЕ КАПИТАЛИЗМА ЩЕ НИ СЕ СТОРИ РАЙ С ТОВА КОЕТО ИДВА !АКО НЕ СИ ЖИВЯЛ ПРЕЗ КОМУНИЗМА НЯМАШ БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ ЗАТОВА ТЕ ПОПРАВЯМ.ТОВА КОЕТО НИ ГОТВЯТ Е ГЕНОЦИД РОБОВЛАДЕЛСКИ СТРОЙ И КРЕПОСТНИЧЕСТВО!
137
4
 
2
 
! Отговори
Футуролог преди 3 години
До Анонимен 141Сложил съм го, защото пасва на това, което пиша. Да не е резервиран нещо? А и откъде знаете, че не съм натрупал "стаж като даскал", междувременно? Сега нищо не е сигурно? Вие даскал ли сте, примерно? Големите букви говорят за скрити комплекси. Ако сте даскал, вероятно тормозите децата.
136
5
 
9
 
! Отговори
Цветанов преди 3 години
Когато станах министър на МВР, трябваше по нареждане и списък даден ми лично от Бойко Борисов да арестувам всички силови босове на групировки в България. Целта не беше да направим нещо за страната, Борисов изобщо нямаше такива намерения, той просто искаше да вземем пари от тях, ставаше въпрос за стотици милиони левове.Спомням си, как му се носеха чантите лично в Бояна, а после тези чанти потъваха някъде, не знам къде Борисов винаги прибираше парите, като твърдеше, че ще се ползват за партийни
135
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФутурологТоя пък... като си сложил грандиозно "заглавие" и мисли че впечатлява.ЩЕ СЕ ВПЕЧАТЛЯ КАТО НАТРУПА МАЛКО СТАЖ КАТО ДАСКАЛ!