Младите хора за пръв път "пият водата" на някаква промяна и бунт

Демокрацията у нас била балканска ашлама
Обновена: 26 авг 2020 21:42 | 26 авг 2020 21:39, Екип на Bulgaria On Air
23

"Логиката на разума и на революцията са напълно различни. Всеки недоволен човек има право по своята логика да изрази своя протест във всеки един момент. В момента имаме развитие на тези две паралелни истини", каза за "Денят ON AIR" историкът и бивш министър на културата проф. Петър Стоянович.

Според него много от младите хора за пръв път "пият водата" на някаква промяна и бунт.

"Винаги народът е в правото си да задава каквито въпроси намери за добре. Тези, които се занимават с политика, не бива да забравят, че избирателят винаги е недоволен и че на съседа винаги му шуми. Начинът, по който метрото се прави, не е европейски, но същевременно като идея - това е нещо добро", смята проф. Стоянович.

Той добави, че след комунизма се е стопило относителното гражданско приличие, което "червената" власт е вкарала. "Хората, които са на улицата, имат чувството, че не принадлежат един на друг и държавата ги цака", подчерта историкът в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му демокрацията у нас е един вид "балканска ашлама", която се търпи от Европа, защото им пазим границата и не се обаждаме много.

"Народното недоволство от памтивека винаги става така, че народът влиза в замъка, убива графа, става пропадане и идва новият период. Ние все още нямаме ясен отговор какво е добро и какво е лошо след 1990 г. Никой нямаше смелостта да осъди комунизма, както националсоциализма и фашизма", категоричен бе проф. Стоянович.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: протестистоянович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
На блокададжиите им са спуснати опорни точки, да повтарят клишето "аз го правя за децата ми" ! И когато след време детето го попита: -Татко, как се борихте с лошите? То правилният отговор е: - Като пречехме на всички останали. - Браво тате, ти си герой!
19
1
 
4
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
Поколението е разглезено,това е факт! За хора свикнали да получават всичко ,и да намират кусури,никога и нищо няма да е наред !.......И след изборите замисляш ли се какво ще е???Къде и кои са идеалните и кристално чистите???
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде да млъкнете вече а? Те младите няма как да помнят комунизма та да знаят.Че това което ни управлява 30 г вече.Са част от остатъка на комунизма и децата им! Но има и които сме в час и помним! Време е да си ходят вече! ОСТАВКА на Мутренското управление! И ИЗБОРИ!
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клоун...
16
2
 
8
 
! Отговори
преди 3 години
Голям упадък на тия протести - не помагат нито хлябът, нито зрелищата.
15
1
 
10
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Комунизмът е мракобесна идеология.Диктатура на тъпанариата насаждана с репресии.
14
2
 
4
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
До ПРОГРАМИСТ. :) .явно си програма с много бъгове. Време е да те изстрият........
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти пи ли си хапчетата ?
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12 Колега, няма нужда да измисляме топлата вода. Конституционна и съдебна реформа. После един колективен иск за пропуснати ползи и тормоз към господа протестиращите. Като се видят с дългове и им запорират имуществото няма да лежат по кръстовищата а ще бачкат денонощно докато грохнат!
11
12
 
9
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
"младите хора" ОЧЕВИДНО имат излишък от свободно време и енергия, а и са станали прекалено разглезени.Като начало може полицията да им дръпне един хубав пердах, колкото да ги измете от кръстовището, а в дългосрочен план по силата на новата конституция, в редовете на славната Българска армия ще бъдат научени на дисциплина, трудови и социални навици. С удоволствие ще гледам!
10
5
 
0
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
Звездите искат да кажат.... ***....оти.
9
2
 
6
 
! Отговори
Куха лейка преди 3 години
До 3 : я си побликувайте родословното дърво и СV то МОЛЯ. Да видим на кой щерка или син си. *** искат само да крадат, и плюят бедният човек. СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА......... Народна Мъдрост. ГЛАС НАРОДЕН ГЛАС БОЖИЙ. Разстрел и след разстрела червей, това е толкоз просто и логично!!!!!!!!! НА КЪДЕ ВЪРВИТЕ?????
8
8
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
точно вече е късно за всичко товасега ще търпите на Бойко демокрацията и ще се радватедруго просто няма
7
1
 
17
 
! Отговори
мда преди 3 години
ами някой искахме 89 да закараме всичките комуняри до 10 коляна на стадиона и да се приключи с това в БГ както направиха с чаушеско само че трябваше със всичката *** така да направятама умниците от запада казаха че не било демократичноето ви сега демокрацията дето си искахтесърбвайте и *** попара
6
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да съдиш комунизма като фашизма защото са коренно различни диктатури.Да съдиш комунизма е като да съдиш демокрацията щото Боко-тиквата я е узурпирал и си е присвоил държавата.Няма да стане.Ако при комунизма някой си е превишил правомощията ...съд и разстрел.Така и сега и за Боко, съд и разстрел.Гешев, Волен и т.н. също.Всеки му заслуженото.Системата не е виновна.Хората!!Те са виновни ПЕРСОНАЛНО!!
5
8
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Тия със скъпите автомобили и ония с "големия" бизнес с кредити като се завърти още малко измислената коронка от тия на пролет и помен няма да остане... Въздух под налягане...
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
da se nauchat da glasuvat i to v tochno opredelenoto vreme...posle ima matsch 90 minuti s pravila. i da vnimavat v igrata.
3
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този протест младите са наркомани безделници. Другите са застаряващи неудачници. Младите хора с професии в България са или на работа, или на почивка със скъпите си нови автомобили. Докога ще търпим терора на провалените хора?!
2
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете протестиращата младеж да се самооака!Предишни времена никой не е помагал на тълпата с надници и бира.
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои млади? Групичката в палатките? И какъв бунт? 200 заблудени дето викат и лагеруват с бирата?