Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново

Експертизата е по разпореждане на Националната следствена служба
Обновена: 27 авг 2020 12:41 | 27 авг 2020 12:26, Елка Василева
160
Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново
Снимка: архив, БГНЕС

Извършена е ексхумация на починалия от COVID-19 абитуриент във Велико Търново, съобщи "Труд“.

Експертизата на трупа на 19-годишния Христо Денев е по разпореждане на Националната следствена служба.

Процедурата в гробищния парк в старата столица е започнала в 10 часа на 27 август. Великотърновската полиция оказва съдействие, като осъществява отцепването на района и охрана.

Преди седмица Софийска градска прокуратура бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на абитуриента от Велико Търново, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Младежът е бил хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. Девет дни по-късно състоянието му се влошило и Христо е бил преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот на 31 юли момчето издъхнало.

Още по темата

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е била причинена смъртта на младежа.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа.

С оглед значителната правна сложност на случая и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

"Не ме безпокойте, няма да давам информация", заяви почерненият баща адвокат Денев пред изданието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 26.07.2020 в интервю за "канал 3" доктор Сибила Маринова заявява! "В нашата реанимация няма пациенти със COVID-19"Последно кога младежът е преместен от ковид-отделението в Реанимация?
22
5
 
8
 
! Отговори
до бау преди 3 години
Като ти свършат аргументите и почваш да иронизираш тоя и оня че били пишман доктори.Ти си като някакъв пасивен бот- пуснали са ти инфото че има починали и оттам нататък месеци въртиш латерната за "смъртоносния" вирус.Включи го малко тоя мозък бе, дори СЗО ти казаха, че повечето хора дори не разбират, че са били болни.
21
6
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 21Според мен са ти махнали мозъка докато си спал. Трябва да се оплачеш в ... пощата! #съвет
20
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да направят и проверка за липсващи органи защото не са малко случаите в които доктори умишлено убиват хора за да продадат органите им на черния пазар.
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16Трябваше да поверите майка си на Маг Фидан. Така жената щеше да си отиде от естествена смърт, а не да я убиват лошите лекари. Следващият път не правете повече тази грешка, особено при дреболии като апендисит, инфаркт или инсулт - Маг Фидан знае как да се справи с тези състояния, ще оправи и Вас!
18
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е коронката в Бургас ,сл бряг,Несебър ,поморие ,Созопол,Черноморец,и други ,плажовете са препълнени един до друг на 50 см,барове дискотеки също , в хотелите е пълно с румънци ,като стадо са ,щаба къде е вироса ?
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази болница не е в 21 век. Карали са ги да пикаят в бутилка и в стаята е имало 3-***, за ходене по голяма нужда са използвали тоалетен стол. Толкова ли не са могли да пригодят тоалетна в стаята. Лекарите не са пускали на свиждане близките на момчето. Болните в ковид отделението се държат заключени. Преди да почине момчето е звъняло на телефона за спешна помощ 20 пъти но никой не му се е обадил
16
7
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 15Добре ... докторе :D Отваряй кабинет, явно ги разбираш нещата.
15
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Присъединявам се към Славянин.Майка ми така я убиха в болницата.Нищо не се доказа ...Хиляди хора умират по тоя начин от лекарски грешки у нас! Наистина са мафия!
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауСтига си писал глупости обикновено болния е с пневмония и лекуват нея, недай си боже пък да имаш и съпътстващи заболявания въпроса е, че това дете си е заминало ей така за лудо.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 6истински славянин си няма що
12
0
 
22
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Ексхумация се извършва изключително рядко. За последните 30 години в България това е трети или четвърти случай. Наистина ли има нещо съмнително ?
11
11
 
15
 
! Отговори
Съветвам... преди 3 години
...всички експерти, които на гола поляна вече осъдиха лекуващите лекари във Велико Търново, никога да не ползват квалифицирана медицинска помош.Маг Фидан ще има грижата за тях.Успех на експертите!
10
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да се установи кой е убиецът - Ковид-19 или тези, които трябва да ни спасяват от вируса.Като разбрах колко антибиотика са му дали на клетото момче имам съмнения, че направо е отровен, разбита му е имунната система в момент, в който той е отивал към оправяне!
9
16
 
18
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 7прочети последното изречение, на което написах ... пак. Стига сте си мислили, че знаят как да лекуват вируса. Това НЕ Е ГРИП. Лекарите не знаят и пробват неща. Ако не пробват си 100% "довиждане".
8
4
 
8
 
! Отговори
препатил преди 3 години
А дано, ама надали гарван, гавану око не вади.
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауИмаше един антибиотик който даже не е за такъв вид заболяване.Оня ден коментираше доктор Георги Тодоров в Студио Х
6
14
 
32
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Пожелавам на бащата и на близките на убитото от бялата мафия момче да постигнат най-тежката възможна осъдителна присъда за тези нагли гадове!
5
16
 
16
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 4Едва ли .. Писна ми да обяснявам едно и също. Дали са му 7 антибиотика, но НЕ ЕДНОВРЕМЕННО, а ПОСЛЕДОВАТЕЛНО по 1 ден да видят дали нещо няма да окаже положителен ефект. Това е световната практика, защото изобщо не се знае какво ще помогне.
4
15
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауАко не беше влязло момчето в болницата сега щеше да е живо.