Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново

Експертизата е по разпореждане на Националната следствена служба
Обновена: 27 авг 2020 12:41 | 27 авг 2020 12:26, Елка Василева
160
Ексхумираха починалия от COVID-19 младеж във Велико Търново
Снимка: архив, БГНЕС

Извършена е ексхумация на починалия от COVID-19 абитуриент във Велико Търново, съобщи "Труд“.

Експертизата на трупа на 19-годишния Христо Денев е по разпореждане на Националната следствена служба.

Процедурата в гробищния парк в старата столица е започнала в 10 часа на 27 август. Великотърновската полиция оказва съдействие, като осъществява отцепването на района и охрана.

Преди седмица Софийска градска прокуратура бе определена да осъществява ръководството и надзора по случая със смъртта на абитуриента от Велико Търново, лекуван от коронавирусна инфекция в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Младежът е бил хоспитализиран на 12 юли с положителен PCR тест за коронавирус. Девет дни по-късно състоянието му се влошило и Христо е бил преместен в реанимацията, където е интубиран. След 10 дни борба за живот на 31 юли момчето издъхнало.

Още по темата

Веднага след постъпването на материалите в Софийска градска прокуратура наблюдаващите прокурори са образували досъдебно производство за това, че на 31 юли в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, е била причинена смъртта на младежа.

Разследването по делото ще се извършва от следовател от следствения отдел при Софийска градска прокуратура. Предстоят множество процесуално-следствени действия за изясняване на обстоятелствата по случая и най-вече да се установи дали са налице допуснати от страна на медицински лица пропуски и грешки при лечението на пациента, които евентуално да са в пряка причинно-следствена връзка с настъпилата смърт на младежа.

С оглед значителната правна сложност на случая и необходимостта от предприемане на мерки за осигуряване на своевременно и законосъобразно извършване и приключване на разследването е сформиран екип от прокурори от Софийска градска прокуратура, които да работят по него.

"Не ме безпокойте, няма да давам информация", заяви почерненият баща адвокат Денев пред изданието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Убили са го лекарите некадърници. Като коремния хирург. Иначе взимат по 60 000 лв месечни заплати.
42
10
 
21
 
! Отговори
Човек преди 3 години
Ще видим какво ще се открие при аутопсията. Но едно да знаете- вирусът е реален и да не дава Господ да се срещнеш с него, че не се знае как ще реагира организмът ти. Да не изтегли човек сухата съчка...Спазвайте трите Д- та и не се навирайте много в навалицата! Може и така да се живее, докато опасността премине. Не е трудно! С училищата само не знам какво ще става. Ако стане белята, тъпият министър ще избяга от отговорност.Нищо не направиха цяло лято.Подозирам, че ще има бунтове, скандали на 15.
41
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Обективно 40Да така е! Защо обаче са му давали антибиотици? Какви бактерии са му намерили, че са му давали всеки ден различен антибиотик, както постна един коментиращите преди нас?!
40
1
 
34
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 3 години
Вие ходили ли сте в болница последните години ?Няма дежурни лекари на отделенията, сестри ако има са на по 50 години. Здравеопазването е в колапс и всяка година върви надолъ въпреки увеличеният бюджет.Младите лекари хващат самолета за западна Европа, скоро ще ни лекуват прилепите.
39
3
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Тук явно пишат хора, които хал хабер си нямат от практическа медицина. Доказано е вече, не от мен, че АНТИБИОТИЦИТЕ ПОТИСКАТ ИМУННИТЕ КЛЕТКИ. АНТИБИОТИЦИТЕ УБИВАТ САМО БАКТЕРИИТЕ, КАТО ДЕЙСТВАТ ПО ПОДОБЕН НАЧИН И ВЪРХУ КЛЕТЪЧНИЯ ИМУНИТЕТ, НО НЕ И ВЪРХУ ВИРУСИТЕ.
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вероятно са го убили преди да го заразят.
37
2
 
17
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 3 години
Не се заплаща добре не само при лекарите а в почти всички сфери. Затова качествените, съвестните са в чужбина. Добрите лекари в България се броят на пръсти. Понеже е млад са му давали множество лекарства били са сигурни че ще преодолее болестта. Безхаберието е пословично в БГ. Момчето е звъняло няколко пъти сутрин след 6 часа за помощ но никой не е отговарял веднъж даже са му затворили телефона според разказа на баща му който е прегледал мобилния телефон.
36
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото, за което могат да се хванат е използването на експериментално лекарство, но и това е спорно, защото вероятно имат подписано съгласие от пациента, който е бил пълнолетен. А и лекарите най-вероятно са вярвали, че правят най-доброто за момчето. За съжаление вирусът е доста коварен и удря лошо и внезапно. Както и да е, дано да намерят истината каква е.
35
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам голямата мъка за загубата на толкова млад човек, но това разследване е смешно при положение, че света нищо не знае за този вирус, всеки може да умре и нищо не зависи от лекарите. те са там за да направят и положат най-добрите знания с наличната наука, а науката е слаба относно короната. Всяка друга злоба насочена към лекарите е неуместна, разследването е плод на същите чувства, разбирам ви, но няма виновни лекари тук.
34
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Да направят и проверка за липсващи органи защото не са малко случаите в които доктори умишлено убиват хора за да продадат органите им на черния пазар" - то бива бива да говорите глупости, но чак се оливате. Я мисли малко, кой ще вземе орган на болен от такава болест?
33
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До БауЗдравей дразнител! По здрави и за колегите ти ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена, Тонката....!
32
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много малко вероятно ми се вижда да осъдят някой. В момента, за лечение на ковид има само препоръчителни протоколи, всичко е според зависи какви симптоми има болния, какви лекарства има в болницата и за какво са обучени лекарите. От обясненията на бащата не ми се стори да има причини да се подозира немърливост, но да видим какво ще покаже разследването. Но условията в 95% от държавните болници са МИЗЕРНИ. Мизерия очаква всеки озовал се в тях. Жалко за момчето.
31
4
 
14
 
! Отговори
Обективно до бау преди 3 години
При ковид трябва задължително да се дават ПРЕДИМНО ИМУНОСТИМУЛАТОРИ И ТО - НАВРЕМЕ!!!
30
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял живот ще се смея как лекарите са мафия и са ви убивали за органи и други индийско филми, и тях биете и псувате, ама Бойко като ви дойде на крака, вие му пляскате и сте се наредили като на манифестация. Народ човек бил. Народни овце такива. Вместо да уважавате лекари и учители, вие уважавате мутри и адвокати.
29
9
 
3
 
! Отговори
Обективно до бау преди 3 години
АНТИБИОТИЦИТЕ НЕ СА НИКАКВО ЛЕЧЕНИЕ ПРИ КОВИД. ДАЖЕ НАПРОТИВ. АВТИБИОТИЦИТЕ ДОКАЗАНО ПОТИСКАТ ИМУННИТЕ КЛЕТКИ, А ТЕ СА ТЕЗИ, КОИТО УБИВАТ ВИРУСА. ПРИ КОВИД ПНЕВМОНИЯТА НЕ Е БАКТЕРИАЛНА, А НЕКРОТИЧНА.
28
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още 5-6 години и ще останете без лекари!Нямам търпение!Вие самите не давате 100% в работата си и очаквате, че всички са така. Гузен негонен бяга. И понеже знаете, че сте некадърни, очаквате и че лекарите са такива. Да, ама не. Те за разлика от вас са учили, а не са трили банките в университета или в дискотеката.Още 5-6 години само. После, който има пари за часно - живее, който не - опява за мафия, опа... то и такава няма да има.
27
12
 
14
 
! Отговори
Звучи абсурдно преди 3 години
"грешки при лечението на пациента" - при условие, че тази епидемия е нещо ново и никой не може да каже как е правилно да се лекуват заболелите, българската прокуратура се е заела да преценява дали лечението е било грешно или не?
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Нека наблегнем на магическата дума "повечето" :D Проблема са "малкото". Знам, че не ти пука за тях, но и те са хора ..."Нека да наблегнем на магическата дума "малкото". Това, че съседът ти е болен от диабет не значи, че всички в блока трябва да минат на инсулин и да се пазят от сладкото. Да настояваш всички да спазват мерки, вместо да ограничиш обхвата им до най-уязвимите е лишено от логика. Това не ти е упражнение по солидарност, а се нарича здрав разум, какъвто на тебе очевидно ти липсва.
25
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен в момента и други хора ще поискак ексхумация на техни близки.
24
5
 
3
 
! Отговори
Бау преди 3 години
до 23Нека наблегнем на магическата дума "повечето" :D Проблема са "малкото". Знам, че не ти пука за тях, но и те са хора ...