Симеонов: Властолюбци от жълтите плочки искат оставката на Кирилов!

"Министърът е абсолютно почтен и не може да бъде обвинен в пристрастие"
439
Симеонов: Властолюбци от жълтите плочки искат оставката на Кирилов!
Снимка: БГНЕС

Няма никакъв мотив за отстраняването на Данаил Кирилов като правосъден министър, смята зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

По думите му това прави освобождаването на Кирилов абсолютно несъстоятелно и извършено "под натиска на оредялата тълпа властолюбци от жълтите плочки". В интервю за Радио "Фокус" Симеонов каза още, че няма никаква връзка между оставката на правосъдния министър и проекта за нова Конституция.

Още по темата
"Това е човек абсолютно почтен, който не може да бъде обвинен в никакво пристрастие или лобизъм, камо ли за корупция да говорим. Това е човек, който си върши работата съвестно и за мен, и за нас от НФСБ е непонятно как може да бъде освободен или както по български вече можем да си го кажем "оставчен" един министър, който си върши работата", посочи Симеонов.

Той посочи, че за да се отстрани един човек от някакъв административен или политически пост, трябва да има причина.

"Не може причината да бъде еди-кой си не го харесвал, пък този еди-кой си е от службогонците, които се борят сега за получаване на власт не по законен начин през избори, а през натиск от улицата", каза още лидерът на НФСБ.

НФСБ е категорично против освобождаването на правосъдния министър, заяви Валери Симеонов.

"Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки. Не, благодаря. Няма нужда!", коментира той.

Симеонов уточни, че не е разговарял с премиера Бойко Борисов, но въпросът ще бъде обсъждан на Коалиционен съвет следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те ако не бяха властолюбци, досега достойно щяха да са си тръгнали. Два месеца им се показва, че народа не ги иска, но те не. Какво трябва друго да се направи според тях. Така и не разбраха, че народа им е работодател и ако не са добри служители той ще ги уволни. Нищо което правят не е за народа, всичко е само за тях.
368
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Валери - кога ще направите казармата задълвителна? Стига трови публичното пространство с празнодумство!!!! Направете нещо смислено.
367
3
 
12
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 3 години
другара Симеонов е алхимик - калайджия.
366
2
 
9
 
! Отговори
Стойне от Чукурово преди 3 години
Мое ли тоа другар или некой друг да ми каже оти я не разбирам: Защо у едни страни наричат протестиращите с едни имена а у други с други? У едни страни били терористи и нацисти у други били борци за свобода и демокрация. Какъв е паралела м/у Германия,Беларус,Китай - Хонгконг,България,Америка и др.
365
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРУГАРЯ СИМЕОНОФ -МОЩЕННИК
364
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДРУГАРЯ СИМЕОНОФ КАКВИ ГИ ДРЪНКАЩ
363
4
 
6
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Другаре след "големия протест" да правим по малки протести че капнахме у тая жега !
362
5
 
14
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Обикновен продажник и мошеник!!!
361
2
 
2
 
! Отговори
Демокрацията преди 3 години
До мдааТова е всеки срещу всеки против Господ!
360
0
 
7
 
! Отговори
аналогичен случай преди 3 години
До първо ни окрадохаПредварително ни изклаха и след това се оправдаха и потвърдиха с народен съд!
359
2
 
9
 
! Отговори
първо ни окрадоха преди 3 години
До сините внуциСлед това си пишат нова конституция за оправдание подобно на народния съд!
358
10
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
За разлика от доста мекотели български политици Симеонов не се скри като мишок в дупката и не даде на заден а отстоява мнението като мъж с характер , колкото и да го плюят
357
4
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Кирилов заяви, че си е подал оставката по собствено желание. Какво мяуче тоя WC... Кирилов е умно момче, но пълен аутист. Чудех се как е възможна тая комбинация, после видях, че е от Димитровград...
356
5
 
20
 
! Отговори
sorry преди 3 години
Далавери Симеонов е нагледен пример за самозабравил се български политик,нагъл,лъжлив,крадлив,безскрупулен и нечистоплътен!Неуки и неграмотни! Сайтът на ВМРО се кипри с гордото "ОБЕДИНЕНИ ПАТРОТИ"
355
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винкел, *** на ушен лекар да ти промият ушите, хората ви искат оставката. Сега.
354
2
 
2
 
! Отговори
Бачо преди 3 години
Искаха я и я получиха!
353
4
 
15
 
! Отговори
Стефан преди 3 години
Абе хамсия , какво му е почтеното на тоя ***, работил е съдебнота система от НДСВ, после е съветник от БСП в столична община, адвокат на Станишев, след това е депутат от ГЕРБ, беше в зала Армеец когато се брояха бюлетините, въпреки закона че няма право да е там, но НАЙ ЛОШОТО е че е ПОСРЕДСТВЕН И АМБИЦИОЗЕН, тази комбинация е опасна и разрушителна, бил почтен, колкото ти си почтен, нали помниш че те ИЗГОНИХА от правителството.
352
25
 
10
 
! Отговори
eussr преди 3 години
Валери Симеонов винаги точен и прав ! Най-дейният ни политик ! Бъдете здрав господин Симеонов ! Само напред и само нагоре !
351
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка винкел. После ревизия на оградата и онзи хотел.
350
19
 
6
 
! Отговори
dada преди 3 години
Валери е прав както винаги. И за кресливите патки с увреждания и за мамуните по кръстовищата. Може да е всякакъв, но ме радва как казва истината.