Симеонов: Властолюбци от жълтите плочки искат оставката на Кирилов!

"Министърът е абсолютно почтен и не може да бъде обвинен в пристрастие"
439
Симеонов: Властолюбци от жълтите плочки искат оставката на Кирилов!
Снимка: БГНЕС

Няма никакъв мотив за отстраняването на Данаил Кирилов като правосъден министър, смята зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

По думите му това прави освобождаването на Кирилов абсолютно несъстоятелно и извършено "под натиска на оредялата тълпа властолюбци от жълтите плочки". В интервю за Радио "Фокус" Симеонов каза още, че няма никаква връзка между оставката на правосъдния министър и проекта за нова Конституция.

Още по темата
"Това е човек абсолютно почтен, който не може да бъде обвинен в никакво пристрастие или лобизъм, камо ли за корупция да говорим. Това е човек, който си върши работата съвестно и за мен, и за нас от НФСБ е непонятно как може да бъде освободен или както по български вече можем да си го кажем "оставчен" един министър, който си върши работата", посочи Симеонов.

Той посочи, че за да се отстрани един човек от някакъв административен или политически пост, трябва да има причина.

"Не може причината да бъде еди-кой си не го харесвал, пък този еди-кой си е от службогонците, които се борят сега за получаване на власт не по законен начин през избори, а през натиск от улицата", каза още лидерът на НФСБ.

НФСБ е категорично против освобождаването на правосъдния министър, заяви Валери Симеонов.

"Както е тръгнало, ще разрушим държавата, за да угаждаме на планетата на маймуните от жълтите плочки. Не, благодаря. Няма нужда!", коментира той.

Симеонов уточни, че не е разговарял с премиера Бойко Борисов, но въпросът ще бъде обсъждан на Коалиционен съвет следващата седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


439
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
349
8
 
9
 
! Отговори
uljanov преди 3 години
И за бабите на село е ясно ,че ,,бай Тошовите деца и внуци "искат да власта без избори. Иначе са ги изгубили. Те искат комунизъм и россссия.
348
5
 
15
 
! Отговори
Време е обещал си преди 3 години
Слагай релсата на врата и рипай от Аспаруховия мост....
347
12
 
6
 
! Отговори
555 преди 3 години
Ха да паднат , ха да паднат - си викала лисицата като ходела след коча 11 години и гледала как му се люшкат топките , ама те все не падали и тази приказка сега я сричат новоизлюпени червенотиквеничковчета с голи надежди .
346
8
 
21
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 3 години
Симеонов!? - властолюбец на власт. Напълно самозабравили се продажници...
345
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 65,,бай Тошовите деца и внуци " са във властта, ако не си разбрал, и то с малки изключения от 89 година. Виж само герберските първенци, до един "бивши" комунисти и комуниститчески отрочета, начело с лидера им тиквун. Тях точно изскат да разкарат протестиращите, ама те са се загнездили във властта и не я пускат, навили са се около всяка агенциика и комисиика, която разпределя пари, като свински черва тия гнусни корумпета. Затова е протестът
344
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винкел, оставка!
343
11
 
7
 
! Отговори
65 преди 3 години
И за бабите на село е ясно ,че ,,бай Тошовите деца и внуци "искат да власта без избори.Иначе са ги изгубили. Не искат комунизъм.
342
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валери, л*йно . най омразната мутра, гешефтар като от разказ на Чудомир, с тънки мустачки и тънка ехидна усмивчица .. ще си платиш и ти някой ден .. бклук долен мазен
341
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е човека.Искат власт без избори разни съмнителни особи!
340
6
 
21
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
а други властолюбци вече окупирали властта не искат да я здадатникой никога не е повдигал въпроса дали е почтен министърът или не проблема е чче дори и да е амбициозен за съдебна реформа са му завързани ръцете от по горе от неготака че сегашните министри са просто едни бездушници на конци и ползата от тях е никаква до като главата най отгоре не им среже конците и даде право за нужни реформи
339
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Валерката му е много мъчно - уволниха сродната му душа Дани Кирилов, с когото заедно дрънкаха глупости и заедно предлагаха Пеевски и Домусчиеви закони. Сега Валерката остана сам /е не съвсем, Лъчо мозъка май още се подвизава нейде наоколо/.
338
8
 
35
 
! Отговори
Оставка! преди 3 години
До 555: Какво беше преди Бойко? По времето на Станишев бяхме на едно ниво с Румъния, даже не искахме да ни пакетират с тях, защото сме били по-напред. Вече трети мандат на Бойко сме все на опашката, най-бедната държава в ЕС. Изоставаме и от предпоследните. Добре че Албания няма скоро да влезе в съюза, иначе щяхме да останем и след нея.Това са "големите" успехи. Само когато се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка, тогава ще се отлепим от дъното. Оставка!
337
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валери е прав както винаги. И за кресливите патки с увреждания и за мамуните по кръстовищата. Може да е всякакъв, но ме радва как казва истината.
336
7
 
21
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Какво отстраняване? Нали уж сам си подал оставката.Стана традиция когато изгърми поредната гербаджийска калинка, да излиза някой (гербаджия или пишман патриот) да убеждава електората, че калинката била много достоен човек и че оставката била "морален акт". За Данаил Кирилов тази задача пое Валерката, а за председателката на ЦИК - Томислав Дончев.
335
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Властолюбеца, който очевидно изобщо не му се пуска кокала, нарича другите властолюбци. Хората на площадите не искат да управляват те, искат да не управлявате ВИЕ! Не искат нова конституция с автор анимационен герой, а искат спазване на сегашната и законите. Жалки мутри, разкарайте се от властта! Защо отказвате да разберете? Толкова ли сте се самозабравили?
334
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
337Ха, ха, ха, сто не си кажете направо, "дайте и на нас по едно кръгче.".
333
12
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Уф-ф!,след оставката ,на мутрите от правителството.
332
10
 
18
 
! Отговори
Уф-ф! преди 3 години
Стига! Вън мутри! От кръстовищата!
331
25
 
20
 
! Отговори
555 преди 3 години
Правителството било най-некадърното !!!! Ами дай боже все такива некадърни правителства да имаме . Какво беше преди 11 години -безотговорност , грабежи от населението-35 милиарда долара от фалирали банки ,заеми ,фалити,тотална несигурност в държавата , сринат авторитет по света,спрени еврофондове, масова емиграция , ниски доходи , лоши пътища , пълна стагнация .Искате доходи като на запад - я направете запитване кога са били в тоталитарен режим и след отговора си направете изводи ако имате разум
330
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно е защо е зора за второ служебно правителство- Герджиков не посмя да арестува и съди Герб без доказателства за " корупция", сега комунистите са решили да путинизират със насилие страната ни, да съдят като дедите им от " народния съд" и да фалшифицират вота на народа само така могат да се докопат до власт!