Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!

Президентът в изявление: Властта режисира провокации
Обновена: 3 сеп 2020 19:26 | 3 сеп 2020 19:05, Веселина Йорданова
988
Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова протестиращите и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на властта.

Още по темата
"Дълг на всеки български гражданин е да каже не на насилиието, репресиите и беззаконието", заяви Радев и отново призова за незабавна и безусловна оставка на правителството. Според него това е единствен изход от кризата.

"През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращи и журналисти, пострадалите са десетки както сред гражданите, така и сред органите на реда", подчерта президентът в изявление за медиите на "Дондуков" 2.

"Междувременно пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за проекта за нова Конституция, концесионират се плажове, обещават се постове, раздават се пари", заяви още той.

Радев посочи, че има опит "да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове" и го определи като "престъпно посегателство над бъдещето на България".

Според него тези действия рискуват да хвърлят страната ни в дългосрочна безизходица.

"Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир, те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване", каза още той.

Президентът заяви, че депутатите са гласували 60-годишни концесии и други ощетяващи държавата промени в Закона за подземните богатства, а днес са свели мирно протестиращите до криминален контингент, с което осветили истинския манталитет на властта, ограбвала България години наред.

Парламентът продължава и опита със серия от промени да обезсмисли машинното гласуване и да отвори възможности за опорочаване на всички следващи избори, обвини още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
788
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук явно Борисов е раздал едни пари и на троловете на ГЕРБ. Непрекъснато го възхваляват и цекат минусчета щом стане дума за президента Радев, Нинова, за корупцията, еврата, краденето - усвояването, за полицейското насилие на мирни демостранти на 02-09.2020.
787
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 846 Да точно така БМБ е позор за 1300 годишната история на държавата България макар , че държава няма остана ни само Родината България.
786
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До никога повече ГРОБОт както е ГЕРБ и сестра ми от северозапада започна да ходи на море. Преди го бе забравила. Миналата година още ноември бихме рекоркорда от 39-та г.по износ на ПРОМИШЛЕНА продукция за Западна Европа. Кога се е строило толкова много и имало излишък на бюджета? Защо като ГЕРБ са на власт ЕС ни пускат парите? Като дойдат други ни ги спират?Та кой е по-крадливи? Заментиките,фотоволтиците,Топли дол,Батко и братко,2 пъти увеличението на Южен поток,участъка Ст.Загора-Карнобат и т.
785
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът Радев е ГОРДОСТТА на нацията,а пожарникарят Борисов нейният ПОЗОР
784
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАДЕВ ДА ДАДЕ ЛИЧЕН ПРИМЕР НА "МУТРИ ВЪН"
783
3
 
15
 
! Отговори
Резил Радев преди 3 години
Не го знам какво пилотче е, ама за президент не става - президента трябва да е дипломат. Да постига своето, чрез харизма, такт, възпитание, интелект!!! Тоя излиза пред камерите и декламира глуп*сти и обиди, като все едно селския поп се е напил и хули съселяните си!!! ТРАГЕДИЯ! ТОЯ Е СРАМ ЗА НАРОДА НИ! НО ЯВНО *** и Ганка това чуч*ло са си заслужили!
782
13
 
3
 
! Отговори
никога повече ГРОБ преди 3 години
Ето защо сме по-бедни и от африканските държави...защото шкафчетата на герберастите са пълни...следващият път гласувайте за тях да си напълнят и гардеробите...
781
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами сега? Черепа и Цв. Василев не са доволни! Техният фигурант не върши работа. Почти 2 месеца след юмрука, а оставки няма. И дпс-то не са доволни и искат пък те фигурантската оставка. Мирише на контрапуч!радеф- *** си с мир, докато е време! Започваш да се излагаш и то много сериозно!
780
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кремълските зависимости на Фигуранта го правят най-опасният за националната сигурност.Получи ли той цялата власт и НАТО няма да може да ни спаси от поКРИМчване.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
779
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е позор.Може да говори само със слушалка.Кой ле е кукловодът?
778
3
 
18
 
! Отговори
Народна преди 3 години
Защо протестите са само за Бойко и Гешев не трябва ли да са и за Нинова и сие за Радев значи едни крадци да си отидат за да дойдат по големи. Какъв е смисъла
777
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
радеф, няма да ти мине метежа май! Какво ще правиш сега а? Само с насаждане на омраза не става. Как не си разбрал още бе човек- ТИ НЕ СТАВАШ ЗА ПРЕЗИДЕНТ!
776
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев подай си оставката! Баща ти на времето ти каза, че не ставаш!
775
2
 
23
 
! Отговори
Mda преди 3 години
Метежът на Радев, Мая, Боец и Да, България претърпя пълен крах и позор !!! Вече и един преврат са некадърни да организират като хората.
774
0
 
10
 
! Отговори
Полк. Николай Русев преди 3 години
До 830 пилотМного си прав !Служили сме заедно, за съжаление мога да го потвърдя.Това е самата истина !
773
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този руски агент до кога ще го търпим?
772
2
 
8
 
! Отговори
Гумен Крадеф преди 3 години
Ай си ходи бе, ко остава. Изложи се вече. Бойко пак ще е ТутиКапо. Той е ***, ние сме прости, тва е. Пасваме си. МалкотоНеудачници кат не ви аресва си одете
771
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев- *** си човече! Отлети в някоя топла държава, щото тука само на топло ще стоиш:))))))))))))
770
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отчаяни сте другари. Отчаяни сте.
769
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оххххх. Всички мразели Борисов!?Затова сега жадно вземате пари за хейт, че после без работа как ще я карате :)))))))))))))))))))

Спонсорирани публикации