Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!

Президентът в изявление: Властта режисира провокации
Обновена: 3 сеп 2020 19:26 | 3 сеп 2020 19:05, Веселина Йорданова
988
Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова протестиращите и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на властта.

Още по темата
"Дълг на всеки български гражданин е да каже не на насилиието, репресиите и беззаконието", заяви Радев и отново призова за незабавна и безусловна оставка на правителството. Според него това е единствен изход от кризата.

"През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращи и журналисти, пострадалите са десетки както сред гражданите, така и сред органите на реда", подчерта президентът в изявление за медиите на "Дондуков" 2.

"Междувременно пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за проекта за нова Конституция, концесионират се плажове, обещават се постове, раздават се пари", заяви още той.

Радев посочи, че има опит "да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове" и го определи като "престъпно посегателство над бъдещето на България".

Според него тези действия рискуват да хвърлят страната ни в дългосрочна безизходица.

"Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир, те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване", каза още той.

Президентът заяви, че депутатите са гласували 60-годишни концесии и други ощетяващи държавата промени в Закона за подземните богатства, а днес са свели мирно протестиращите до криминален контингент, с което осветили истинския манталитет на властта, ограбвала България години наред.

Парламентът продължава и опита със серия от промени да обезсмисли машинното гласуване и да отвори възможности за опорочаване на всички следващи избори, обвини още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
748
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе скапани герберастки ***...Борисов нали ви каза да ходите да садите картофи и да пасете овце...марш на село...вие за друго не ставате...
747
1
 
15
 
! Отговори
До 803 преди 3 години
Не познаваш числата мой човек! Отвори Интернет и виж данните, ако можеш да четеш! Сънувал си 3 милиона за Радев.
746
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой, колко е умен не се знае. За човек дето цял живот е изпълнявал заповеди - няма какво много да се каже:)))))))))))))) В Радев е проблема. В Радев е и решението.
745
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз подкрепям концесиите, ако ти можеш да развиеш тези обекти сам защо не го направиш да ни покажеш как без концесия става това?
744
1
 
14
 
! Отговори
Срам и позор! преди 3 години
Много генерали се навъдиха и ни един не става дори за старшина. не са участвали дори в едно сражение, но призовават на бой с вдигнати юмруци и разединяват народа!
743
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не са ли 10 милиона зад Радев?
742
17
 
4
 
! Отговори
До Герберските троло преди 3 години
Пичове Радев е на светлинни години по акъл на цялата герберска смрат.Това което го казва го е премислил и си тежи на мястото. Всяко негово вето е точно. Кой е съгласен България да губи всяка години милиарди от продадени без пари концесии а народът да мре по улиците и да няма пари за лечение на деца и пенсионери?Кой е съгласен мутри да пишат конституция в техен интерес и за продължат да грабят народа? Три милиона българи са зад Радев и това влудява гербаджииете .
741
2
 
16
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ПАРТЕНКА А ТИ ТВОИТА ОСТАВКА НА МИГА !!!!!!!!!!!!!!
740
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на ненормалния сатрап и мафиот Боко тиквата
739
3
 
19
 
! Отговори
Разплащане преди 3 години
Никому неизвестното пилотче за своя изненада стана президент след жеста на ГЕРБ и подкрепян от лъжливата Нинова. Кри се под полата на активната си жена 4 години, но сега трябва да се разплаща на тези, които го издигнаха на този пост.
738
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо във Финландия никой не носи никакви маски?? Какво става??
737
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРИ ВЪН от dnes.bg...отивайте в ПИК
736
2
 
26
 
! Отговори
Кошмар преди 3 години
Социалистите съвсем закъсаха. Приватизаторката Нинова не спазва устава на партията и с всякакви номерца иска да се самоизбере и да разгони сериозните. Подкрепят я Р. Овч и Гергов. Никому неизвестния Радев го играе *** на мутрата Божков.
735
2
 
24
 
! Отговори
Видев преди 3 години
БСП жестоко се изложиха с избора на Радев за президент, такива са им всичките кадри.
734
1
 
27
 
! Отговори
Народна преди 3 години
Защо Радев е против мутрата Борисов а подкрепя мутрата Божков
733
1
 
22
 
! Отговори
Европеец преди 3 години
Този фелдфебел се самозабрави !Някой да каже на този ***, че живеем в парламентарна република и президента няма никакво право да иска оставка на законно избрано правителство !Тези времена одавна свършиха, другарю !Ако искаш да се правиш на падишах - хващай самолета към Северна Корея !
732
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоалетната хартия на ГЕРБ -Биков, нямало да преговаря.Че кой ти иска преговорите бе.С мафиоти не се преговаря.Те просто се качват на някоя ракета на Мъск и се изстрелват в космоса и извънземните да се оправят с тях.Бойко ще плати за това пътуване без завръщане от шкафчето.И без това Борисов май не е човек ,а е експеримент на някоя враждебна на човечеството извънземна раса.В човешката цивилизация няма как в един човек да е събрана толкова алчност,наглост,простотия и егоцентризъм ,събрани в едно.
731
3
 
19
 
! Отговори
Народна преди 3 години
А пък тази Мая Манолова колко е противнаааа
730
1
 
26
 
! Отговори
юбералес преди 3 години
Не са опасни московските въшки, по-опасни са българските им ***.
729
3
 
30
 
! Отговори
Народна преди 3 години
Мн подло човече е този Радев

Спонсорирани публикации