Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!

Президентът в изявление: Властта режисира провокации
Обновена: 3 сеп 2020 19:26 | 3 сеп 2020 19:05, Веселина Йорданова
988
Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова протестиращите и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на властта.

Още по темата
"Дълг на всеки български гражданин е да каже не на насилиието, репресиите и беззаконието", заяви Радев и отново призова за незабавна и безусловна оставка на правителството. Според него това е единствен изход от кризата.

"През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращи и журналисти, пострадалите са десетки както сред гражданите, така и сред органите на реда", подчерта президентът в изявление за медиите на "Дондуков" 2.

"Междувременно пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за проекта за нова Конституция, концесионират се плажове, обещават се постове, раздават се пари", заяви още той.

Радев посочи, че има опит "да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове" и го определи като "престъпно посегателство над бъдещето на България".

Според него тези действия рискуват да хвърлят страната ни в дългосрочна безизходица.

"Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир, те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване", каза още той.

Президентът заяви, че депутатите са гласували 60-годишни концесии и други ощетяващи държавата промени в Закона за подземните богатства, а днес са свели мирно протестиращите до криминален контингент, с което осветили истинския манталитет на властта, ограбвала България години наред.

Парламентът продължава и опита със серия от промени да обезсмисли машинното гласуване и да отвори възможности за опорочаване на всички следващи избори, обвини още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
728
23
 
3
 
! Отговори
НАРОДЕН ЮМРУК преди 3 години
ама оставката е най-малкото ,което могат да направят герберастите...даже не трябва да я подават ,а направо да бъдат ликвидирани и да останат в ГРОБ
727
2
 
25
 
! Отговори
Anonimna преди 3 години
Най противните досега са Р Овч. И Радев
726
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРОБ троловете вият от злоба и бяс,защото Радев е на космически висоти над онзи гол толуп мафиот, с шкафчето крадени от народа милиони евро и злато,с което плаща на тези *** да отделят фекалиите си по цял ден по форумите и да ги вмирисват...
725
2
 
27
 
! Отговори
На родна преди 3 години
Кога най накрая ще подаде оставка недостойни президент
724
3
 
27
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
Истината е точно обратна но това което говори Радев. Властта режисирала провокации... Изключителна наглост от човека довел държавата почти до гражданска война.Такова ЧУДО за президент не сме имали до сега. А Плевнелиев бил не знам какъв си.Я го вижте тоя.. .Обединител та дрънка.Обединява ни с БСП.
723
2
 
29
 
! Отговори
БГ гражданин преди 3 години
Бесепедерунгелите стигнаха дъното на позора. Използват един самозван Фигурант и криминалния конрингент за да извършат преврат като деветосептемврийският. 70 души протестанти , които нападаха полицаите са с престъпно минало и настояще, някои с усовни присъди.
722
19
 
2
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Ако не беше Радев, Боко още да държи КПП и да заключва децата по къщите без слънчева светлина!
721
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 774Дааа, баба ми казваше: на този културата му е в петите. Та и с радевата култура. Ако ББ бе казал: "Кръгом, ходом марш". Какъв вой щеше да настане? Но от *** е поезия и култура? Разбрах.
720
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавника обединител влезе в тежък конфликт дори със назначени от него служебен премиер.Та кой е конфликтен?Всяка Нова година подтискащи погребални слова.Блокира разследвания на свой близки.Когато ковита потропа на нашата граница безрасъдно се опитваше да дискредитира мерките на правителството и го обвиняваше,че са срещу него.Постоянно атакуваше мерките,който бяха по-меки от всички страни в Европа,освен шведските.Обяви,че протестите са от глад!Той назначава шефа на НСО отговорен за Росенец
719
3
 
18
 
! Отговори
до 781 преди 3 години
Можеш ли да докажеш нещо от клеветите които дрънкаш. Затлачен ти е мозъка .
718
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се изложи *** радеФ.Да призоваваш към бунт и преврат и да насъскваш хората едни срещу други е отвратително. Явно играе в комбина с БожкоФ.
717
3
 
38
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 3 години
Чета из форума колко хора гласували за Радев, а сега съжалявали. Ами според мен не е така. Много хора гласуваха за Радев не заради самия него, а напук на Борисов за да му покажат, че няма да изберат магаре, ако го предложи (не че сравнявам Цецка с магаре де, моите уважения към нея). И ето я каква стана, когато гласуваш напук или срещу (а не за Радев) някого. Но такъв е манталитета ни, за съжаление. Е, халал да ви е пРезидента ни пучист.
716
2
 
25
 
! Отговори
Е... преди 3 години
Радев сега ще има причина да замине при съпругата си в САЩ.Обмислено.
715
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и да напусне президентството, хората няма да спрат да протестират, докато има тикви на власт! Само контрапротеста ще спре! Един толуп на власт затлачи държавата! Сега се крие като миш и чака да се успокои обстановката, за да го покажат в кондиция! ***, потънал в разкош, разврат и корупция! Президента чисто и почтено си е служил във висините на България и човешкото достойнство, докато този дебелан се е мутризирал и опростачвал всичко около дебелия си гъс!
714
1
 
1
 
! Отговори
до 777 преди 3 години
Жалко, че не са я набарали !
713
4
 
32
 
! Отговори
Георгиев преди 3 години
Вън Радев от Президентството - той само осквернява тази институция!По калпав и по -не достоен президент не сме имали - срамувам се ,че тази личност ни е президент! Не стига, чае не си оправдавва заплатата,ами и се държи по най-долнопробен начин ! Пази Боже от такъв Президент!Импийчмънт за него ! Незабавно !
712
15
 
2
 
! Отговори
до 773 преди 3 години
Не са го стигнали дъното! За тях морални понятия са без значение! Длъжен да бъде морален е президента, а те да са си герберасти, да усвояват, да лежат в спалнята и да пазят властта си!
711
2
 
23
 
! Отговори
Синът на Свиленски преди 3 години
от БСП е в САЩ.Д.Радева и тя е там.ЗАЩО са двулични и намират ПРИСТАН там.А"горко" плачат за нашите деца.
710
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кого служат полицаите - на държавата!?! Кой управлява държавата - мафията! На кого, всъщност служат полицаите? И сайтовете са като Марешкия! ***, мутри, калинки и ТГПундери отвсякъде! Общо - 80% ! Все осъзнати ,,антикомунисти"!
709
30
 
1
 
! Отговори
до 774 преди 3 години
Не може да се сравни! И не е нужно да се сравнява! Във всеки случай, проблем за президента е, че е прекалено културен! Това не въздейства на огромната част от еректората! А простотията, демагогията и непосредствеността на Бойко въздейства! За 85 годишен бивш текезесар е понятно и добре, че Бойко щял да намалява тези гадни безделници на 120 и хич не му е понятно изявлението на Радев снощи!