Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!

Президентът в изявление: Властта режисира провокации
Обновена: 3 сеп 2020 19:26 | 3 сеп 2020 19:05, Веселина Йорданова
988
Радев за незабавна оставка: Не на насилието, не влизайте в сценарий!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова протестиращите и органите на реда да запазят спокойствие и да не позволяват да бъдат въвличани в сценарий за оцеляването на властта.

Още по темата
"Дълг на всеки български гражданин е да каже не на насилиието, репресиите и беззаконието", заяви Радев и отново призова за незабавна и безусловна оставка на правителството. Според него това е единствен изход от кризата.

"През изминалото денонощие властта режисира провокации, които дадоха повод за масово и несъразмерно полицейско насилие над протестиращи и журналисти, пострадалите са десетки както сред гражданите, така и сред органите на реда", подчерта президентът в изявление за медиите на "Дондуков" 2.

"Междувременно пред очите на българите се търгува парламентарна подкрепа за проекта за нова Конституция, концесионират се плажове, обещават се постове, раздават се пари", заяви още той.

Радев посочи, че има опит "да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейските щитове" и го определи като "престъпно посегателство над бъдещето на България".

Според него тези действия рискуват да хвърлят страната ни в дългосрочна безизходица.

"Действията на управляващото мнозинство не само провокират гражданския мир, те задълбочават кризата и превръщат България в заложник на собственото му политическо оцеляване", каза още той.

Президентът заяви, че депутатите са гласували 60-годишни концесии и други ощетяващи държавата промени в Закона за подземните богатства, а днес са свели мирно протестиращите до криминален контингент, с което осветили истинския манталитет на властта, ограбвала България години наред.

Парламентът продължава и опита със серия от промени да обезсмисли машинното гласуване и да отвори възможности за опорочаване на всички следващи избори, обвини още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


988
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
708
30
 
6
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 3 години
Гребажийте стигнаха дъното на позора си
707
30
 
7
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 3 години
Как да сравниш Летец Генерал Майор от Армията със неука проста Мутричка от село, спяща на кюлчета ?
706
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера видях по телевизията как полицай преоблечен се мъчи да извади паве.
705
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите мутри не разбраха, че приключиха курса!Няма кой да ви позволи да наглеете до безкрай!Заминавате по затворите!
704
22
 
4
 
! Отговори
БМБ - покорен слуга преди 3 години
Мотивите за яростната кампания срещу президента на републиката Румен Радев не са от трети март 2020 г. а от декември 2017 г. Тогава при своето посещение във Франция Румен Радев подарява на френския си колега превод на френски на романа "Време разделно" на Антон Дончев. Няма съмнение, Радев си е давал ясна сметка, че с този свой жест, той си печели мощни политически врагове като силния човек в Турция Реджеп Тайип Ердоган и почетния председател на ДПС, и техните покорни слуги БМБ и Иван Гешев.
703
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Връща се член 1 в конституцията! Да си против тиквите се таксува като бостанжийска измяна!
702
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата от СИК!Долу Каскета от милиционерското училище!Затвор за шайката!
701
5
 
9
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Сам срещу мафията! И да свали тази вратовръзка! Оставка!
700
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шайката е безсилна! Опита се да купи президента-не се получи, опита да го сплаши-отново нищо...Оставка мафиоти долни!
699
6
 
28
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Тоя руския *** не разбра ли, че няма да прави служебно правителство за да довърши руската тръба :))))))))))))))))))))))))))))))))))
698
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е голям българин! Изплю се право в грозната мутра на мафията! Тя никога няма да му прости, че винаги казва цялата истина, без да шикалкави!
697
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сме имали по противен президент в историята
696
1
 
8
 
! Отговори
оправник преди 3 години
пешо танкиста ще остане пак натъжен
695
1
 
25
 
! Отговори
До този с изгонените преди 3 години
млади и кадърни.Вярно,ако бе БКП/БСП,границите щяха да са затворени,жителството щеше да ти определя къде да живееш.учиш и работиш,а Рафаил Нинов щеше да е счетоводител в ДСК.Нямаше всеки да си избираместоживеене и професия.Глобализация,аналогични проблеми има въввсички малки държави и икономики.Ако БКП бе направила БГ Швейцарияна Балканите(е направи я,но само за висшите комунисти),а не да я фалира,можеше да се надяваме на друго.За 11 г не можеш да вдигнеш срутенотоот комунистите.
694
5
 
35
 
! Отговори
U2 преди 3 години
Радев искал да си подаде незабавно оставката?Ами лошо няма. Аз съм ЗА !
693
5
 
30
 
! Отговори
РадеОфф преди 3 години
Импийчмънт и Съд за Радев за бруталното и системно погазване на конституцията и законите, както и демонстрираните двойни стандарти и задкулисни зависимости. Оставка!
692
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
българите са просто племе откъде акъл да схванат маньоврите на мутрата Фигурант и мутресата Импексова. Мутрата Фигурант организира пуч с помощта на бивши и настоящи мутри от Сик, Вис и с много мангизи от АлиБаба Дубайски. .Всички с криминално минало, доказани биячи и престъпници.Няма да ви се получи господа червени мутри.
691
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде се скри чекмеджето?
690
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакам оставка от Радев незабавно, това е държава не е казарма с новобранци да им нарежда глупостите си
689
6
 
23
 
! Отговори
Вервайте преди 3 години
Другари вервайте в чекмеджетата и пачките.Ние от ДС сами си правим клиповете, сами си ги разпространяваме , сами им вярваме.Вервайте и вие.Имаме си ФигурантКойто, не е свършил никаква друга работа за целия си мандат, освен да разпределя дажбите от Черепа на криминалетата пред офиса си.Да организира метеж за да узурпира властта.