Балчик стана първата община, забранила изграждането на 5G мрежа

Общинският съвет наложи мораториум за една година
47

Балчик стана първата община, която официално забрани изграждането на 5G мрежа. Общинският съвет наложи мораториум за една година.

Според основния защитник на мораториума главната причина за налагането му е неизвестността.

Парадоксалното в случая е, че нито един оператор не е изявил инвестиционни намерения в тази посока, но в местния парламент е внесена гражданска подписка от 183-ма души, които настояват въвеждането на новата технология да бъде спряно, съобщава Bulgaria ON AIR.

Част от съветниците са възприели предложението за мораториума като шега. Но на последното заседание на общинския съвет 11 от присъстващите 17 съветници гласуват забрана за разполагането, ползването, поддържането и развитието на електронните съобщителни клетъчни мрежи от пето поколение.

Част от общинските съветници ще настояват решението да бъде коригирано, защото според тях е необосновано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Ползвайте кабел! Много по-бързо е, не ви болят главите и не ви се доспива.
34
4
 
2
 
! Отговори
анонимус преди 3 години
Яко! Време е да разберете за каква заплаха става дума, а не да се изказвате само защото имате уста! Има много изписано по темата и ако човек има глава на раменете си, сам може да заключи, че 5G хич не е за пренебрегване, даже напротив - супер опасна военна технология!
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Qwe"Мон лъже децата, че земята е кръгла!"Не е верно. Всяка една карта в учебниците показва че земята е првоъгълна.
32
1
 
3
 
! Отговори
5G преди 3 години
Да не забравите да си спрете и Интернета. Новите рутери са на 5G.
31
1
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
До Анонимен Когато през 18 век в Англият пускат първият парен локомотив вестниците пишат че скорости от 30кмч са опасни за човешкия организъм
30
5
 
9
 
! Отговори
Радио вАлна преди 3 години
Протестърите срещу 5G да не забравят да си сложат станиоловата шапчица на главата като излизат . Мобилни оператори тайно монтират 5G излъчватели в цялата страна . Докато разберете и си разпространите предупрежденията ще сте облъчени. Ще Омрете млади... още преди да си изчукаате съседката / оная дебелата / и преди да изпиете петия си литър татюв първак .... направо пропилян живот . Шапчиците не забравяйте .... и помнете . Бил Гейтс е рептил. Земята е плоска . 5G ща ни обие , сичките.....
29
10
 
16
 
! Отговори
Легендата Е тук преди 3 години
Да споделя и моят опит с 5G, преди година започнах работа във фирма в Белгия за телеком оборудване и мрежи, изследвах разпространението на милиметровите вълни, преди не вярвах в 5Г влиянието върху хората но се появи едно постоянно главоболие и болка в очите, шум в ушите, и световъртеж, мислех че е диабет но лекарите казаха че съм добре. Преди месец напуснах компанията и всички симптоми изчезнаха от раз. Та 5Г е вредно, браво на Блачик за начинанието!
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и 4G казваха че е опасно но сега всички я ползват
27
5
 
4
 
! Отговори
Американ преди 3 години
И правилно така! Китайската електроника шпионира, след Америка и UK откри "вратички"..
26
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корона вирус лъжа, затваряне на хората, маски, ваксини, НПО-та в министерствата, тайно прокарване на истанбулска конвенция, 5G, 4GL, смяна на конституцията и за капак като ви сменят лева с евро ще обеднеете катмо мишки.Конспирация?
25
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво. Всички коментари тук в подкрепа на 5G се пишат от един и същ болен човек, като се цели да се постигне ефект, че много хора били за "прогреса" а другите били селяни. Същия болник призовава за затваряне на хората по домовете им и носене на маски.Много добре се е обосновала общината - това не е доказано безвредно за хората, значи е аут.Примера е много важен, само така ще разберете, че сте силни и силата е с вас. Така се чупят блъфовете на "елита" за "слабите хора"
24
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Петджито, главен враг на балчишката селищна система...Е, може ли такава тъпотия?Нямам думи, ***...
23
6
 
29
 
! Отговори
Metinn преди 3 години
Балчик е хубав град с хубави хора. Двореца е супер. Така са си решили и не дължат обяснения на разни д.били и ол.игоф.рени.
22
12
 
17
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Браво на Балчик, само така!*** ти и Комисията за регулиране на съобщенията, Министерството на транспорта и съобщенията, и радиочестотния спектър на ЕС ви ***!Никакви 5Г облъчвания на българското население!Днес в Балчик утре и в други градове, села и паланки!
21
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в балчик общинарите носят ли алуминиеви шапки? Ако не - трябва да ги носят. Дори като спят. След такова решение...
20
6
 
19
 
! Отговори
Браво ! преди 3 години
Балчик беше пръв, след него...!
19
4
 
20
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
HUАWEI, много поздрави от Балчик!
18
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляда учени от цял свят излязоха също с подписка и становище, че 5G е много вредно за живите организми, но понеже биг Брадър казва, че може - значи може. Браво на Балчик!
17
6
 
9
 
! Отговори
Антената преди 3 години
Хайде хайде я вземете и погледнете спецификациите на някой 5G телефон, всички са NSA (Non-StandAlone) т.е. използват 5G само за данни , а LTE 4G инфраструктурата за разговори. Има дълъг път да извърви мобилната индустрия докато стигне въпросните 24 до 41GHz комуникации - тогава смартфоните ще станат с размерите на едновремешните мобифони защото за 41GHz (V-Band, N259) излъчване ще трябва минимум 10000mAh батерия. Несериозно е просто, въпросния mmWave ще си остане една илюзия.
16
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха смях. Селяните сигурно са прочели техническата документация и са наясно хахахахахаха