Борисов обяви: Ще има детски надбавки за всички деца догодина!

"Ще разширим подкрепата за всички родители във време на пандемия"
Обновена: 7 окт 2020 13:57 | 7 окт 2020 13:41, Веселина Йорданова
438
Борисов обяви: Ще има детски надбавки за всички деца догодина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички семейства с деца, независимо от доходите на родителите, да получават всеки месец детски надбавки.

Това ще бъде заложено в бюджета за догодина, обяви премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа след днешното заседание на правителството.

Още по темата
За семейства с едно дете - 40 лв., за семейства с две деца - 90 лв., за семейства с три деца - 135 лв. Помощта ще обхване 1 200 000 деца.

По този начин ще разширим подкрепата за всички родители в България във времето на пандемия, заяви той.

Правителството удължи срока за изплащане на компенсации на работодателите за запазване на заетостта от 1 октомври до 31 декември 2020 г.

"Всички пострадали предприятия от кризата могат да разчитат на подкрепата ни, като за нея сме предвидили 450 млн. лв. от Фонд "Безработица". Компенсациите ще са в размер на 60% от осигурителния доход и 60% от дължимите от работодателя осигурителни вноски за месец август 2020 г. До момента мярката 60/40 работи отлично, запазихме над 300 000 работни места, а с новия й дизайн ще сме помогнали на общо 500 000 души", обобщи премиерът.

"Само с активна подкрепа към бизнеса ще запазим ниските нива на безработица у нас. За нас е изключително важно българските граждани да са спокойни, че имат работа и препитание", заяви Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
344
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
367 ако предявяваш претенции към някой, нека това е към този който получава обществени средства по уж перфектния си проект. За това няма вълшебна пръчка, тук има някой който е алчен, лъже и взема. Това е характерестика на бизнеса който се изхранва от това. Някой протестира срещу тайните общества, бизнесмена получил законно милион за тоалетна в София или срещу КОЙ? Важен е Аз-ът какво мога Аз за да не е така, ами да работя В и За България и децата ми също :)
343
1
 
1
 
! Отговори
P.S.Църковният модел преди 3 години
Много хора твърдят, че Българският модел бил създал и Христо Явашев. Не е вярно. Христо Явашев някога използва връзките си с бивши белогвардейци - демек хора на Романови, демек братовчеди на Сакскобургите за да Living the dream! Аз не казвам нищо за творчеството на Христо Владимиров Явашев - не е проблема в творчеството му - човека има много яки попадения - проблемът е, че е дупе и *** със Сакскобургите!!! А Кирков накрая разбра истината за вярата и религията! Но Кирков не избяга *** като
342
4
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
До ПроСоТоАз никога не съм очаквал каквато и да е мозъчна дейност от младежкото БКП (ГЕРБ), те освен да се предлагат на този които дава най много, а покрай тях да продават и нас друго не им е по силите. Но да, проблема в България е, че политиците ни са с професия държавен храненик, няма хора от различни сектори, които са се борили с различни проблеми създадени от некадърно написани закони в политиката.Конституция ще пишат тия дето нямат един закон приет които веднага да не почва да се ремонтира
341
1
 
18
 
! Отговори
тулуп преди 3 години
По-добро решение щеше да е не едни пари на калпак, а годишният облагаем доход на РАБОТЕЩИ родители да се намали, но не както сега с 200 лева за едно дете и реално ефекта е 20 лв. данък за възстановяване?!Какво са 20 лв. за година на дете???????Плащаме данъци, осигуровки и какво ли не, но след като сме с високи доходи няма т.нар. детски. Те са за ония с по 5-6 чавета.Затова не пари на калпак, а приспадане на облагаем доход при годишно облагане, но не формално както е сега 200 лв. за дете.
340
4
 
13
 
! Отговори
До КОРНЕЛИЯ НИНОВА преди 3 години
Че вие сте си на власт от 1945-та още! Само че различни са суратите, които ви представляват, комунисти, управляващи и в момента!
339
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вече помощта ще е за тези с 10 деца и нагоре.Нищо,че не учат и не работят и от това се издържат.Нищо,че раждат на по 13 години и няма осъден за педофилия.Ама нали основният електорат на ГЕРБ трябва да се обгрижва.
338
3
 
2
 
! Отговори
Църковният модел 8: преди 3 години
Българският модел даде на света Васил Левски, Христо Ботев, Владимир Димитров Майстора, Никола Въпцаров, Христо Смирненски, Йордан Йовков, Йордан Радичков, Иван Милев, Иван Кирков, Виктор Антонов, Елин Пелин - а сега половината от тоя списък бяха убити от Сакскобургите! Приятен ден ученици и винаги помнете, никога не тръгвайте след свещенник - никой не е прокопсал с тях и по тях. Само Сакскобурга някак си прокопса от тях. И дадоха подкуп пак да не се случат едни S.T.E.M проекти, където трябват!
337
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен ме интересува защо ДО СЕГА НЯМАШЕ детски надбавки за българските деца с работещите родители, които ви внасят в бюджета, от който цуцате и взимате!Защо бе, наглеци?И сега ще ми се тупате в гърдите, че се каните евентуално да подпомогнете децата на България. Които се изнесоха и продължават да се изнасят.Де що отличници имаха децата ми за съученици в гимназия - изнесоха се!ОЗНЕСОХТЕ ГИ!ВЪН!Жалките ви опити за купуване на гласове са толкова излагащи, че не си струва да се обсъждат.
336
2
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
До ПроСоТоДа не говорим за дублираните данъци, че с тях картинката става покъртително отвратителна. И накрая ние очакваме хората да плащат данъци върху реалните си доходи? Е няма как да стане, няма как да има само тояга, трябва и морков. И докато всичко това се случва всички данъкоплатци виждат как с техните данъци, с техния труд *** от катуните с нула лв платени данъци през целия си живот взимат хиляди, напиват се като мотики и накрая идват да крадат, изнасилват и убиват. До кога така?
335
10
 
8
 
! Отговори
Корнелия Нинова преди 3 години
Когато дойдем ние на власт, всичко ще се плаща в любимата ми валута - рублата. Тогава не по 40лв.,а по 400 рубли ще има на дете. Виждате ли колко хубаво ще бъде. Ще пеем военни маршове, щастливи дечица ще подскача около калашника на донаборния. Ще взимаме безплатно газ и злато от нашая мать и най - накрая ще станем руска республика и тогава дарагие ще падат диаманти от небето, а ние всички ще бъдем в путиновият рай.
334
2
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Радославм/у другото,това,за което апелирам както аз,така и ти и много други,НЕ може да бъде осъществено от лица с първичниживотинскиинстинкти,каквито са Тиквата и неговите Държанки!!!..Да си припомним и "Господин десет процента"!При Боко май са вече 50 процентите...Та така..АКО имаме късмет и многото интелигентни и отговорни българи поемат "кормилото" на държавата,ще станем наистина "Швейцария на Балканите"..Ако не,..."Пиши България "бегала"..
333
2
 
11
 
! Отговори
359, преди 3 години
Чий е дългът, натрупан от правителствени заеми, изхарчени за рушащи се на втория месец магистрали, за хвърчила, които не са нужни на хората и които нито сме видели, нито скоро ще видим, за опапване от НЗОК и НОИ? Да не е мой? Сега - това, че на теб от там ти плащат, за да пишеш в подкрепа на грабителите на народа, останалите хора не ги топли и няма как да ги стопли. С едни стотинки не можете излъга хора, от които крадете с години милиони.
332
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-циничното от цялата Герб-сага са тези отдавна зачеркнати, но естествено предизборно подхвърлени 40лв???Децата на България вече ги няма, за да продължавате да се гаврите с родителите им г-н Борисов!!! Те заминаха там където 40лв е надницата им на час и там където бъдеще означава нещо!
331
3
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
До ПроСоТоСега и двамата родители плащат за майчинство и бащинство, но реално само единия го ползва и, то само 1 година. А не го плащат само 1 година. И двамата родители плащат данъци, но накрая държавата им казва, вие сте *** защото си плащате данъците и затова детето ви няма да има право на нищо, ще има само задължения, като вас. Да не говорим за това, че ако си се осигурявал на висока заплата, после 3 години си на по ниска и хоп, парите които си платил преди това изчезват някъде и тн.
330
2
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Кратун!А защо за всички?Трябва само за тези дето си плащат данъците и сметките!Писна ни да рантутим пара зириращите индийци!
329
1
 
0
 
! Отговори
Църковният модел 7: преди 3 години
И ще приключим днешната беседа ученици с изразяването на моята лична позиция. Станислав Стратиев приключва своето есе Българският модел с думите и фразата: Българският модел е неунищожим. Всеки тръгнал по нашия път е свършено с него. И ако българският модел отиде в Канада, то ще бъде свършено и със самата Канада. Аз съм несъгласен със Станислав Стратиев. Аз твърдя друго: Църковният модел е неунищожим, а българският модел даде на света: Вапцаров, Гео Милев, Смирненски, Йовков, Иван Кирков и Valve
328
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
347, нищо не знаеш и не разбираш, затова в реалния живот дори няма да говорим. Живей си с представата за чужбината и че плащаш чужд дълг. Е аз съм си тук и децата ми са тук и не ми пука за чужбината. А да и политиката ми е през дедовия защото тя нищо няма да промени за теб, но дори така не приемам че някоя твар ще ми дава рецепти за това за кой да гласувам. Кажи поне едно интелигентно изречение - може би колко книги си прочел/а досега?
327
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербераст срам няма! Никакъв!
326
4
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
До ПроСоТоНяма проблем да се плащат данъци, но ако само се прокара прогресивно облагане, масата от хората ще започнат да се осигуряват на минимума просто защото няма смисъл да се осигуряват на реалните си доходи и само да плащаш данъци. Ако искаме хората да плащат високи данъци, то трябва първо да им се докаже нагледно, че има смисъл. Ако виждаш, че примерно при по високи данъци има индивидуални партиди и плащания от държавата към теб са на база на внесените от теб данъци,то хората ще го правят
325
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя загубения пожарникар, до кога ще топа топката - аман, не мога са го дишам!!! Няма ли да му наредят най-накрая да се маха, очевидно е че го държат за кисийте... Няма нахранване, бездънни джобове