Най-ниските пенсии с ръст около 10% от 1 юли догодина

Сачева: Таванът на пенсиите ще надхвърли 1400 лева
119
Най-ниските пенсии с ръст около 10% от 1 юли догодина
Снимка: БГНЕС

Пенсиите между 300 и 369 лева ще се индексират с около 10%, а за тези над 369 лева индексацията ще е 5 на сто от 1 юли 2021 г. Това обяви социалният министър Деница Сачева пред Нова тв.

Още по темата

Таванът на пенсиите ще надхвърли 1 400 лева, минималната пенсия ще е 300 лева още от януари 2021 година. Това ще се заложи в проекта за бюджета за следващата година, уточни министърът.

Както вече беше обявено до месец март 2021 година пенсионерите ще продължават да получават по 50 лева допълнително.

Предлага се и еднократните помощи за децата от първи и осми клас също да са без подоходен тест и сумата да е 300 лева, при 250 през тази година.

Универсалните детски добавки са европейска практика, тя действаше до 2011 година, сега се връщаме на нея, заяви Сачева и допълни, че мярката няма общо с изборите.

По думите й целта й е да се стимулира да има повече деца в България, да се покаже, че всички деца са с равни права.

Според разчетите тази мярка, която ще засегне 1,2 млн. деца, ще струва на държавата още 398 млн. лева.

На въпрос относно резолюцията за върховенството на закона у нас, която предстои да бъде гласувана от Европейския парламент днес, Сачева посочи: "Аз гледам на проекторезолюцията не като на звучен шамар, а като на опит за свободно движение на проблеми от страна на нашите политически опоненти".

Социалният министър е убеден, че проблемите в страната трябва да бъдат решени от България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
12
 
! Отговори
Скъпи управници преди 3 години
стига сте ни вдигали пенсиите - има бол казани за *** - никой пенсионер гладен няма да остане. Ама ***.малигите вдигнали пенсиите с 40%, ама вкарвали крад.ливите си политици в пандиза - правят го защото са г.лупави. Сега от къде наследниците на техните "бизнесмени" и "вождове" ще намират пари да учат в САЩ, да си мият г.ъзовете с шампанско, да се друсат с 4 вида наркотик преди да убият някого, как ще се купуват хотели в Гърция и къщи в Барселона.Стига сте ни вдигали пенсиите. Нека има за вас.
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помощи се дават основно на маргинални групи,за които това е бизнес.Раждат безконтролно и в ранна детска възраст/което не се санкционира от държавата,а дори се толерира/.За сметка на останалите,които работят и внасят осигуровки,но помощта е същата,като на ония.Не ви щем 5-те лева отгоре.Искаме справедливост!Или се махайте!
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По- високите социални осигуровки ще дойдат от по-високите доходи - просто е!Универсалните детски добавки се изплащат в цяла Европа. Помощите за деца са нещо оттделно. Само в колониална България българските деца и семейства най-съзнателно бяха лишени от подкрепата на социалната държава по конституция. И това стана не през 2011 година, а през 2001. В услуга на Плана за "оптимизация" на населението в България!
53
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тате обеща да ми купи колело,ама някой друг път.Сачева,догодина вас вече няма да ви има.Та,кой ще изпълнява днешните ви обещания?Е я как поне до април, а това си е една трета от годината ке ги има....а за след това, май още никак не е ясно...като гледам алтернативите може и да ги има с номер 4.
52
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С този "изключително хуманен жест",Боко е решил да изгони от страната и бъдещите пенсионери.Евала Боко,машала!
51
3
 
14
 
! Отговори
9 преди 3 години
Тази оправи просветното , сега е на ред социалното , после -здравното до пълна ликвидация !Абе нямате ли поне един свестен човек за министър , ами все такива калинки ?
50
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тате обеща да ми купи колело,ама някой друг път.Сачева,догодина вас вече няма да ви има.Та,кой ще изпълнява днешните ви обещания?
49
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10% на 300 лв са 30 лв.5% на 400 лв.са 20 лв.Сачеваааа,кога ще ги стигнем румънците?Които през миналия месец увеличиха пенсиите с 40%,а и преди това бяха двойно по-високи от нашите.С 5 и 10 % се опитваш да замажеш очите на мат'ряла,който и без това едва свързва двата края.А вие станахте милионери и милиардери.Не си познала!
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деница Сачева:Надбавките за децата и 50-те лева към пенсиите ще се осигурят от заемите, които теглихмеВиктор Николаев:"Значи, ще дадем детски надбавки от заем, който ще плащат същите тези деца?"Д.Сачева:"Не, ако българите спрат да крият доходите си и плащат по- високи социални осигуровки"Ето това е истината за държавната политика- държавата не стимулира българските граждани и вместо грижа им осигурява санкции.Или казано простичко: " Аз те докарах до състояние на мизерия и безнадеждност и въобще не ми пука дали ще оцелееш.Ти ме лъжеш, криеш доходи и не пълниш хазната, но аз ще
47
6
 
15
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Искайте си достойните пенсии от Ж.Жeлeв.От неговото време започна голямото разграбване !!
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжа е . Това твърдение противоречи на Швейцарското правило , което гласи - Колкото повече , толкова по - малко .
45
3
 
15
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Борето залага дълбоководни мини които ще избухват след неговото царуване!
44
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Досега децата не бяха ли равни? Откъде намират пари за да дадат едва ли не на всеки? Това не е грижа и помощ, а купуване на гласове. На едните дават, на други обещават, само и само да им се хване на въдицата някой и друг драг избирател. Лицемери, ама от най-долните.
43
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Част от проблемите е самият социален министър Сачева! А целият проблем е цялото правителство! Високомерно, нахално, безочливо, властолюбиво и крадливо!
42
2
 
28
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.сачева,а ние с половин век трудов стаж и пенсии 370 лева,към коя група ще ни сложиш,за 5% или за 10% индексация,никава индексация,а преизчисляване на всички пенсии,не може без трудов стаж,или с 15 ,20 години,да ги приравнявате с 40г.или по-вече трудов стаж.Затова е най-добре,да си подадете оставката,и да минете в забвение,всички и цялата ви партия,герб-комунисти,начело с най-младия комунист другаря ви борисов.Това ваше действие е пълен популизъм.
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе кво стана с Влади Рестото бе - ще връща ли тези 700 млн ?И къде го скрихте ?
40
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако парите които се крадат за година отиваха за пенсиите на хората, БГ пенсионерите щяха да имат един от по-добрите пенсии в Европа. Ама се краде и хората ще мизерстват докато пукнат.
39
0
 
28
 
! Отговори
Жо преди 3 години
ОГРОМНА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ!Размерът на пенсията се определя от трудовия стаж и парите, които си внасял за осигуряване.При тази измислица на БиБи-тковата мома Деница, хора с по-малко внесени пари ще получат по-висока пенсия от други с повече внесени пари!Ако имаме двама пенсионери- единия с пенсия 369 лв, другия с пенсия 370 лв, този, който е внасял повече, ще получи по-малка пенсия след БиБи-тковата реформа.Пенсия от 369 лв плюс 10 % ще стане 406 лв.Пенсия от 370 лв плюс 5 % ще стане 388 лв.
38
0
 
15
 
! Отговори
ГЕРБ си отива преди 3 години
Ромовете ще ги закупи Цецо!Пенсионерите ще си гласуват за БСП!Калинките от администрацията - те са единствената надежда на простия от Банкя. Но те са продажни - днес гласуват за ГЕРБ, утре за БСП. Келепиреца им основна движеща сила.
37
2
 
20
 
! Отговори
До 28 преди 3 години
Анонимен, майка ми се пенсионира на 55 г. през 1988 г. и пенсията й не изобщо беше мизерна! Мизерна беше миналата година, когато почина с 268 лв. пенсия, учител с 37-38 г. стаж. Много щедри станаха, ама от догодина!