В стабилно състояние са най-тежко ранените от катастрофата край Лесово

Две жени са в „Пирогов“, 9 ранени са в болницата в Ямбол
Обновена: 10 окт 2020 08:35 | 10 окт 2020 08:33, Елка Василева
17
В стабилно състояние са най-тежко ранените от катастрофата край Лесово
Снимка: БГНЕС

Спокойно е преминала нощта за двете пострадали жени при катастрофата край Лесово, които бяха транспортирани с военния самолет „Спартан“ от ямболската болница в "Пирогов".

И двете пациентки, които бяха най-тежко пострадали, остават със стабилни жизнени показатели. Продължават да са поставените под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи  в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов".

Още по темата

Останалите ранени са настанени в болницата в Ямбол. Те са 9, настанени са в три отделения.
 
"Двете пациентки, които са в "Реанимация", са в тежко, но стабилно състояние. Надявам се нещата да се развият благоприятно за тях. Те са с политравми. На едната е преливана кръв. Останалите пациенти също са прекарали спокойно нощта. Четирима от тях са в "Ортопедия", предстоят им оперативни интервенции. Трима са в "Хирургично отделение", те са под активно наблюдение, тъй като са основно с травми на главата", заяви зам. -директорът на болницата д-р Валентин Вълчев пред Нова тв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
В Турция на пазар преди 3 години
Само да не вземе и спартакусът да се блъсне в някой спрял тир.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, дай боже да се оправят хората.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе важното е че каскетите са прибрали за 72 часа украинския шофьор дето си е чакал чинно на опашката на КПП и са му се натресли отзад
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да се повозиш на Спартан трябва или да си Фигурант Грипенов или да се претрепеш и да си на прага на смъртта, така е у нас.
7
4
 
2
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Случайно да сте забравили, че Спартан-ът е на подчинение на Фигуранта, който е главнокомандващ на армията? И преди време ходи с него на официално мероприятие някъде в Европа и стана за смях Та, кой си прави ПР за сметка на чуждото нещастие? И нали не се ядеше асфалт - ама сега пътв бил тесен, нямало къде да се изчаква опашката за преминаване на граничния пункт... А, правителството е виновно! Да купим Грипени!
6
0
 
0
 
! Отговори
!? преди 3 години
Незнам проблемът в мен ли е или наистина все още не съм видял статия обясняваща причините за катастрофата и какво точно се е случило , за да са в толкова тежко състояние и как точно е загинал шофьорът на ТИР ударен отзад?
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
vai, vai..bedna darjava...s kosmonavti i raketi sanirat magistralite...
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ден има катастрофи с ранени в България. Тази не е с нищо по-различна от другите. Но за нея се вдигат шум и самолет. По новините чак извънредни включвания. Министърът на здравеопазването беше на летището. Просто си беше наистина един Пи ар. Днес ако има пак катастрофи дали ще пратят самолета или си направиха снимки с медиите и вече няма смисъл повече да се заннимават с такива неща.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какви са тези нелегални превози от микробуси до Одрин?къде са билетите, контрола на шофьора,платените данъци?
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз сега не мога да разбера фокуса на тези новини върху пациентите ли е или върху самолета :) май върху второто а? Разбрахме, че имаме и лети ама малко леко сякаш ... а?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман бе