На хората им писна, но не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията

Ще се стигне до много сериозни противоепидемични мерки, каза проф. Аргирова
12 окт 2020 18:36, Ния Христова
72
На хората им писна, но не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията
Снимка: БГНЕС
"Не трябва да се уморяваме от мерките срещу пандемията, въпреки че на хората доста им омръзна". Това каза за БНР вирусологът проф. Радка Аргирова, която е председател на Българското дружество по медицинска вирусология и председател на Националния експертен борд по вирусология към Българския лекарски съюз. 
 
Според нея тази умора е и една от причините за увеличаването на броя на заразените с COVID-19 в България и в света. Сезонното захлаждане, което е накарало хората да се събират на закрито, също е фактор.
 
"Ще се стигне до много сериозни противоепидемични мерки, където е надхвърлено нивото от пролетта на заразени", прогнозира проф. Аргирова. Тя подчерта още, че не само в България, но и в други държави се отчита, че цялата страна не е засегната дифузно, а само отделни области:
 
"В тези огнища трябва да се въведат много строги мерки, включително и със санкции. Какво струват усилията на всички останали, ако една малка група хора нарушава тези мерки и не допринася с нищо да спрем разпространението на този вирус".
 
По думите на проф. Аргирова е монго важно носенето на маски, защото е в полза на всички.
 
Според нея здравната система има потенциал да издържи на натоварването от сегашния брой на заразени с коронавируса пациенти. При нужда болни пациенти могат да бъдат хоспитализирани в болнични заведения и в съседни области, каквато е практиката навсякъде по света. 
 
"Гъвкаво здравеопазване е нужно сега", подчерта проф. Аргирова. Тя изтъкна, че системата в София има готовност да посрещне случаите на общата инфекция от COVID-19 и грип. 
 
Проф. Радка Аргирова препоръча противогрипното ваксиниране. Тя обясни, че то стимулира имунната система да образува антитела към грипните антигени, както и приемането на натурални средства за укрепване на имунната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
ww преди 3 години
Тая баба трябва да се заключи в къщи и да и се спре интернета!
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая филия В една килия с кунчев.
59
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен, мерките ограничават хората а не вируса, много си прав.
58
0
 
1
 
! Отговори
либ. дем. преди 3 години
Може би и аз съм в списъка на опортюнистите но и аз си правя списък на фашистите и комунистите, а той момента ще дойде и тогава или ние или те и така ще е най добре.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мисля си, че тази бабичка не знае какво значи писна им на хората, но скоро ще научи.
56
5
 
2
 
! Отговори
Мисля си преди 3 години
Българинът е много умен, знае всичко. Затова е най-беден в Европа, скоро и в света. Има неспасяем мозъчен вирус, по-заразителен от Ковида.
55
5
 
2
 
! Отговори
някой преди 3 години
До: номер 63Нищо подобно! Докторите от "старата школа" не ги бива, защото школата беше комунистическа!Има изключения, разбира се.Но не мога да разчитам на един книжен плъх, на който сакото му мирише на нафталин, и който освен руските учебници, които е чел преди десетилетия и не е научил нищо ново да ме лекува!!!Добрият лекар всяка година ходи на специализации, защото медицината се развива със същата скорост като информационните технологии!!!
54
2
 
3
 
! Отговори
65 преди 3 години
До българин: възрастните лекари са от старата школа и са мн.добри.Малко повече може да се вярва на тях,отколкото на млада засукана лекарка ,демонстрираща късата си престилка.А младите мъже лекари са много надменни. Филма ,,Откраднат живот" ме опровергава,но само на първо ниво.
53
2
 
2
 
! Отговори
Nona преди 3 години
До 44Защото е взела едни хубави кинти и сега трябва да оправдае вземането!
52
3
 
4
 
! Отговори
65 преди 3 години
И д-р Радка Аргирова е един от най-добрите вирусолози у нас.
51
8
 
4
 
! Отговори
65 преди 3 години
Носенето на маски,миенето на ръце и дезинфекция особено когато сме били в магазин ,е най-сигурната мярка.Защота сред нас има хора ,които са с Ковид и го разнасят.А имат съмнение,че са болни.Опасни са бутоните на асансьора напр.Огкъде да знаеш кой си е бъркал в носа и е натиснал. Ами ако е кихнал?Който не вярва че има Ковид, ако се разболее -да си плати цялото лечение..За носенето на маски в у-щата е най-спорното нещо.В час са25 деца с маски, а в коридора-125 без маски? Нещо те е точно така
50
1
 
12
 
! Отговори
аналлизатор преди 3 години
много им личи на накои, като вземат едни пари.
49
0
 
13
 
! Отговори
Народа ще ви избеси преди 3 години
един ден гадове мръсни про-западни !!!!!!
48
3
 
12
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Защо като я видя, се сещам за филма "Мумията се завръща"???
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радка-пиратка!
46
4
 
10
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Няколко часа по-рано написах че не трябва и да крадем (а не само не трябва да не носим маски) и при 10 плюса имам 6 минуса - което означава, че 6 от всеки 16 българи (повече от 1/3) смятат за добре, че трябва да носим маски, защото така по-лесно могат да крадат.
45
10
 
20
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ами то,ненапразно се казва "изкуфяли старци",а не "изкуфяли млади хора".Има пределна възраст/според мен/,след която единствената задача е,да си гледат старините.
44
10
 
31
 
! Отговори
Ужас! преди 3 години
Никога не е късно и на стари години за 50 лева да плюеш на дипломата си и да станеш за резил!
43
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарството противодействащо на тоз вирус е открито отдавна,което значи,че отдавна са предвидили такова развитие на групата вируси заради което е нужно само приложение наложено в практиката на лечение понеже всички нови разработки от изброени се основават на него като за притоводействие на вируса върху всички системи в организма включително информационната за отреагиране при въздействието му върху нервнопаралетичната като основна за подаване на сигнал за справяне с помоща на природен имунитет.
42
21
 
7
 
! Отговори
благодарен преди 3 години
Слушам и следвам с благодарност съветите на тази умна жена.

Спонсорирани публикации