Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19

Мангъров е бил контактен с водещият Георги Любенов, който е заразен с COVID-19
14 окт 2020 09:00, Ния Христова
221
Доц. Мангъров: Ако имам симптоми, ще се изследвам за COVID-19
Снимка: БГНЕС

"Ще се изследвам, ако имам симптоми, или ако някой ми нареди да се изследвам". Това каза доц. Атанас Мангъров в ефира на bTV.

Преди ден водещият от националната телевизия Георги Любенов, обяви, че е дал положителен тест за коронавирус. В последното му предаване в неделя Мангъров е бил гост в предаването му. Това повдигна въпросите дали и доцентът не е заразени с вируса и кога ще се изследва.

Още по темата
"Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена да е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност - той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано", обясни Мангъров.
 
Той е на мнение, че няма смисъл хора, които нямат симптоми, да се изследват, защото "това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица".
 
По думите на Мангъров в ежедневието си човек контактува със заразени без да подозира. Той обясни, че няма да се тества, защото има пациенти, за които трябва да се грижи.
 
"Тази информация не се предава правилно - колкото повече тестове се правят, толкова повече тестове се откриват. Истниските болни хора са в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
11
 
21
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Този човек трябва първо да се освидетелства. Прилича ми на психично болен или на сектант с промит мозък.
147
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Арогантно изявлениеНа него имам повече доверие отколкото на тебе.Представи си.
146
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИЕ, не е красавец като тебе.
145
8
 
12
 
! Отговори
До и преди 3 години
Не го вкараха в НОЩ защото е нестабилен и сега си отмъщава.
144
6
 
15
 
! Отговори
Арогантно изявление преди 3 години
Значи за него не е важно да да провери дали не е заразен и оттам-разпространител на зараза който да я сее сред доверилите му се пациенти,приятели,познати,роднини.Тоест-хуманната клетва за него е набор фалшиви думи,състоянието на околните не го вълнува,а е заслепен от собственото си величие и преценка.Отвратително е,нима бихте се доверили на такъв "лекар",нима бихте пратили децата си(нали е началник на педиатрична клиника)при него?И постоянното му менторстване по медиите(те савиновни за това).
143
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров сигурно е изкарал вируса още през април.Ама има едни PCR тестове за продаване.Вчера един друг разправяше как трябвало да се излеят едни 100 милиона за тестове.
142
12
 
15
 
! Отговори
И преди 3 години
Това чиче трябваше отдавна да е омирисало ареста. Само подстрекава по-неграмотните и неуки сиромаси да разнасят заразата. То и физиономията му е достатъчна за да се усети човек, че не е в ред.
141
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аболютно прав е. Какво от това като разбереш, че си положителен на Ковид? Нито има точно и ясно лечение от вируса, нито е полезно за самата психика на човека. Не стига, че се лее паника и смут от телевизора, ами и това да ти го кажат и да те посочат с пръст - спокойно може да се разболееш от мисълта. Доказано е внушението каква сила има. Вируси е имало и ще има, не може да спре живота.
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
131IQ 3.14ацки се пише все още адски на български!За съжаление аз лично не мога да ти дам IQ 3.14 но мога да потвърдя, че някъде под нулата т.е. 0.00 накратко отрицателно. Ако не е тайна какво си завършил имам в предвид начално или основно?
139
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чувството че това е умишлена провокация от страна на медиите срещу доцента в изпълнение на политическа поръчка.
138
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "това е единствения медик който не изневери на клетвата си и не предаде хората"
137
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутафчийски беше този който сравни тестовете така че не лъжете ами си припомнете....
136
3
 
5
 
! Отговори
не си лекар преди 3 години
До Лекар Защо баба ти да трябва да се заразява че и да умира заради някой друг ми тя свой си живот няма ли. Човек може да умре заради друг например при катастрофа ако го блъсне влак или нещо такова. как така си позволяваш да заплашваш и да лъжеш че си лекар те не пишат по форумите първото което е.
135
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Ми те и сега се опитват да го изгорят но се получава ефекта изгори за да светиш.
134
8
 
8
 
! Отговори
не си лекар преди 3 години
До Лекар "И това ми било лекар.Позор за професията."
133
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ремдесивир 2340 Долара на човек за пет дена ! за Съчко ще има , ама за простосмъртния народ Нема ! ти и доктори вече недостигат , места има само в новото поле на Банкя за сега.....
132
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е единственият, който казва истината.Ако бяхме в средновековието сигурно щяха да го изгорят на клада
131
24
 
18
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
И това ми било лекар.Позор за професията.Ако се изследва ,контактните с него лица могат да преценят риска , на който ще изложат близките си. Ако баба ми на 75 год. се зарази и почине ,заради някакъв такъв безхаберник, направо ще го убия , иначе женицата може още 10 год да си живурка и радва на внуци.
130
9
 
17
 
! Отговори
До IQ 3.14 преди 3 години
Дребнаво човече, хайде изрази критиката си към Мангъров, ама конструктивно. Обясни ни къде бърка. Защото иначе воплите ти изглеждат като безкрайно досаден тролеж - виж, че си изписал цялата страница с безмислените си коментари, изцяло в унисон с IQ-to ти, а на практика нищо не си казал.
129
11
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
До Анонимен142според радио Ереван, доказани специалисти от турското черноморие са изявили желание да опитат да му помогнат безплатно

Спонсорирани публикации