След 100 дни протести: Каква е равносметката?

5 Велики народни въстания и 4 министерски оставки се случиха за тези дни
16 окт 2020 20:15, Красимир Ангелов
227

100 дни или 2400 часа протести срещу кабинета и главния прокурор.

Началото беше поставено край резиденцията на Ахмед Доган в парка Росенец, където акостира гумената лодка на Христо Иванов. Стигна се до арести, последвани от остър спор между институциите – кой командва Националната служба за охрана?

Още по темата
5 Велики народни въстания, 4 министерски оставки, протести в десетки градове по света и у нас, стотици ранени и задържани. Такава е равносметката за последните 100 дни гражданско недоволство.

Според Арман Бабикян от т.нар Отровно трио още в началото на протестите Бойко Борисов избрал себе си пред партия ГЕРБ.

Журналистът от агенция ПИК Ива Николова се превърна в мишена по време на един от протестите. Днес тя твърди, че протестиращите, организирани от Отровното трио, защитават корпоративни интереси.

Кой финансира протестите? И наднича ли зад главните действащи лица бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков? Този въпрос търси своя справедлив отговор от Ден 1.

Протестиращите са категорични в едно – демонстрациите ще продължат до постигането на целите. Вероятността това да стане преди редовните парламентарни избори на 28 март обаче изглежда все по-малка с всеки изминал ден.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев и телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
25
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Покрещяха, поразходиха се за здраве . Взеха едни пари от Божков. Покрай ешмедеметата им лъснаха ауспусите на мераклиите политици и мафиотите зад тях. Лъснаха и платените журналисти, дето бяха за демокрация и честност. Е, сега Краси ще ме изтрие, щото тук е такА, няма свобода.
57
1
 
23
 
! Отговори
Топъл дъжд преди 3 години
Чакан дъждПлистана в мигИ отшумя... Как така изведнъж Стана по красива нощаП. Дубарова
56
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво е мнението на милионите българи? Щото гласуват едни 30%, немалка част от които са герберски калинки и купени роми.
55
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Равносметката е, че на Баце му падна така добре поддържаното лустро.Иначе щеше да ни управлява като ментора си, едни трийсетина години. Пролича си и колко малко всъщност сме се променили като мислене. Стига да има нещо за ядене и някой да ни хвърля по 40-50 лева, може да си ни управлява вечно.
54
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е със затихващи функцииАко зависеше от него още през лятото да беше подал оставкаРазпределяне на евро пари няма да има, разбрал го е вечеОбаче се изяви като медицински капацитет10 дни карантина ????Държавите намаляват приток на туристи, той намалява периода за карантинаМъка, мъка......
53
1
 
25
 
! Отговори
Малиии !!! преди 3 години
Гледам "Панорама" , в моментът Бабитидиотян , дрънка пълни глупости и гледа тъпо . Подозирах ,че този индивид има огромни ментални проблеми , но сега вече съм напълно сигурен. Жалка гледка , жалки 3- 4 хиляди ( по данни на МВР) безполезни търтеи и скучаещи старци, но най жалко е ,че не проумат ,че този фарс за милиони българи е само бял шум .
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ден 100: "Който го е страх от пра сета, не ходи по жълтите павета"
51
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в България режеха ръце за кражба!В Парламента, вместо бутони щеше да има пeдали!
50
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Диктатора от Банкя
49
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите срещу кабинета и главния прокурор навършиха 100 дни. Те бяха посрещнати с обиди от управляващите, преминаха през няколко вълни на полицейско насилие, броят на участниците сериозно намаля, но демонстрациите не спират. На 8 октомври 2020 г. протестиращите бяха подкрепени от Европейския парламент в исканията им за справедливост.Премиерът и главният прокурор продължават да твърдят, че няма да подават оставка. В опит да заглуши исканията Бойко Борисов предложи вариант за "рестарт" на системата чрез нова конституция. Проектът за нея се оказа бързо написан от неназовани автори и обсъжд
48
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щеше да сменя конституцията ново начало така каза всички го чуха сега всичко върви по старому теглят се милиарди заеми кражби не им стигат милиони пипат на едро да имат и за девето коляно
47
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бушоните изгърмяха, боко се скри в джипката, калинките от няма накъде тръгнали в последния момент да заблуждават че ще правят промени в конституцията. Такова нещо никъде няма.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това Революция ли е или е Стогодишната война? Ало, хайде темпо, темпо! Чоп, чоп! Няма да ви чакаме сто години да махате Бойко!
45
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд присъда и затвор за нищоправеца за подстрекаване към неподчинение и бунт!!
44
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултат промени в Закона за НСО[6][7] оставка на началника на НСО[8] оставки на министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов ГЕРБ предлага свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията. оставка на председателя на ЦИК Стефка Стоева оставка на правосъдния министър Данаил Кирилов
43
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Цвета Мъченица заиграла ръченица, па сервирала на Бокочовека една мътеница. Ибо казано е, когато мъченица играе ръченица, трябва да сервира и мътеница, защото така и не измъти Оная мисъл, дето толкова я измъчи. Цвета Мъченица извършила много добрини. На стари хора подарявала стари календари, за да си припомнят младостта. Ибо казано е - стар човек, жива мъка, нему е утеха само нявгашната младост. И Цвета се разплаквала от умиление към себе си, колко добре разбира и съчувства на чуждата мъка, когато сама е изпитала толкова страдания.
42
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11 пъти Бойко ги трепе на избори. Нямат ли срам да се показват тия позитанковци. Преди няколко дни пак ги бие на частични избори повсеместно. И колко пъти да им уйдисва на червения акъл без сиво вщество.
41
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сметката..., сметката ще я плаща фигуранта при бай Ставри!
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Равносметката е, че парата пра'й борбата. В
39
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
100 дни разни перковци и пияндета бродят по шопските калдаръми. Балъци колкото щеш има. Колко ли наивен трябва да е човек за да си помисли, че Боко ще допусне комунистите до властта. А тия отрочета на комунисти едва ли ще го проумеят.