Барометър: ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП в следващия парламент, Слави на ръба

Партията на Борисов води с 5% на левицата
232
Барометър: ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП в следващия парламент, Слави на ръба
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ остават водеща политическа сила макар и изминалите седмици и месеци на протести и скандали да оказват влияние върху процента желаещи да гласуват за тях – 20,9, което води до леко скъсяване на дистанцията между първия и втория играч на политическата сцена. Това показва проучване на „Барометър България“,проведено между 10 и 16 октомври.

Още по темата

Без промяна в тенденцията БСП не успяват да убедят масовия избирател, че са надеждна алтернатива на сегашното управление и не привличат нови гласове извън обхвата на техните твърди гласоподаватели – 15,1% от заявилите желание да отидат до урните.

ДПС са трета политическа сила със 7,9% - представители на техните традиционни поддръжници. Включването на текстове за „Истанбулската конвенция“ и македонско малцинство в резолюцията на Европарламента и изобщо повдигането на тези теми от външна сила се възприема като грубо вмешателство от страна на патриотично настроените избиратели, което намира отражение в консолидиране и повишаване на подкрепата за ОП – 7,2 процента, което би направило патриотите четвърта политическа сила в бъдещ парламент.

Партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ отбелязва застой в подкрепата си – 3,9% от избирателите, като трябва да се отбележи мълчанието, граничещо с отсъствие, на политическата формация и лидера ѝ по всички актуални теми, които вълнуваха обществото през последните месеци, което не остава незабелязано от подкрепящите ги – предимно млади хора, склонни да търсят новото и интересното, но рядко отиващи до урните.

Губещият от резолюцията на Европарламента за момента е „Демократична България“ – от една страна инициирането на дискусията е съвместно между десния Радан Кънев и евродепутата от БСП Елена Йончева, което се възприема от десните избиратели като непочтена сделка с дългогодишния им политически противник, от друга страна в резолюцията изненадващо бяха включени спорни и неочаквани текстове, които могат да се възприемат като опит за вмешателство в суверенитета ни и критика към Конституцията ни. Явната коалиция с БСП и подкрепата за Истанбулската конвенция, гей бракове и сепаратистката ОМО Илинден в Европарламента на лидера им Радан Кънев е причината за оттеглянето на симпатиите на избирателите към тях. ДБ биха получили подкрепата на 3,0% от гласуващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
123Ха, ха, мечтай си.
116
7
 
4
 
! Отговори
Отец Дионисий преди 3 години
'''БАРОМЕТЪР''' Е НА ЕДНА КЛИЕНТКА И ПОСЛУШНИЦА НА ГЕРБ--ЕЕ ЗАБРАВИХ И ИМЕТО...НЕ АНТОАНЕТА ХРИСТОВА, АМИ ЕДНА ДРУГА БЕШЕ . -- СТАРА КОМУНИСТКА ОТ НОМЕНКЛАТУРАТА , ПОСЛЕ ЧАСТ ОТ СДС БЕШЕ .ТОВА ИЗМЕРВАНЕ Е ЗВЕРСКИ ГРЕШНО И НЕДОПУТМО СЕ ПУСКА В ЕФИР ???...ЗАЩО ???КОЙ ДАВА ЕФИР НА ЗВЕРСКИ СУПЕР ЛЪЖИ И ПИЛЕНЕ НА МОЗЪЦИ ?А '''ОБЕДИНЕНИ ПАТЕРИЦИ''' -- НИКОГА НЯМА ДА ВЛЕЗАТ ПОВЕЧЕ :: НИКОГА И НИКЪДЕ...ТЕ СА БЕТОН ТРУП .
115
2
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Искате да видите резултатите от командването на новите управляващи ?!Елете след 2 години да ги видите във бетонно изражение в Община Несебър напр.
114
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентските избори ВИ ГИ СПЕЧЕЛИ ДПС И ***,и разочаровани от ГЕРБ,и мъжкари вярващи на мъжкаря РР/пойнт пауъраХАХАХАХА!!Само няколко месеца по-късно БКП отново беше морален победител!Догодина обаче пауърпойнта ИЗЧЕЗВА с 300 не с 200!!БЪЛГАРИТ ЕНЕ ИСКАТ ЕВРАЗИЯ,ИСКАТ ЕС!!
113
6
 
4
 
! Отговори
Краси преди 3 години
ГЛУПОСТИ и ИЗМИСЛИЦИ!
112
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентските избори бяха явен пример, че България избира БСП!!Дрънчите като чобански манерки. Президентнските избори нямат нищо общо с парламентарните. Може ли да има първи, втори, трети и т.н. президент? Може ли на парламентарните избори да има втори тур?И затова после викате, че избори били манипулирани, защото хал хабер си нямате от държавно устройство!
111
11
 
0
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
Баце дай още по 50 лева,малко са, искаш тънко да минеш, не става, кихай още!!!
110
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия приличат на ало-шарлатаните
109
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма партия в света освен БСП,която е фалирала държавата си два пъти за 7 години.През 1990/1991е първият фалит-разпадането на СИВ и загубата на пазар на "великите български индустрии" ,а всъщност всичко е било една илюзия и резонно се озоваваме с 11 милиарда външен дълг и 30 милиарда -вътрешен.БНБ не може да обслужва дълга,а Луканов обявява мораториум.Вторият фалит е през 1997г при Видено, когато след хиперинфлацията идва Валутния борд.Сега тези,които ми сложат минус,нека обяснят ЗАЩО !!!!
108
19
 
4
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Президентските избори бяха явен пример, че България избира БСП!!2 милиона избиратели подкрепиха Р. Радев!!ФАКТ!!
107
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само БСП може да осигури благоденствието на българите!!Те па не са били на власт от сума години и еспертизата им е закърняла, като като малкият пръст на ленивец.
106
4
 
7
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
НИКОЙ НЕ ВЕРВА, ВЕЧЕ НА ТИЯ СОЦИОЛОГИЧНИ БЛЪФОВЕ, ПРАВЕНИ ЗА МНООООГО ПАРТИЙНИ ПАРИЦИ!ИГРАТА Е МНОГО ***:ПЛАЩАШ--ЗА ДА ТИ ВДИГАТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ РЕЙТИНГ!А, ТОВА ВСЪЩНОСТ, СА ПРИКАЗКИ--ЗА НАИВНИЦИ!!!!
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На последните няколко избора освен Барометър близо бяха и едни други които рядко ги съобщават НЦИОМ,една друга май СОва Харис и те бяха малко повече познали,обаче другарските цоцагенции ТРЕНД-осирация!!7-10%=тни ПУНКТА РАЗЛИКА между проучванеи резултати.След Резолюцията в ЕП и състава на правителствотона Корнела в сянка с баба Масларова и Таш..ако Ерменков не мога да си представя нормален бълагрин да гласува за БКП!Истината е обаче че има много нереално прости,да им благодарите на тях другар
104
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В тази "социологическа агенция" работи ли някой изобщо ??? Според данните от Търговския регистър, няма подавани финансови отчети за последните години, "Агенцията" няма интернет-сайт, интересно къде са публикували това изследване - сигурно на разписанието на влаковете на жп-гарата
103
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей за едната власт ще затрият държавата,ни ковид признават ни чума ни СПИН,кокала не бива да се пуска!
102
15
 
1
 
! Отговори
БСП преди 3 години
БСП ще е големия победител на идващите избори!!БСП единствено знае какво иска българина!!Българина не иска корупция, не иска мафия, неиска асфалт, магистрали!! Иска справедливост иска пенсии иска работа!Само БСП може да осигури благоденствието на българите!!
101
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще ни лъжат подобни шарлатани ? никой не им вярва !
100
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам какви са Барометър но имам спомен че на последните няколко избори имаха най-малък фал т.е. бяха най-близо до истинските резултати.Докато цоцагенциите на другарите ЧЕРВЕН КОЛЬО,собственика на голф игрища и плантации при Мелник другаря Кънчо Стойчев,на полубрата на Сергейчо тавариш Юрий АслановИЧ направо се бяха уср..али тотално.Дори Алфарисърчката на Прокопиев Борянка се беше възмутила как може такава некадърност.Но пък алфата са си на прокопчо и недолюбват вече батето,сега ПР на Главчо
99
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В статията никъде не се казва, че това е социологическа агенция ! Излиза, че всеки може да си направи фирма и да прави социологически "сондажи" не е необходимо да си социолог, както и да имаш интернет-сайт
98
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!