Към трите "Д" Щабът прибави и четвърто - приемайте витамин Д

Не взимайте свръхдози, предупреди проф. Кантарджиев
Обновена: 22 окт 2020 11:05 | 22 окт 2020 11:05, Красимир Ангелов
197
Към трите "Д" Щабът прибави и четвърто - приемайте витамин Д
Снимка: БГНЕС

"Здравната система прави каквото може, държавата прави каквото може, всички колеги правим каквото можем и ако разбиране от хората, нещата ще станат още по-добре", заяви по време на пресконференция на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.

Още по темата
Той посъветва за пореден път да се спазват трите Д-та и сега сложи към тях четвърто - витамин Д.

"Към трите "Д", за които говорим от началото на пандемията – дисциплина, дистанция, дезинфекция, сега добавяме още едно – витамин D. При липса на слънце, това е медицински доказаното полезно средство", посочи проф. Кантарджиев.

Той обаче предупреди, че приемът на витамина става по специфичен начин и с "почивки" между приемите.

"Не взимайте свръхдози", предупреди експерът.

Той предупреди да се внимава да не се предозира витаминът, като за възрастни се препоръчват по 4 капки, за дете - една-две. Експертът посочи, че приемът на витамина трябва да става 10 дни и после да се почива, преди отново да се възобнови употребата му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 62Няма какво да вярваш на мен. Посочих ти изследване. Така се установяват факти. А не като четеш опаковката, на която хората се презастраховат. Иначе аз казвам истината, мога ти посоча моите изследвания. 600 000 единици всеки месец в продължение на месеци и едвам стигнах оптимално ниво.
64
0
 
3
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Тоя го гледах на живо. Ми той има някакви психични проблеми. Не е на център, определено :)
63
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ама Тодор Кантарджиев така по-добре изглежда с маска. Така поне не му се виждат мустаците.Това с витамин D с някаква цел ли ни го казва, или просто за благозвучие, защото буквата е същата - "Д"?Прочие, чул-недочул, че пробват да лекуват пациенти с COVID-19 като им дават витамин D.Мисля, че на повечето образовани българи е ясно, че през зимните месеци е полезен витамин D, със или без корона.Превишаването на дозата води до редица усложнения.Витамин C обаче е безвреден и също помага за вируси.
62
4
 
0
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До Анонимен 56Предлагам да сме търпеливи още 6 месеца, спазвайки мерки и ограничавайки си живота, докато изпитат ваксина и лекарства, които намаляват дълготрайните последствия и смърт. След това тоя вирус ще бъде, както нормалния грип. Вие сте такива егоистични оли*гоф*рени, че не знам, как сте живи от тъпотия е егоизъм. Не можеш да си жертваш рахата за 6 месеца, за да спасиш 10000 живота. Нямам думи.
61
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауКак точно "балансира работата ѝ"? За лекарства като Лосартан разбирам и обясних вече как. Но за витамин Д не разбирам. Омега 3 мастните киселини например също имат противовъзпалителен ефект заради ресолвините, които се формират от тях.
60
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете училища и детски градини, изкарайте, който може на дистанционна работа, и до месец проблемът е решен. Трябва малко наблюдение, и причинно-следстено мислене, а не папагалско повтаряне на мерки, които не работят. По тоя начин може да се стигне до ситуация, която е много близка до война: хиляди мъртви, неефективни болници с безпомощни лекари, освирепели и неадекватни хора, бунтове!
59
0
 
1
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
Ти вероятно бъркаш старите и новите единици за вит. Д. Има голяма разлика.
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добавете и 5-то Д, Д-то на Баце, кой не го целува под карантина
57
1
 
1
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
ПИЯ ВИТ. Д СПОРЕД УПЪТВАНЕТО ОТ ОПАКОВКАТА МУ. НА ТАКИВА КАТО ТЕБ НЕ ВЯРВАМ. ТОЧКА. МНОГО ЛЪЖЕШ.
56
2
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До До БауТова не е грип ... Не ми се обяснява защо са лоша идея.
55
6
 
7
 
! Отговори
иванова преди 3 години
за какъв стаден имунитет говорите след като преболедували веднъж се заразяват повторно?
54
2
 
2
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Не. Имуностимулаторите въобще не са лоша идея. Само с тях се ИЗЛЕКУВАМ ЛИЧНО НАПЪЛНО ОТ ГРИП. НЕ ПОЛЗВАМ АНТИБИОТИЦИ ПОНЕ ДОСЕГА - ОТ 13-14 ГОДИНИ.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 21Мога да ти покажа моите изследвания след няколко месеца по 20 000 единици.Иначе https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12499343/ под 3-5000 е крайно недостатъчно да има натрупване, така че минимумът би трябвало да е 5000 единици на ден. Което не значи, че на един път не мога да се поемат много повече. Някои приемат по 50 000 на ден примерно веднъж на няколко седмици. Никакъв проблем няма с това, например д-р Брад Станфилд от Австралия.
52
4
 
1
 
! Отговори
До Владо преди 3 години
Ти си единственият нормален тук. Останалото са 3ма души с различни никове, КОИТО СА РУСКИ ХИБРИДЧИЦИ. МИСЛЕТЕ.
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само с глупости ни занимават.
50
2
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 54Балансира работата й. Поне аз това разбрах. Имуностимулаторите са лоша идея, но добрия баланс - добра. Не е лечение разбира се, но е малка стъпка в правилната посока.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Владотъй или иначе всички ще се заразят, просто заживей с тая мисъл, вируса ще премине през всички, рано или късно всеки ще трябва да се сблъска с него в т.ч. и ти, колкото и да се пазиш
48
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Битката за Европа започна. Не виждам в САЩ и Китай да има някакви ограничения за хората.Скоро ще сте роби на неомарксистите.Ваксините/чиповете ще са първо за Европа. Спете още ...и вярвайте на някакви провокатори като Бау
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауВ Австралия даже спортистите имат ниски серумни нива. Не се учудвам, за да си го набавиш от слънцето трябват доста специфични условия всъщност. Но как точно влияе на имунната система искам да разбера.
46
5
 
1
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ ПРОЧЕТЕ УПЪТВАНЕТО ЗА ВИТ. Д ОТ НЕТА. НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ФОРУМНИ " СПЕЦИАЛИСТИ". НАРОЧНО ВИ ЛЪЖАТ. РУСКИТЕ ХИБРИДНИ АТАКИ ИМАТ ЗА ЦЕЛ СВАЛЯНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЧРЕЗ КАКВОТО МОЖЕ, ВКЛ И КОВИД.