Към трите "Д" Щабът прибави и четвърто - приемайте витамин Д

Не взимайте свръхдози, предупреди проф. Кантарджиев
Обновена: 22 окт 2020 11:05 | 22 окт 2020 11:05, Красимир Ангелов
197
Към трите "Д" Щабът прибави и четвърто - приемайте витамин Д
Снимка: БГНЕС

"Здравната система прави каквото може, държавата прави каквото може, всички колеги правим каквото можем и ако разбиране от хората, нещата ще станат още по-добре", заяви по време на пресконференция на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.

Още по темата
Той посъветва за пореден път да се спазват трите Д-та и сега сложи към тях четвърто - витамин Д.

"Към трите "Д", за които говорим от началото на пандемията – дисциплина, дистанция, дезинфекция, сега добавяме още едно – витамин D. При липса на слънце, това е медицински доказаното полезно средство", посочи проф. Кантарджиев.

Той обаче предупреди, че приемът на витамина става по специфичен начин и с "почивки" между приемите.

"Не взимайте свръхдози", предупреди експерът.

Той предупреди да се внимава да не се предозира витаминът, като за възрастни се препоръчват по 4 капки, за дете - една-две. Експертът посочи, че приемът на витамина трябва да става 10 дни и после да се почива, преди отново да се възобнови употребата му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
4
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До Анонимен 33Братленце стаден имунитет не съществува! Моето предполение го казах вече. Твоето е да се заразяват всички, и който умре - умре, за да не си ти в "затвора". Не ти пожелавам близките ти да се заразят!
44
6
 
6
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Витамин Д балансира имунната, което е доста важно. Направиха се бая изследвания по света и Д-то наистина помага човек да изкара вируса по-леко. В слънчева Испания се оказа, че хората са с доста нисък Д по някаква причина. Явно само туристите седят на слънце. Витамин Д е сравнително евтин.
43
3
 
2
 
! Отговори
Мангърчов преди 3 години
Не се патикьосвайте. Идва стадниат имунитет. Още има - няма към 10000 умрели и ще го постигнем!
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Германия като са дисциплинирани и спазват всички мерки, да не би да са се преборили с вируса?Ако ставаше с маски и дистанция в Северна Корея нямаше да има болни в количество като из цял свят.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАГЛАВИЕ: Проба за ваксина срещу AstraZeneca COVID-19 - Бразилски доброволец УМИРА, пробата да продължи
40
0
 
2
 
! Отговори
Маски, дистанция и преди 3 години
ДГД :)
39
6
 
2
 
! Отговори
питам колко? преди 3 години
Колко заразени и умрели ви трябват за да затворите развъдниците на ковид, наречени УЧИЛИЩА?В Чехия им трябваха 4000 заразени на ден. Това ли чакаме? Ама в Чехия смъртността е доста по ниска от БГ. Не се ли поучавате от тях?
38
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Витаминът е само един и той е ГЕРБ.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже нямат адекватно решение и ползват решения, видими за обществото - маски и дистанция.И от двете мярки няма полза никаква, но са видими са електората и създава усещане у него, че държавата се грижи за него, но всичко е на ужким.
36
4
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
МНОГО ЗАБЛУЖДАВАШ ХОРАТА. ИМАМ ВИТ.Д ВКЪЩИ. НА ОПАКОВКАТА ПИШЕ 400UI. МАККИМАЛНА ДОЗА 1Т. ДНЕВНО. НЕ ЛЪЖИ!!!
35
4
 
1
 
! Отговори
витамин дрън преди 3 години
Пак глуупости на тея умишлени неадекватници. Проблемът първо е с учениците. Има ли ученици има мъртви. Това е.След това маски но само на ЗАКРИТО. В шаба са тотално изкукали или нарочно го правят за да облекчат пенсионната система.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркаджии, и с мерки и без мерки, резулата ще е един и същи, докато вируса не прехвърли 50 % нема да почне да намалява, в Испания от март месец маските са задължителни навсякъде, лятото даже и по плажовете ходеха с маски и резултат какъв е, абсолютно нулев имат 735 починали на 1 милион население, в Швеция немаше никакви мерки и имат 580 починали на 1 милион население, оказа се че тяхната стратегия е на-правилна, защото преминаха през пика в началото на лятото и от 3 месеца имат под 10 починали
33
2
 
8
 
! Отговори
факт преди 3 години
Сетиха се , но късно , да не бяха затваряли парковете и планините , там на слънце е най-добрият Витамин Д.Съд за антимедицинските фашисти. Мерси
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога и 5-то,но най-ефективното "Д" - "Д"истанционно обучение?
31
1
 
1
 
! Отговори
5-6-7мо преди 3 години
ДДДД ДГД
30
1
 
0
 
! Отговори
скрййте вит. D преди 3 години
Прибавям към аптекарите ,който още не са го скрили !
29
1
 
2
 
! Отговори
M.I.C. преди 3 години
Не знам за какво се дават леедите за пример. Една от най-високите смърности на глава от населението... за заразени същата работа (а тяхната гъстота на населението е доста малка). Евала. Супер са.
28
5
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Само не разбрах, защо така наречения премиер винаги апострофира министрите си. Има издадена заповед от МЗ, но "корифеят"-султан веднага я коментира и поправя - устно. Днес по улиците на 20 човека, 1 беше с маска. По спирките с много хора, и почти всички с лигавчета за повръщане. Няма да намалеят заразяванията, докато не се спазват мерките Д, Д и Д. Дезинфекция, дистанция и дисциплина, а дисциплината означава спазване на заповедите, т.е.носене на маски. *** докато не го разбере, ще се сриваме.
27
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като е толкова важен витамин D, че чак го прибавихте към трите Д-та, защо през пролетта затворихте паркове и градинки, че и пейките откъртихте някъде, защо ни забранихте да ходим на Витоша и изобщо - да излизаме от вкъщи. Витамин D се "трупа" от слънцето. Аз пък към трите H-та : Некомпетентни, Некоординирани, Нелепи, добавям четвърто: Нагли.
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шведите се "справят перфектно " ... 6 000 официално мъртви и 100 000 заразени. Много им завиждам...