Опашки пред болниците за тестове - кой плаща за тях и кой не?

Резултатът излиза в рамките на 15 минути
Обновена: 9 ное 2020 07:06 | 8 ное 2020 20:35, Веселина Йорданова
90

Опашки пред болниците с мобилни пунктове за бърз тест за Ковид-19. Освен, че на места чакането отнема часове, се оказва, че за едни прегледът е безплатен, а за други не.
Още по темата
В събота вечерта Мария вдига температура, има болки в гърлото и се чувства отпаднала.

Затова днес въпреки голямата опашка и това, че трябва да чака над два часа, е дошла пред Александровска болница, за да си направи антигенен тест.

"Снощи имах температура. Дори и сега имам малко - 37 - те ми я мериха. Казаха ми, че няма да се плаща", разказа тя. С часове на опашката е и Иван. Той обаче плаща 35 лева.

"Просто бях в дълъг болничен, от утре съм на работа и заради това. Лично успокоение. Понеже нямам симптоми, трябва да се плати", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Така се оказва, че за един тестът е безплатен, а за други не. По-рано днес здравният министър Костадин Ангелов уточни, че тестовете са безплатни за хора със симптоми, а по желание ще се заплаща.

От съобщение на страницата на Александровска болница става ясно, че тестът струва 35 лева и за това дали трябва да се плати или неq ще прецени дежурният лекар. Опашки освен пред Александровска болница в неделя имаше и пред "Пирогов".

"Ние бяхме при Александровска болница, там е доста по-дълга опашката", разказа Деян.

От едната на другата опашка се е наложило да се премести и Йоана. Тя е учител и симптомите проявява два дни след като е имала контакт със заразен ученик.

"Събудих се с главоболие, проверих си температурата, имах 37,6. Беше ми много студено, втрисаше ме, говорих с лекарката и тя каза "Отиди да ти направят PCR тест". Надявам се, да са безплатни".

Платен или безплатен, резултатът излиза в рамките на 15 минути. Ако е положителен, пациентите е необходимо да си направят PCR тест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: тесткоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 3 години
До Анонимен 46 Защо , теб не те ли е страх за животеца ?Живота е един.
56
1
 
4
 
! Отговори
*_* преди 3 години
Ама тия кръвните тестове са по 20 лв в аптеката. Вземаш си, не висиш на опашка. Да не говорим че за прясно заразени не показват правилно.
55
2
 
2
 
! Отговори
Normal преди 3 години
ами естествено, жената е спешна с оплаквания от предишния ден, тя не заплаща, спешността е до 48 часа, мъжа е бил карантиниран и се е лекувал (най-вероятно) и отива да му се направи изследване за да се върне на работа, спешност няма и се заплаща.
54
1
 
7
 
! Отговори
факт преди 3 години
Според прочетеното в статията, тези опашки са за бързо заразяване на незаразените болни. От поне 50 дни има заболели и оздравели от грипове, настинки и простудни заболявания.
53
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До анонимен 54За един преАтел с погребална агенция питам - къде е списъка?
52
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До чшшВсеки божи ден в България умират по около 300 човека включително тези от модерния вирус! Доскоро ДНЕС пускаше и статия по колко от област са починали С коронавирус и съпътстващите заболявания! Ще ги призная като пуснат списък с всичките 300! С адресите, телефон за връзка с роднините...!
51
5
 
8
 
! Отговори
чшш преди 3 години
До Оная с косата идеКакво ненормално виждаш в това, 100 умрели на ден за цялата страна? Такава и по- висока дневна смъртност има ВСЯКА година. Сега се умира само от ковид.Не всявай паника, или си паникьосвай сам на спокойствие у вас. Изваждай статистики от минали години и не плаши хората
50
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
"Ако имате симптоми, вероятно е COVID-19, в момента няма грип"Това шега ли е?! Цяло лято и хепатит А нямаше защото може би всички най-усърдно си миехме ръцете и зеленчуците! Значи ли това, че само грипни и коронавируси предизвикват т.нар. ОВИ и ОРЗ с подобни симптоми! Има цял списък с около 200 такива вируси / парагрипни тип 1и2, респираторно-синцитиалният вирус, метапневмовирусът, адено-, рино-, корона- и бокавирусите/!Коронавирусите също са много на брой! Не е само КОВИД!
49
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Интересно е да се знае за протокола - продължават ли да си получават бонусите за нищоправене началника и членовете на НОЩ?!Дa излезе пак cутринта нa ТВ-то cвeтaтa трoицa c гeнeрaлa oблeчeн в чeрнo в cрeдaтa!
48
3
 
5
 
! Отговори
Оная с косата иде преди 3 години
none;">Смъртността на изхода на болеста сега върви към 2-3%, което означава скоро да мине 100 умрели на ден = първа причина за смърт в страната, 30% от вдички починали за деня. Грипче!?
47
2
 
5
 
! Отговори
Инш аллах преди 3 години
Те някои, не бяха пъзльовци от covid и се уплашика, малко преди да умрат! Кел файда? За изкаралите го на крак, вирусът е 100% безобиден! За умрелите, включително напълно здрави е 100% смъртоносен!Никой не може да е сигурен, конкретно неговият организъм как ще реагира на инфекцията!0 или 100% е смъртността за всеки отделен човек. Инш аллах!
46
1
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 3 години
Кажете как да се справим с параноиците,защото те ще пичинят непоправими бели?
45
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следващата най-дефицитна лекарска специалност ще е психиатрията.То отдавна си личи. Само погледни Ангелов - той си е за лечение отдавна. *** отвсякъде.
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Оф бе, големи пъзльовци. И аз го изкарах, дори не съм звънял на личния лекар ''...................Страх ги е за животеца ... освен това медиите постоянно им набиват страх и ужас, а мнозинството от хората вярват на всичко което чуят или видят ... собствено мислене отсъства напълно.
43
4
 
16
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Оф бе, големи пъзльовци. И аз го изкарах, дори не съм звънял на личния лекар, просто пих авирон рапид - такава като добавка, пих витамини, аспирин, много вода и сокове и за 2 дни бях като нов. А имах и температура, кашлица, хрема, умора и тн. Минава за 2-3 дни ако не се панираш, какво ще ходят за всяка температурка да се тестват където ако не са били болни, със сигурност ще хванат нещо на тая опашка
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 39хаус се пише хаос на български!Думата хаус я няма на български, но на немски и английски и на латиница има значение коренно различно от това, което може би искаш да кажеш! Иначе съм съгласен, но научи български, срамота е даваш съвети на грешен български!
41
5
 
4
 
! Отговори
Hayri преди 3 години
Тези които пожелание без сериозни симптоми да заплащат теста и то над 100 лв . Така ще се намали натоварването на лабораториите и ще има възможност да се помогне на наистина болните хора. Спрете с това за лично успокоение , за успокоение ходете на психиатър или психолог по ваше решение.
40
0
 
13
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Очевидно мафиотизирането на държавата е ясно изразено в здравеопазването.У нас е пълно с болници сключили договори с НЗОК,но с персонал ,който фигурира в тях само по документи.В тях постъпват само пари ,не и пациенти.
39
1
 
12
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 3 години
Следващата най-дефицитна лекарска специалност ще е психиатрията.
38
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разочарован съм от относителният хаус и слаба организация. Аз вярвам, че във времена на криза, трябва да се обедният хората, да бъдат поведени от законно избраите си лидери и да се търси решени на въпроса, а не да се събират едни хора, да никазват да си седим вкъщи, след 2 месевца да ни казват, да не си седим вкъщи, а след още 5 месеца, да не знаем какво да правим ...