Вярваме в конспирациите, 37% няма да си сложат ваксина срещу COVID-19

Доц. Околийски: Надявам се рязкото увеличение на случаите да вразуми хората
10 ное 2020 09:06, Александър Попов
287
Вярваме в конспирациите, 37% няма да си сложат ваксина срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС

Данните за разпространението на коронавируса в момента са доста песимистични и разчитаме единствено ваксината да ни помогне и да ни даде мощно оръжие в борбата с коронавируса, заяви пред bTV доц. Михаил Околийски, представляващ СЗО в България.

Изследване на здравната организация относно нагласите и поведението на българите по време на корона кризата, показва, че около 37% от хората не искат да си поставят бъдеща ваксина.

В България ваксинирането е традиционно ниско, а отделно причините се коренят във фалшиви вярвания в конспиративни теории, че ваксината има някакви други намерения.

Още по темата
"В сравнение с други страни в Европа, ние сме на едно от първите места по конспиративно мислене и по това да вярваме, че има тайни организации, които движат определени процеси – например пандемията. От друга страна през годините в България много малко се е инвестирало в обществено здраве и превенция", каза доц. Околийски.

Изследването на СЗО показва още, че с настъпването на нови месеци по време на пандемия българинът става все по-мнителен.

Надявам се рязкото увеличение на случаите да вразуми хората, че това е много сериозно и те да се убедят, че ваксината е нещо полезно, коментира доц. Михаил Околийски.

Според него неспазването на мерките не е защото сме недисциплинирани или много лоши европейци, а е знак за това, че нещо с психиката ни скърца.

"Ние се чувстваме тъжни, депресирани, често хаотични и един от знаците за това е неспазването на мерките", обясни още представителят на СЗО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
0
 
1
 
! Отговори
хитлер петар преди 3 години
кил бил,за ми ваксинира,ШНАПСА
255
0
 
4
 
! Отговори
лекар преди 3 години
Цифрата е манипулираща!!!Реално над 80%" не искат да се ваксинират!!!
254
1
 
3
 
! Отговори
мда преди 3 години
Който иска да се ваксинира. Аз няма да се тровя с живачните ви ваксини. Гледах една теория че ваксините причиняват умствена изостаналост при децата. От 1 на 5000 през 70те години на 20 век се увеличават на 1 на 32 болни през 2014.
253
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
Хората разсъждават и интуицията им казва че ковида не е толкова страшен. Платени доцентчета и докторчета ни плашат за да приемем отровната ваксина и да ни редуцират.
252
3
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Който не вярва в конспирациите и тайните общества е супер залюпен, влязал в коловозите на ежедневието си, интересуват го елементарни неща и се, чуди що така стана...четете история, четете книги учете но не по простите нови учебници нещата които не искат да знаете не ги пише в учебниците...не може да си затваряш отворените очи и да вярваш най-малко на медийте камо ли на другите, всичко е зависимо от някого. Историята е написана от победителите но не означава че е истината. Света е конспиративен..
251
3
 
5
 
! Отговори
az da vi преди 3 години
Още не са направили ваксината а вече има 3 разновидности на Ковид (за сега известни).Също като преди с грипа. Върлуват 3, 4 , че и повече вида а те предлагат една ваксина...Никога не съм се ваксинирал и сега няма да го направя..................
250
2
 
3
 
! Отговори
до 256 преди 3 години
така е, онанист-джендъре
249
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
номерът е да внесът едно 15-20 000 ваксини с които да се самофинансира самоваксинацията на Бустана и Силтана.Това казва числото 37%
248
2
 
12
 
! Отговори
На Дженър вярвам! преди 3 години
Интересно е да се знае, че по времето, когато д-р Едуард Дженър е създал ваксината срещу едрата шарка, в родината му е имало утвърдена методика, т.н. вариолация, чиято цел е била човек да придобие имунитет срещу болестта. Разработена в Константинопол, вариолацията е прилагана в Англия с успех в около 98% от случаите. Тези 2% неуспех на вариолацията не са давали покой на д-р Дженър и са го мотивирали да създаде своята ваксина. Затова хората не вярват, когато им пробутват ваксина с успех 90%.
247
15
 
6
 
! Отговори
да се знае преди 3 години
конспирациите се произвеждат от руски ферми за *** с огромен бюджет като част от хибридната война на русия срещи демократичния сват.единственния начин да ги победите е са не им вярватекакво представляват: взимат се факти които са истина и се изопачават в много малки част от тях което ги превръща в октровенна лъжа, но това не е целта, целта е на това да повлияе на вашето решение да направите или не дадено нещо с цел не да ви помогне а да ви бутне в посока удобна за поръчителя на дезинформац
246
1
 
2
 
! Отговори
ива преди 3 години
До АнонимеНИскрено ме разсмяхте,но гледам някои не разбират какво е ирония.
245
3
 
26
 
! Отговори
Л.Д. преди 3 години
Около мен не познавам някой, който иска да си сложи тази ваксина. И хората съвсем здраво разсъждават. Различни лекари от много дьржави казват едно и сьщо, че не може за толкова кратко време да се направи и тества ваксина. И съвсем нормално е хората да избират да вярват на лекари професионалисти.
244
2
 
13
 
! Отговори
На Дженър вярвам! преди 3 години
Хората усещат, че под лозунга за ваксина срещу Ковид-19 едни хора искат да натрупат едни големи пари. Без изобщо да осигурят на пациентите това, за което искат да ги накарат да плащат. Какво значи ваксина с 90% надеждност? Това значи 10% неуспех, което означава милиони допустими жертви. Неслучайно, за нито една антиковид ваксина не можем да видим лекар или лекарски екип, който да носи отговорност за хубавото и особено за лошото. При ваксината срещу едрата шарка, такъв лекар е д-р Едуард Дженър.
243
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В последните месеци броят на антиваксърите се е удвоил и утроил. Продължавайте да го играете този ковидиански цирк и скоро ще стигнем ниво на колективен имунитет срещу ваксините - над 70%.
242
3
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Иронията е че нещото което тръбеше на ляво и дясно че Земята е пренаселена и трябва да се редуцира земното население (Бил ГЕЙтс), разработва ваксина да спаси хората от пандемията!
241
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си направите труда да се разровите, ще се сблъскат с нещо интересно, че всички конспирации, след време се оказват неоспорими факти.
240
2
 
16
 
! Отговори
Не се ваксинирайте!! преди 3 години
Конспирации като патента на Кил Гейтс 060606 ? Това е реална конспирация. Той е сериозно инвестиран във ваксината и е капан заложен от него, много хора ще се разболеят или умрат от ваксината, ще се обвини "вирусът", мерките ще се затегнат и ваксината ще се направи задължителна за пътуване, културни мероприятия, пазаруване, ходене на работа и т.н.. Кил Бил иска да ваксинира цялото човечество.
239
3
 
24
 
! Отговори
ФАКТИ и преди 3 години
Здрав разум показват, че истината е, че нещо се цели с ваксинацията. А вирусът и баламите разбраха, че е изкуствен и пуснат умишлено с цел ваксиниране. Не може във всички страни да се разпространи мълниеносно, почти в един ден. А всичко знаем, че СЗО е инструмент на Демократите-масони и сатанисти. Вижте изказване на немса лекарка относно ваксините- вкарва се чуждо РНК от вируса в нашето ДНК- променя се божественият код на човека. А и досегашните ваксини са пълни с алуминий, формалдехид и живак.
238
1
 
19
 
! Отговори
men преди 3 години
Аз няма да се ваксинирам, не защото вярвам в конспирации. Просто не искам, не ми се струва че има смисъл.
237
1
 
4
 
! Отговори
кром уел преди 3 години
чалгар си ти,мамул,недоучен и наивен