Психолог: Сред хората има усещане за обърканост и гняв

Те са активни, но не могат да променят средата, заяви Младен Владимиров
11 ное 2020 12:43, Ния Христова
41
Психолог: Сред хората има усещане за обърканост и гняв
Снимка: БГНЕС
"Виждаме, че хората са в активна позиция, но не могат да променят контекста, не могат да променят средата. Това води до усещане за безпомощност, за катастрофалност. Просто се пускаш по нанадолнището, колата се ускорява и ти нямаш контрол върху нея". Това коментира пред Нова ТВ психологът Младен Владимиров.
 
По думите му получаването на положителен тест е свързано с много чувства.
 
"Има усещане за обърканост, за гняв, за липса на равноправие. Виждаш хора, овластени, които веднага могат да отидат във Военна болница и за тях има място. А други хора трябва да влязат в болница, защото състоянието им е тежко, но остават вкъщи. Това усещане за двойни стандарти води до висок страх", обясни психологът.
Още по темата
 
"Спомням си, когато говорихме да отворим Арена Армеец, а сега виждаме, че нямаме потенциал да управляваме болниците. Какво остава за разкриването на полеви болници?", каза още Владимиров. 
 
"Всичко, което се случва, трябва да ни покаже, че има кой да дойде да ни защити, защото сме в ситуация, в която сме болни, признаваме своята безпомощност и търсим помощ отвън. Подобно на малко дете, което търси мама. В случая обаче мама я няма.", допълни психологът. 
 
Владимиров обясни, че това усещане за обърканост в психологията се нарича "Когнитивен дисонанс". 
 
"При различните хора може да доведе до паника, до страх, до тревожни състояния. А при по-активните хора може да доведе и до по-агресивни прояви и желание за саморазправа", заключи Владимиров.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Би трябвало да се дава предимство според приноса на отделният индивид към обществото и държавата. Например един висококвалифициран специалист трябва да се лекува с предимство пред лоулайфъра, защото неговият принос към обществото и данъчната система е десетократно по-голям. И естествено - първо лекарите. Всеки спасен лекар са стотици спасени животи в перспектива.Знам че няма да ви хареса на повечето, но това е правилното. Едни хора струват повече от други и има смисъл да бъдат с предимство
33
0
 
2
 
! Отговори
Хохохоооо... преди 3 години
АМИ, ВИНАГИ Е ТАКА:ПРОСТАКА И ТАПАКА.... ВИНАГИ СА ОБЪРКАНИ И ГНЕВНИ.... ХАХАХААА... НА ЦЕЛ СВЕТ!!! ОТ ЛИПСА НА АКЪЛ Е ТОВА!!!!!!!
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Toчно така, сатанягите създават когнитивен дисонанс, за да могат да ви манипулират по-добре.
31
3
 
4
 
! Отговори
и те така преди 3 години
ами когато хората се научат да носят маски , да спазват дистанция ,.....и въобще , да спазват правилата , няма да има нито обърканост , нито гняв , и няма да търсят мама да им помогне ! за съжаление едни не вярват че има вирус , други са безотговорни , а после обвиняват правителството . ако ние не се пазим ,няма кой да ни помогне , нито нинова с неините безкрайни предложения , нито Борисов с предупреждения !
30
0
 
4
 
! Отговори
virus преди 3 години
А в някой болници началници "не препоръчват" на лекарите да се тестват, че ако излезе + ще трябва да ги карантинират. Безотгоговорността е по всички нива.
29
1
 
5
 
! Отговори
Чукундур преди 3 години
Сред хората имало объркване и гняв.Че това хора ли са аркадашлар.Рая,Прекариат,Д.е.били,лош човешки матрял,биомаса,бис миллет.Какво като са гневни ефендим ? Какво ще направят ? 500год роби са биле.И още са роби.Всеки четвърти е роб на някоя банка.Всеки пети едвам свързва двата края.Гневни биле.Ай сиктир бре какво като са гневни?
28
4
 
5
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Скачахте за капиталистическимедеца сладък,но накрай отровно жилови се падна.Лекувайте се само със банани,че за 5 болни легло остана !
27
0
 
4
 
! Отговори
не съм заразен преди 3 години
До Анонименза това трябва да благодарим на партията любима и на борческото първо главно другарю!
26
1
 
6
 
! Отговори
Овчарски преди 3 години
До Анонимен #27НИЩО НЕ МОЖЕ стане дори и ножа да опира кокала на стадото овце те са до живот такива една овца не може да бъде нищо друго освен овца. Трябва да се сменят няколко поколения, за да се промени нещо сериозно в обществото ни.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болна съм в момента, с положителен ПСР, и какво от това? -------От какво си болна?Мани го джипито, аз мога да те прегледам!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как няма да има заврения зет е на свобода и иска да му се извиняваме
23
0
 
11
 
! Отговори
някоя си преди 3 години
Как да няма обърканост? Болна съм в момента, с положителен ПСР, и какво от това? Да не мислите, че някой ме е погледнал? Джи-пи-то ме лекува по телефова-с витамини и противовирусен препарат. Просто болтиге са оставени ей така....на самотек, ако оживееш. Това е положението. Но...бодро ти вземат пари за теста, за витаминчета, джипито се зарадва като чу, че съм позитивна...явно ще има 1000 лева, за работа на "първа" линия...нищо че не знае дори как изглеждам. Това е за обикновения човек, който им
22
1
 
7
 
! Отговори
Боби Еврото преди 3 години
СЕГА трябва да се спечелят евро проекти с много пари за изследване на психическото състояние и щастие на обикновените леко раздразнени хора. Ще правят анкети, новини и уеб сайтове за милиони левове.
21
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23този списък от коминтерна ли ти го спуснаха или звездите ти го говорят?
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не съм объркан, но съм гневен
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Вече и новини не слушам"Тоталното отричане е защитна реакция на психиката. Разбирам те.
18
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
18- *** КЪК НЕМА ДА СА ГНЕВНИ- ПОЯВЯВА СЕ ВДИГНАТО ЮМРУЧЕ И ЗОВЕ НА УЛИЦАТА, ЧЕ КАТО ТРЪГВАТ БЕЗ МАСКИ ВСИЧКИ НА КУП ЗАВРЕНИ ЕДИН В ДРУГ, ЦЯЛО ЛЯТО ЧЕ ГЕ ГАДЕВ ГОВОРЕШЕ, ЧЕ ВИРУСЪТ Е ПОЛИТИЧЕСКИ И ИЗМИСЛЕН, А МАНГЪРА ХОДИ НА ЛЯТНО ТУРНЕ ДА РАЗЯСНЯВА КАК КОВИД Е ЕЛЕМЕНТАРНО ВИРУСЧЕ, А ВЧЕРА ЗАЯВИ, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ЗАБУЛВА И ЩЕ СЕ ОПИТА ДА ПРОМЕНИ НЕЩАТА ОТВЪТРЕ- ЧЕ КАТО ТРЪГНАХА ЕДНИ ЗАРАЗЕНИ ПРОТЕСТЪРИ И НАПЪЛНИХА БОЛНИЦИТЕ, ОБАЧЕ СЕГА ПЪК ГЕРБ БИЛЕ ВИНОВНИ- ДА БЯХА ЗАБРАНИЛИ ПРОТЕСТИТЕ.
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Психолог: Сред хората има усещане за обърканост и гняв"Ами как да няма? Излиза Шматангелов и казва 'Овладяхме ситуацията', след 2 дена почнаха по 4к случая на ден. После излиза Шматангелов и вика 'Ша ви сложа фургони, да се тествате', после се оказва че няма тестове в тия фургони. Излиза Шматангелов и казва 'Вече има тестове по фургоните', ама се оказва че трябва да си ги плащаме.Въобще, в такава ситуация не знам какъв психопат трябва да си, за да няма усещане за обърканост и гняв...
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази статия не е заТъпаци и ***, които са и завършени егоисти.Макар ,че точно заради тях България е в това състояние.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва тати да го направим мама