Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!

Опасно е по време на криза да се правят промени в системата, смята проф. Ангелов
15 ное 2020 16:42, Красимир Ангелов
255
Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!

Време е за стягане на цялата система, пълно разбиране на мерките и работа на всички като един екип. За това призова от Шумен министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

"Много е опасно в състояние на криза, когато сме изложени на натиск, да правим промени в системата", посочи още Ангелов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Според него всякакви промени в здравната система трябва да се правят изключително внимателно. "Много съм сдържан по отношение на извършване на реформи в състояние на криза, в която се намираме, защото нямаме времето и ресурса да направим оценка на цялостното въздействие върху цялостната система", обясни той.

Ангелов коментира и недоволството от "зелените коридори" за възрастни, като обясни, че трудно разбира логиката на хората да не се съобразяват с издадените от министерството заповеди. По думите му тези промени не срещат разбиране от младите хора.

"Съгласете се с мен, че в състояние на криза тогава, когато много хора губят живота си и когато много лекари и сестри се разболяват, а някои от тях и умират, трябва да има ограничения. Ние трябва да проявим разбиране към тях. Ако сега се лишим от някои права, много скоро ще ги имаме отново в тяхната цялост", посочи здравният министър.

Той подчерта, че здравните власти действат по строго определен план. "Имаме разписани мерки и действаме по строго определен план, който представих в Народното събрание в рамките на 32 минути. Две трети от този план не може да бъде представен, тъй като в него имаме стратегически обекти от национална сигурност. Другата част е представена на обществото“, обясни още проф. Ангелов.

Той предупреди, че не бива да се прекалява с употребата на лекарства дори като парацетамол и аспирин, защото могат да доведат до негативни здравни резултати.

Здравният министър се срещна с областните управители на Шумен и на съседните области, с Областния щаб, с директорите на РЗИ-Шумен и на съседните области, както и с директорите на болниците в съседните области.

"Ситуацията в Шумен е изключително сериозна, леглата са изчерпани", каза още министърът.

По думите му ще бъдат разкрити нови отделения в Държавната психиатрична болница. От многопрофилната болница ще бъдат изпратени лекари там, които да лекуват нуждаещите се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кученца в джипката на пъдаря! Резил Айде министъра той се е съгласил да ближе герберастки задн...ци ,ама ти докторе защо го направи ?
207
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много професори, много подмазвачи в тази малка България бе ...
206
0
 
9
 
! Отговори
Време е преди 3 години
Време е за смяна на системата- другото ще е агония без край!!
205
0
 
7
 
! Отговори
Кво правим сега? преди 3 години
Икономика ли спасяваме или се стягаме?Разберете се с Вожда най-накрая!
204
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Про сти управляват про сти.Такава е картинката в България в момента.
203
0
 
10
 
! Отговори
Сестра преди 3 години
Ще има стягане когато и вие си изпълните обещанията нали нямаше да има сестра със заплата под 950 лв е не е така 2ра мбал София едва от месец достигна 870 лв само лъжи без контрол
202
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тупираният да отмени тия безумни "коридори" веднага....Стига простотии, не дразнете хората излишно...
201
0
 
6
 
! Отговори
Сестра преди 3 години
Не искам промени сега искам обещаните 950 лв само лъжи 2ра мбал София инт кард отд сестрите сме далеч от тези пари а работа много 80 %са пенсионери
200
0
 
7
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Време е за стягане на цялата система ?!! Да нека започнем от наказването на лицето Бойко Борисов. Каква система ще стяга тоя, на Бойко му отменят карантината след 2 отрицателни теста, а после на третия е болен от Ковид. Смешници, разсипахте държавата да се кланята на един кръгъл *** провъзгласил се за премиер. Той не може да сметне колко е 15+27 , иначе разпределя бюджета! СРАМ за България е този премиер! СРАМ! Неуважение към всички умни хора е да ни управляват такива уникално глупави ***!
199
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А дрогирания с Жипката, дето разнася заразата, ще го затворите ли ?
198
0
 
7
 
! Отговори
До кога Цирк? преди 3 години
До кога ще ги търпим , хора ? Некомпетентни и алчни, и учудващо със самочуствие !!! Това ли са хората, които да ни водят напред ?????
197
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще стегнеш системата, като затвориш мапълно аптеките ли??? Вече трети ден не мога да вляза, за да си купя лекарства.
196
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
И аз трудно разбирам логиката на министъра, но това е, защото той е прекалено умен. Я, каква блестяща мисъл - възрастните хора могат да ходят да пазаруват по всяко време, да се врат по градския транспорт и да се събират на лафче по пейкте. Но работещите хора и родителите на малки деца могат да пазаруват само в някакви часови отрязъци, които им **** **** на дневния график. И това е толкова гениално решение, че вирусът ще се впечатли от министъра, ще си вземе шапката, ще се извини и ще си тръгне.
195
1
 
5
 
! Отговори
zapoznat преди 3 години
този министър на здравеопазването ли е или на пропагандата? Напомня ми малко Гьобелс по отношение на евреите, с тази разлика че явно в ролята на последните сме ние.,
194
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да се каже кои хора са на първа линия това са хората които работят с болни пациенти лекарите, медицинските сестри и санитарите, лаборантите които правят пробите и фармацевтите които също обслужват предимно болни хора. Не са на първа линия нито вътрешните работи нито образованието нито администрацията нито зъболекарските услуги. Тези професии както и медиите работят и се срещат предимно със здрави хора.Определящо за това кой е на първа линия е това дали дадена гилдия работи със здрави или с болни хора.
193
2
 
7
 
! Отговори
проф. д-р Костадин А преди 3 години
Вижте кво - всичко е хаос, обаче трябва да даваме вид,ч е правим нещо.Затова правя такива *** изявления - Бойко ме учи как!
192
0
 
7
 
! Отговори
хах преди 3 години
И за какво стягане иде реч? Тая система е основана на два сълба, доболничен и болничен. Доболничният стълб абдикира от своите отговорности и прехвърли всичко върху болниците.
191
1
 
1
 
! Отговори
Продължение до 196 преди 3 години
Сигурно и ти самия го правиш това и дори хората, които ми дават плюсове!
190
1
 
7
 
! Отговори
Гост+ преди 3 години
Време е за стягане на цялата система! Ако има система да се опиташ да я стегнеш, ама тя се е разпаднала. Няма лекари, сестри, легла - Ало! купувайте още изтребители, че да се пазим от Русия, за кефа на Атлантиците!
189
0
 
7
 
! Отговори
До 196 преди 3 години
Как очакваш да влезе в затвора, като всички до еидн изпълняват стриктно, това което той нареди? Е нали ги виждам стоят ПРЕД аптеката от вън по 10 човека на 2 метра разтояния с някви животни на лицата си. Как ще стане номера?