Нова заповед: Само пенсионерите в магазините от 13.30 до 16.30 часа

Същото се отнася и за аптеките, но за тях има ограничение и за часовете от 8 до 10
Обновена: 13 ное 2020 19:49 | 13 ное 2020 18:10, Камелия Цветанова
483
Нова заповед: Само пенсионерите в магазините от 13.30 до 16.30 часа
Снимка: БГНЕС

От утре магазините за хранителни стоки организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 13.30 и 16.30 ч. Това е последната заповед на здравния министър Костадин Ангелов.

Още по темата


В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

Аптеките организират работата си, като не допускат лица под 65-годишна възраст в съответните обекти в часовете между 8.00 и 10.00 ч. и 13.30 и 16.30 ч.

 В посочените часове се допускат само лица на и над 65-годишна възраст.

С новата заповед се отменя старата, според която пенсионерите можеха да пазаруват само в часовете от 8 до10. Тя предизвика доста недоволство от страна на възрастните хора, според които времето е крайно неподходящо, защото сутрин е по-студено, а те са в рисковата група за инфекции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
436
0
 
1
 
! Отговори
ПОТРЕСЕН преди 3 години
ТЕ ЩЪКАТ НЕПРЕКЪСНАТО И ИЗВЪН ТЕЗИ ЧАСОВЕ , А НИЕ ТРЯБВА ДА ВИСИМ И ДА ГИ ЧАКАМЕ !ТОВА Е БЕЗОБРАЗИЕ ! СЛЕД И ПРЕДИ ТОВА ВРЕМЕ НЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПУСКАТ !
435
0
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Сега остана да отчетат срив в броя на заразените и да го припишат на собствената си гениалност.
434
0
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Цялата работа е като "пази моториста". Сам като не се пази нема как.
433
1
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Следваща мярка на Боко тиквата - пенсионерите в газовата камера и арбайт махт фрай. Впрочем Тиквта кога пазарува? Или му носят черния хайвер и аспержите директно в джипката, защото е много зает?
432
0
 
14
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Съпругата ми пазарува тази вечер, а аз я чаках в колата близо до входа. Беше пълно с пенсионери, голяма част от тях носеха маските като лигавници... Какви мерки и как да пазиш някой, който не желае? Да въведем и час за хората със заболявания ли, часове за и.иоти и часове за н.ркомани???
431
1
 
14
 
! Отговори
AA преди 3 години
Днес в магазин "К", в Хаджи Димитър, в който е най-близката аптека не пускаха хората да си купят лекарства ако нямат 65г., но пускаха "розовите" видимо на 30-40г. да си купят хляб. Защото знаят, ако се разбунтуват ще ядат хурката. Така, избирателите са над всичко.
430
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде пак на политика го избихме, реално ако имат кой да им купува изобщо пенсиите нямат място в магазина, ако поне малко мислят.
429
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От прости по-прости ни управляват. Долу ГЕРБ всеки ден с вас е катастрофа. Вземете си Тиквата и се махайте!
428
4
 
7
 
! Отговори
Петко Петков преди 3 години
А и забравих да напиша че като свалим Герб, кой ще е на власт??? Ха-Ха. Ами те Всички са еднакви. На всеки нови избори изскачат нови, а всъщност стари партии/корени с нови имена, впиващи се и изцеждаше ни Нас. На нашата нищожна държава и трябва лява и дясна партия с по 15 човека и по 2 години на власт. И нааай вече строги закони без жал, че бил дете на тоя или оня или имал пари да се отърве!!!. Но нашата корупция е тъй навързана, че и да я гориш ще остане!!!
427
3
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
много философфффф,много умник,много нещо!!!Всичките с права и никой със задължение
426
1
 
12
 
! Отговори
Петко Петков преди 3 години
Нема Такава Държава. Ужас. Загриженост или задкулисно купуване на гласове Г-н Министър?? Като ти е писано да те блъсне влак, няма да умреш от среща с пенсионер. Който не му стиска да не влиза да купува когато има стари хора. Много ме кефят думите в песента от албума "Шат на патката главата" на Слави Трифонов. Бих го направил в мн. число. Върви Народе възроден, от КОЙ ЛИ НЕОСЕМЕН... Лесно се управлява Народ под робство 7 века. Другото време в безтегловност та до днес.
425
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На следващите избори ще гласувам и за извънземните, само и само Герб да не са във властта!
424
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е да им навирим средния пръст на тея властимащи...
423
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с 300лв на месец какво ще купуват.. направете го от 12 до 14.00 не изземвайте половината от часовете от работното време на магазините и аптеките.кризата ни е достатъчна.сега ще връщаме купувачи заради баби и дядовци за 1 кисело мляко и 1 аспирин.
422
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как ще ограничиш половината от работния ден само за пенсионери..ще фалирате бизнеса бе.
421
2
 
30
 
! Отговори
абе кукувици толупи преди 3 години
На 80% от възрастните хора някой друг им купува лекарствата. Купувам и на родителите ми и на други, ако ме помолят. Знаете ли как и сега висяхме по опашки пред аптеките, а сега от 1 час ще станат 3 часа. За струпванията да не говорим. *** история.
420
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен В петък 13 правителството внезапно купува 13 млн ваксини но никаква реакция от медии или хора понеже те им пробутаха една нарочно сбъркана заповед и умниците се занимават с нея цял ден кога щели да пазарят от глад да не умрат а други пък да не останем без ваксини...
419
1
 
33
 
! Отговори
популист преди 3 години
Творците на това безумие, през живота си не са отсервирали масата си след храна
418
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 418 "Народе, помни" но като го ваксинират няма да помни и името си дори ти за кого да гласувал го занимаваш, то изобщо ще има ли избори защото според мен не.
417
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Току що- г-жа Диана Ковчева каза, че пенсионерите могат да пазаруват по всяко време и че този зелен коридор е само препоръчителен. Да се дели едно общество по възрастови, расови, образователни и др белези, само за да изглеждат нещата като една голяма грижао, е престъпление. То е против Констотуцията, не забравяйте господа измислени министри !