Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!

Опасно е по време на криза да се правят промени в системата, смята проф. Ангелов
15 ное 2020 16:42, Красимир Ангелов
255
Здравният министър алармира: Време е за стягане на цялата система!

Време е за стягане на цялата система, пълно разбиране на мерките и работа на всички като един екип. За това призова от Шумен министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

"Много е опасно в състояние на криза, когато сме изложени на натиск, да правим промени в системата", посочи още Ангелов, цитиран от "Фокус".

Още по темата
Според него всякакви промени в здравната система трябва да се правят изключително внимателно. "Много съм сдържан по отношение на извършване на реформи в състояние на криза, в която се намираме, защото нямаме времето и ресурса да направим оценка на цялостното въздействие върху цялостната система", обясни той.

Ангелов коментира и недоволството от "зелените коридори" за възрастни, като обясни, че трудно разбира логиката на хората да не се съобразяват с издадените от министерството заповеди. По думите му тези промени не срещат разбиране от младите хора.

"Съгласете се с мен, че в състояние на криза тогава, когато много хора губят живота си и когато много лекари и сестри се разболяват, а някои от тях и умират, трябва да има ограничения. Ние трябва да проявим разбиране към тях. Ако сега се лишим от някои права, много скоро ще ги имаме отново в тяхната цялост", посочи здравният министър.

Той подчерта, че здравните власти действат по строго определен план. "Имаме разписани мерки и действаме по строго определен план, който представих в Народното събрание в рамките на 32 минути. Две трети от този план не може да бъде представен, тъй като в него имаме стратегически обекти от национална сигурност. Другата част е представена на обществото“, обясни още проф. Ангелов.

Той предупреди, че не бива да се прекалява с употребата на лекарства дори като парацетамол и аспирин, защото могат да доведат до негативни здравни резултати.

Здравният министър се срещна с областните управители на Шумен и на съседните области, с Областния щаб, с директорите на РЗИ-Шумен и на съседните области, както и с директорите на болниците в съседните области.

"Ситуацията в Шумен е изключително сериозна, леглата са изчерпани", каза още министърът.

По думите му ще бъдат разкрити нови отделения в Държавната психиатрична болница. От многопрофилната болница ще бъдат изпратени лекари там, които да лекуват нуждаещите се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
примитивен гербераст
167
2
 
13
 
! Отговори
Нужна е креативност! преди 3 години
Днес заместник-министъра на здравеопазването каза че след 2месеца намерили решение на студентите 6курс медицина да плащат по 700лв. като на болногледачка.Абе айо кой ще ти работи за 700лв.В България в момента има 29хиляди студенти медицина и отдавна трябваше 4до6 курс да ги включите в борбата с Ковид а не да плачете че няма медицински специалисти.Сега университетите щели да решават да им се признавало ли за стаж.Боже какви ***.А за учителите кога ще търсите студенти да сменят пенсионерите
166
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига бе долен *** не искаме никакви мерки никаквъв зелен коридор не искаме нищто от вас долни помиари оставете народа да си живее живота невае срам да лъжете за пари плаштате на хората зада кажат че са болни само само зада взимате пари от ес стига оставка
165
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е за стягане на стадoто.
164
23
 
14
 
! Отговори
Разбирач преди 3 години
айде бе не ви ли омръзна да въртите тая плоча.и децата знаят че ковид е измама ставате смешни.
163
3
 
13
 
! Отговори
Тоя само дразни преди 3 години
Но на някой ще му прекипи и ще му развали физиономията. Да не реве после
162
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нищо Много правилно си се кръстил само едно нищо и никакво същество може да лъже така това не е верно което си написал за маските и не е правилно за училищата не искам децата да се мотаят безконтролно по улиците и моловете и нищо нищичко да не знаят не могат нито да четат нито да пишат. Слагай си маската и спазвай дистанция защо то бас ловя че не спазваш дистанция а тя е най важната. Сигурно си от тез дето мислят че ако си с маска не трябва да се спазва дистанция но не е така само да те разбера че не спазваш дистанция
161
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки въпрос който уж бил в някакъв интерес и не може да се обсъжда със широката публика рано или късно става достояние на хората и така ще стане и сега както и с Чернобил стана но беше късно и много хора платиха с живота си освен и това ако не е било блъф, каквито намеци се появиха но аз не вярвам както и на сегашната ситуация гледам със съмнение но и с тревога. Депутатите да не би да са по достойни от хората, че може да се споделят с тях неща които не може с хората ми либерална демокрация....
160
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вършете си работата и си затягайте системата, защото аз си скъсвам *** от работа, а вие само ми пречите, нekaдъpHици!!! Оставка!!!!
159
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Две трети от този план не може да бъде представен, тъй като в него имаме стратегически обекти от национална сигурност" добре доктора се е застраховал но какво правим със шайката която доста време проспа а сега стратегически мълчи и дори статията за ваксините изчезна яко дим само една вечер стоя на хоризонта. Защо са им 13 млн. дози дори, щаба не бяха разбрали това предполагам не е секретен въпрос пък и аз отговор не чакам защото не мога да си обясня как е възможно да се крият важни неща.
158
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да най-добре и по време на криза да не се реформира комунистическо-мафиотско-демократичното здравеопазвоне за да се срине до основи. Съгласен съм с министър Ангелов тук и го подкрепям. След нова мисля, че ще го построим правилно.
157
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая зима ще лъсне голият г'ъз на шайката крадци,начело с Нарцистичният им вожд!
156
2
 
24
 
! Отговори
999 преди 3 години
ВТОРИЯТ ЗЕЛЕН КОРИДОР СЛЕД ОБЯД НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВА ЧАСА МАКС. ИМА МАЙКИ С МАЛКИ ДЕЦА И ДРЕГИ ХОРА, ОСВЕН ПЕНСИОНЕРИ НАД 65ГОД. МАГАЗИНИТЕ СА ПРАЗНИ. А ОТВЪН СТОЯТ 20 МЛАДИ ХОРА И ЧАКАТ. ?!?!
155
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То как да стегнеш нещо дето го няма? В Свищов няма еден лекар в ковид отделението. Имало една сестра и тя се разболяла. Кое да стягаш?
154
3
 
13
 
! Отговори
Пиша за втори път преди 3 години
20 години по 12 месеца по 240 лева = 57000 лв. (преди може да са били по-малко, но има инфлация) Така, ако сега ми се наложи да се лекувам, ще ме вземат ли във ВМА? Или да заминавам за Туция и Израел?
153
4
 
8
 
! Отговори
до 141 преди 3 години
Ами не, не отивам във ВМА, отивам в частна болница.
152
13
 
18
 
! Отговори
Нищо преди 3 години
Нищо не стягат. Само празни приказки и псевдомерки. Затваряйте училищата. И въведете задължително маски навсякъде. Хората са масово без маски.
151
1
 
10
 
! Отговори
до 149 преди 3 години
Виж нечии изказ, виж правопис и правоговор, търси граматически грешки. Е при тебе ги има през дума, а при човека, когото нападаш, няма и една. Замисли се дали е хигиенист.
150
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коце, стегни се ти, да не станеш Шкембе войвода...
149
2
 
6
 
! Отговори
до 155 преди 3 години
Кое не знам, би ли казал? Или сме прочели нещо между редовете?