Синдикатите в МВР гневни: Грозно е да се взима от детските надбавки

В МВР има "страшен дефицит на правила", смята Илия Кузманов
17 ное 2020 11:48, Анисия Иванова
63

Синдикатите в МВР организират днес протестен палатков лагер и изложба пред Народното събрание. По този начин за пореден път те ще изразят искането си за 30-процентно увеличение на заплатите. Протестиращите не са съгласни и с идеята парите от детските надбавки да бъдат дадени на полицаите и смятат, че това е опит за разделение на обществото.

"Да се взима от детските надбавки е много грозно, не мога да го коментирам. Това е безнравствена позиция на народните представители", заяви в "България сутрин" заместник-председателят на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

Още по темата

"Ние не се върнахме на изходна позиция, а ни върнаха, но поне този път имаше една среща да обсъдим евентуално увеличение на заплатите", каза още той.

По думите му в системите на МВР има "страшен дефицит на правила".

"Разговорите с Борисов и синдикат "Огнеборец" не ни засягат, ние не сме ги приели", посочи Илия Кузманов и добави, че този път не става въпрос за обида, а за гняв.

"Ние сме бесни. Подценяват интелигентността на гражданското общество", заяви той и допълни, че когато 2017 г. са протестирали 7 месеца, когато почти никой пак не им е обърнал внимание, заплатите са били 660 лв., а сега достигат 960 лв.

Кузманов сподели, че демонстрациите ще бъдат мирни - с надписи и включени лампи на полицейските коли.

"Някои началници в МВР, които биха желали да се опитат да сплашат нашите колеги, ще ги оповестяваме в медиите всеки ден. Ако някой иска да стане известен, да пробва", категоричен беше зам.-председателят на УС на СФ на служителите в МВР пред Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че ако до петък няма извинение, няма движение по техните искания и не за сметка на детските надбавки, на 20 ноември ще има национален протест пред Народното събрание.

Кузманов съобщи и че към този момент няма информация за ранени полицаи след снощния протест пред ВМРО.

"Много са дефицитите в МВР, може да отделим цяло предаване, полицаите си купуват сами белезници, униформи и т.н. Трябва да се чуе какво искат гражданите, дефицитите са не само в белезниците и униформите", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SS- А СЕГА ОТВОРИ ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК ОТ БРОЙ 3 ОТ 10.1.2020Г И ВИЖ В ДЕТАЙЛИ КАКВИ СА ЗАПЛАТИТЕ НА СПОМЕНАТИТЕ МВР СУБЕКТИ- ПОЛИЦАЙ/ПОЖАРНИКАР СЪС СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ- 960ЛВ.
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията ни е вътрешната армия, та те са повече от военните :))) Не знаех че си купували сами белезниците и униформите, явно Бойко като бивша мутра ги е взел на подбив :))))
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
kato sediat bez nikakva rabota po cial den v oficite na bankite, zastrahovatelite, notariusite, advokatite, sadiite, prokurorite, lihvarite, kmetstvata, ministerstvata, parlamenta...ne se oplakvat...:)))...sediat si, reshavat krastoslivici na toplo, pushat si cigarki... :-)))...nice a?!
38
0
 
2
 
! Отговори
МВР преди 3 години
До НикиБавния си ти!Африка с главна буква,ОЦЕЛЯВАМ не одцелявам!
37
3
 
2
 
! Отговори
МВР преди 3 години
До SSКъде видяхте такава сума?Щатът в МВР е 910лв.Мога да ви пратя фиша за заплата.
36
1
 
3
 
! Отговори
МВР преди 3 години
До SSДайте ми имейл за връзка и ще ви покажа кобур,палка,кубинки,зимни и летни шапки,светлоотразителна жилетка ,фенер и много неща закупени лично от мен.След това ми покажете същите на въоръжение в МВР.Ще се извините ли обаче ,ако е така?
35
3
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
Добре, съгласни сме, че не бива да се взима от детските надбавки, не бива!Ама я да видим откъде пък ще се вземат като алтернатива, за сметка на коя група. Юда не забрявяме, че данъкоплатците им плащат осигуровките на тиа. Ако им увиличат заплатите с 30%, средната заплата в сектора став 3500 лв. - Сметнете колко осигуровки трябва да им плащамеНахалството на тиа субекти е безгранично!!! - Няколко пъти им увеличаваха заплатите, и то с повече от 10% - имаше и 20% (май беше тази година)
34
1
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 3 години
За пореден път комунопитека Бибитко приложи изпитаната тактика, да насъска населението по другата част от населението и в пушилката уреди отново раздаването на милиони на верните си роднини от маалите! Просто забранете раздаването на помощи на деца които имат родители без трудов стаж и не са плащали данъци! Така хем ще има пари за по високи заплати в полицията, хем ще има пари за деца които са част от обществото и като бонус ще спрете развъждането на никому непотребна биомаса!
33
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 3 години
Голем смех: "полицаите си купуват сами белезници, униформи и т.н." - Да покажат касовите бележки! А, нямали касови белжки.... ами тогава са в нарушение и с тях трябва да се заеме финансовата полиция в НАП! Не може да има такива престъпления!
32
0
 
4
 
! Отговори
морск и преди 3 години
Тъй като сме с най много полиция от глава на населението спрямо останалите държави на ЕС е наложително това да стане като първо се освободят АПЗ и всички придобили право на пенсия .
31
6
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Преди да излязат на протест полицаите кога ръководството на МВР ще отговори за резултатите от проверките срещу незаконните действия и привишенте права на техни служители по време охрана на протестите пред Народното събрание с исканеоставка на правителството и Гешев .
30
4
 
7
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
Както винаги Борисов и този път ще ви употреби и обещае но не сега а друг път .
29
5
 
7
 
! Отговори
НИК преди 3 години
До АнонименМай не ви е известно, че тези осигуровки, за които всички оревахте света, че държавата ги плаща на служителите на МВР, а те не си ги плащат, са взети предварително от възнагражденията им и просто държавата не ги отчислява при плащането на заплатите, а предварително ги е удържала и следва да ги внесе в НОИ, а дали ги внася е отделен въпрос. Аз, ако съм служител на МВР предпочитам да ми плащат пълната заплата и след това да ми правят удръжки та да не ревете всички.
28
5
 
3
 
! Отговори
Щилян преди 3 години
Цяла балгария на протест другата неделя да се сакрати тая зган и военните срещу тях.
27
0
 
1
 
! Отговори
Сотир преди 3 години
Що без юридическите специалности бе ДЕТСКИ:)
26
2
 
6
 
! Отговори
Ники преди 3 години
Омразнани да занимавате хората с тия ***.които иска да напуска в африка има работа.да не говориме че половината са бавно развиващи от тях.от вас не зависи одцеляването на планетата.
25
1
 
11
 
! Отговори
интересно преди 3 години
Чак сега ли откриха полицаите че техните високи с оглед работата, която вършат заплати,намалят сумите за децата, пенсионерите,майките с деца,......
24
1
 
7
 
! Отговори
Ангелов ГР преди 3 години
"Много са дефицитите в МВР...". Да, най- на сиво вещество и желание за работа. Какво всъщност са свършили, вършат, как си гледат работата? Според мен не са заслужили повишение на заплати. Първо повишение качеството на работата и чак тогава може да се повиши и заплащането ако бюджета позволява. А може да получат 30% от тези които организират протестите им.
23
2
 
9
 
! Отговори
Накратко преди 3 години
А в Европеиския съюз сме на 5 място за най-много полицаи на 100 000 хиляди души.
22
4
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
след като влачихте младежите зад колоните на мс не е морално да искатеувеличение на заплатите махнете пенсионерите от бюрата и така ще си увеличите заплатите а може и да напуснете не е фатално

Спонсорирани публикации