Борисов: Тежките мерки не водят задължително до успех

Ваксините срещу Covid-19 ще бъдат безплатни
20 ное 2020 08:10, Елка Василева
89
Борисов: Тежките мерки не водят задължително до успех
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов, който участва във видеоконференцията на членовете на Европейския съвет, коментира след края му, че се надява до края на годината и Европейският парламент, и Съветът да намерят компромис и решение по темата с европейските плащания до държавите членки.

По отношение на основната тема на Съвета - пандемията, министър-председателят отбеляза, че има няколко страни, в които са въведени много тежки мерки, но данните сочат, че това не води задължително до успех.

Борисов напомни, че т.нар. локдаун се отразява негативно на психиката и на здравето на хората, които са затворени по къщите си.

„Затова считам, че ние трябва с много добра организация и стриктни мерки – това, което много пъти вече отбелязахме – да не се събират хората, доброволно да се ограничават, да носят маски на обществените места, за да може и трудовият процес да върви,  парковете, градините и планините да бъдат достъпни, да могат хората свободно да се движат и да не чувстват заповед, с която насила да бъдат държани. Това е нашият апел – всеки да прояви съзнание и разум“, заяви премиерът.

Още по темата

По темата за ваксините премиерът Борисов изрази благодарност към Еврокомисията за бързата й работа и за създаването на необходимите инструменти. Министър-председателят напомни, че страната ни участва в пълното портфолио ваксини, съобразно европейската солидарност.

„Ваксините ще бъдат безплатни, доброволни и сертифицирани”, категоричен беше Борисов.

Относно антигенните тестове министър-председателят посочи, че България е подготвена, заделени са 15 млн. лв. за тяхното закупуване.

„Целта е, когато стигнем платото и малко тръгнем надолу, да знаем цялата картина каква е“, добави Борисов, цитиран от БНР.

По думите му антигенните тестове са важни  и за улесняването на пътуването между европейските държави.

След края на видеоконференцията премиерът Бойко Борисов проведе работно съвещание с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, на което обсъдиха резултатите от дискусиите на европейските лидери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Шмекер!Нищо не става от този!Загубена работа!!!
42
4
 
2
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
Пролетта показа че тежките мерки имат съмнителен успех. Ноо лятото потвърди ,че без мерки Успехът е огромен!
41
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най реалния човек в държавата!С добро сърце,за разлика от президентчето и неговите злобари!!!
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато продължаваме да вярваме,че реформа на здравната система може да направи един пожарникар,ще има още трупове от неадекватните мерки,още избягали лекари и сестри,още изперкал народ от безсилие и гняв ,докато стигнем първото място,както във всички други негативни класации.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората 4 месеца му искат оставката , затова защото никой му няма доверие.Той сега тръгнал с "честна дума" да ни обещава светло бъдеще с ваксините-новият "Циклон Б" на съвременния фашизъм.Верваме ти , Баце ! Само че първо ти ще си ги сложиш тези ваксини.
38
9
 
4
 
! Отговори
мъжкар преди 3 години
Дръж се Бойко! Не позволявай на зомбираните да надделеят, над хората съсздрав разум!
37
3
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
мутро, кажи защо след публичните признания на онзи шарлатанин, че ходи без предпазни средства в covid отделение и градски транспорт го повиши в шеф на отделение в Инфекциозна болница??? А ?
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не пишете за бонусите в Съдебната система!? 20 милиона си разпределят и са си добре нема вирус за тях
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вече, да не се събирате по много хора пред министерски съвет без маски, щото вдигнахме на милювците заплатите и пак ще дойдат да ви бият.
34
0
 
6
 
! Отговори
BB преди 3 години
Справка КИТАЙ
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bg sadiite kakvo kazvat dnes za vremeto, she vali li dajd ili sniag? ili ste gree slance? stava li za orane, seene, brane?
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психовойната срещу населението продължава.Пропагандата се лее ежеминутно.Тази истерия води до по-голяма смъртност сред хората от всеки вирус.Истерията,страха и паниката убиват всеки ден все повече хора.Инсулти,инфаркти,самоубийства,депресии,паник атаки,дерматити от маските това е резултата от така наречените мерки.Най-важното е носенето на маска показва,че си капитулирал пред злото и неговите слуги.
31
1
 
7
 
! Отговори
мамма мия преди 3 години
Забележете, той бил казал, Съвета и Комисията - ДА НАМЕРЯТ РЕШЕНИЕ И ДА ПЛАТЯТ НА ДЪРЖАВИТЕ ОБЕЩАНОТО и то ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА. Аз това го разбирам като - НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА, ПЛАЩАЙТЕ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА. Няма ве, той човека така свикнал. Отива и казва ПЛАЩАЙ.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недей да лъжеш.Платили сме ги ние всички и то предварително.500 милиона са взети от нашия джоб,а не от твоето чекмедже.
29
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bg narod viarva goresto na premiera si i zatui ne umira barzo...a to inak kolko mu e brexit...exit...ako e premier Simeon ili Rumen, dosega da sa ritnali kambankite...
28
1
 
11
 
! Отговори
Главанак преди 3 години
" Всеки трябва да прояви съзнание и разум"!А това не трябва ли да започне именно от него! Нали се биеше в гърдите, че той, само той и единствено той ще ни изведе от кризата!И не смята ли, че отдавна няма доверие в обществото/ или поне в по- голямата част от него/, както и че недоверието в него се задълбочава!Не смята ли, че сега наливането на пари е само част от предизборната му стратегия, с оглед запазването на топлото му местенце, откъдето може само и единствено да се "облагодетелствува"!
27
2
 
14
 
! Отговори
Пълен абсурд преди 3 години
Що за държава живеем? Хората тотално са изперкали, че майка заколва двете си деца! Хора, болни, изхвърлени от лекарите на стълбите/ от тия лекари дето им пляскаха/ умират по-лошо и от кучета! *** карат дрогирани и убиват нагло/ Милен Цветков/.Отрицателен прираст-а налагаме *** и геьове?И какво му е толкова сложно да се вземат адекватни,нормални мерки, които всеки един средно интелигентен човек знае какви да са? И в същото време-някакви хрантулници ни дърдорят тъпотии-ко казал ЕС! Абсурд
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През пролетта България доказа, че тежките мерки водят до успех. Очевидно пожарникарят е спал.
25
2
 
16
 
! Отговори
съгласен с 19 преди 3 години
Цитат---На 14 място в Европа по заболяемост с Ковид 19 и на 3 място по смъртност! Това означава само едно---Здравната ни система не се справя. А, кой носи отговорност--според управляващите хората , защото не носели редовно маски. Това, ако не е цинизъм, не зная друг такъв случай на безочие. И при всички тези тъжни факти, над 45 % от българите смятат, че правителството действа правилно и мерките са адекватни?! Ето затова сме бедни, защото сме прости.
24
1
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
Вчера съобщиха , че българите са платили 100 000 000 лева за тестове .

Спонсорирани публикации