Борисов: С нито една мярка не трябва да се прекалява!

Премиерът се срещна с НОЩ, обсъдиха развитието на пандемията
Обновена: 23 ное 2020 17:45 | 23 ное 2020 16:34, Веселина Йорданова
130
Борисов: С нито една мярка не трябва да се прекалява!
Снимка: Правителствена пресслужба

С нито една мярка не трябва да прекалява, нужен е баланс. Това заявява премиерът Бойко Борисов, който проведе работна среща с членове на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Целият свят е в пандемия. Здравната ни система се бори героично в момента. Винаги на първо място, във всяко едно наше действие са стояли животът и здравето на българите. Радвам се, че имаме и много оздравели. В същото време следим и процента на заразените, казва той.

За да бъдат увеличени доходите и пенсиите, за да помагаме на бизнеса, дори за закупуването на ваксините или за подкрепата на болничните заведения - за всичко това трябва да имаме работеща икономика, посочва Борисов.

По думите му всеки доклад на лекарите се анализира внимателно.

Аз го изкарах много тежко и още не мога да се възстановя, призна премиерът. Според него обаче голяма част от младите хора не го усещат така и "има обществено мнение, че това минава лесно".

По време на съвещанието здравният министър Костадин Ангелов е докладвал данни за развитието на пандемията от COVID-19 на територията на България. Бяха обсъдени конкретните параметри по отношение на заболеваемостта и смъртността в страната. Беше направен преглед и на натовареността на болничните заведения у нас, съобщиха от правителствената пресслужба.

В срещата взеха участие председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и директорите на „Пирогов“ и на Александровска болница - проф. Асен Балтов и проф. Борис Богов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
15
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
дръж се Бойче.Ни ми трябва летеца /гласува за него/ ни ми трябва Корнела.
84
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 3 години
Е те ся к'во? Играят си на лошото и доброто ченге?
83
3
 
7
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Трудното почти свърши. Всички модели казват че сме минали пика и щр почнат да спадат случаите.Стиснете зъби още 2 седмици и ще видите.
82
7
 
16
 
! Отговори
Бойко толупа преди 3 години
Борисов носи лична отговорност за всеки починал в момента, седи като някаква мишка и ломоти глупост след глупост. Млъкни бе ***, мерки има в Цяла Европа и то брутални мерки.
81
3
 
25
 
! Отговори
Торашко преди 3 години
Видяхме как "героично" се бори здравната система, разкатаване от болница в болница и изхвърляне на хората по стълбите като кучета. Иначе за кметове и разни други места винаги се намират за лечение. Така че , г-н Премиер недейте да говорите глупости, положението е мнооооого зле, затварянето някой отрасли , ресторанти , кина и т.н. няма да спре икономиката. Да не кажа ,че точно тия сектори са най крадливите и лъжливите.
80
4
 
15
 
! Отговори
Яко преди 3 години
На Бойко му се стопиха и последните мозъчни клетки. Сега вече и Бай Ставри няма иска да му е приятел. Лудите никой не ги обича.
79
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 83Чак пък да ис рискуваш живота?! То в огнище на Ебола в Африка ли ще гласуваш бе пич?! :))))))))))))))))
78
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
77
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питам се ще има ли нормален човек, който би се гъчкал за този март месец да си рискува живота да гласува при положението което ни поставя, а може би това е целта. Либерастията му освен на богатите и хората "с връзки" може ли да осигури не луксосзно, просто нормално лечение - не, без значение дали има корона или не. Моля някой да му обясни, че молове и ресторанти не са икономиката. Да отиде и да провери кои сме тези които му внасяме, а кои са тези които само укриват също.
76
2
 
25
 
! Отговори
ганьо преди 3 години
Премиера е неадекватен
75
1
 
16
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
Аз се чудя защо са всичките тия хора около него, след като той еднолично взема решенията и другите го гледат с отворена уста и се съгласяват с всичко. И зддравният министър и той чака Борисов да каже , а той само да нареди. Защо , защо са всички тия хора там?
74
5
 
11
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
До Анонимен ОБЕСЕН С ГЛАВАТА НАДОЛЕ ДО НЕГУ САЧКА ИЛИ ЦАЧКА !/МУЗОЛИНИ Е ОБЕСЕН С ЛУБОВНИЦАТА СИ ПЕТАЧИ А СЕ ЗНАИЕ !/
73
2
 
9
 
! Отговори
GRAND FUNK преди 3 години
СЕ СЕ НАМЕРИ НЕКОИ ДИКТАТОР ЗА ПЛЕМЕТО ПРОССТО И БЕДНО !
72
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов: 'Не дразнете хората, че ще свърша като Мусолини"
71
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ отново доказаха, че са изключително антисоциално правителство и обслужват само определени интереси, но не и на народа.
70
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Измамници. Защо не покажете смъртността и заболеваемостта от примерно ...2016
69
5
 
11
 
! Отговори
681 преди 3 години
Намери си бб тиквеници, които да го прикриват от народната любов, и така чак до пролетта. Гледайте севда-ТВ и си трайкайте!
68
4
 
12
 
! Отговори
Пфффф преди 3 години
Къде умря като муха бе ***??? Цял живот живеете в страх да не настинете и да не се минете... Кой ви пречи да си кибичите вкъщи и сега?
67
11
 
30
 
! Отговори
Запалянко преди 3 години
***.. Затвори държавата.. Системата няма да издържи.. Какви пенсии какви увеличения.. Мрем като мухи!!
66
8
 
27
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Уважаеми так наречени Управляващи ,30 години сте едни и същи крадци ! 30 години имаше възможност да се изгради здравна система , учебна система , железопътна и пътна инфраструктура ! Но всички вие предпочетохте да се пълните партийните каси и сметките на *** ДОГАН , ПЕЕВСКИ и компания назначени КАПИТАЛИСТИ ! Сега искате бизнеса да затвори , ама този бизнес носи парите бе киртаци мръсни ! Щом искате война , ще я получите ! Срещата се знае - на жълтите павета ! Кой оцелее оцелее !!